Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zagubionaaa...

Czy moglam zajsc w ciaże?

Polecane posty

Mam pytanie. Otóż, ostatno 04.08 kochalam sie z chlopakiem po raz pierwszy. Ja mu zalozylam prezerwatywe (mam nadzieje ze dobrze).On sie nie spuscil. I pytam się czy istnieje jakies prawdopodobienstwo i male czy duze ze zaszlam w ciąże. Aby uniknąc wyśmiania i powiedzenia ze jestem niedojrzala i ze mam sie za seks nie brac jak nie wiem takich rzeczy dodam, ze po pierwsze dowiedzialam sie od lekarza ze prezerwatywa posiada mikropory przez ktore plemnik jest w stanie przejsc. A po drugie w tym plynie ktory wydowabywa sie z czlonka podczas stosunku rownież znajduja sie plemniki, na forum przeczytalam nawet wypowiedz ginekologa ktory stwierdzil ze natezenie plemnikow w tym poczatkowym plynie jest wieksze niz w spermie. Prosze o odpowiedz..

Ale tak mi sie wydaje ze raczej nie;/ no przeciez kochają sie bez gumy i nic stosunek przerwywany przecież też istnieje i są przypadki ze nie zachodzą

Też uważam ze raczej nie. Ale jak to się mowi przypadki chodzą po ludziach. Wolę uslyszec opinię od ludzi bardziej doświadczonych w tych sprawach ode mnie. A dodam, że oczywiscie mialam dni plodne. Od pierwszego dnia miesiaczki mineło wtedy niecale 16 dni. Okres mam dośc regularny, ale zdarzają sie miesiące w ktorych sie spoznia.

Zrób test:) ja mam dostać na dniach ale teraz przed tw wszystkie wydarzenia tą powódz nerwy to moze i sie spózni... Zrób i wtedy bedziesz pewna moze nie na 100%:) a kiedy okres masz dostać?

I co jakie masz refleksje po tym pierwszym razie?? Bolalo cię.? mnie na przyklad w ogole. Ale powiem ze moj partner zle do tego podszedl, mimo ze jest bardzo doswiadczony w tych sprawach i czulam sie tylko tak, jakby mnie dymal, tylko wkladal. Nie czuluam zadnych uczuc z jego strony...

Nie nie bolało mnie bardzo delikatnie to wszystko poszło:) To nie dobrze z Jego strony ale może nie zauważył Twojego niezadowolenia rozmawiałaś z nim o tym?

Powiedzialam, że przesadzil mowiąc teksty ponizej pasa po stosunku.. Powiedzial, że mu strasznie glupio ale nie mial na mysli niczego zlego, i ze chodzilo mu o cos zupelnie innego niz pomyslalam.

Faceci! Mówiłam podłożyć bombe i ubić! Powiem Ci bardzo wielu ma własnie takie teksty wiem bo moja koleżnka też miała problem z tym;/ a to bardzo nie miłe;/

Przepraszam ze sie Wam wtrace ale wypowiedz tego gina na temat ze ze "natezenie plemnikow w tym poczatkowym plynie jest wieksze niz w spermie" jest nie prawdziwe i albo ktos sobie zarty robila albo z niego taki kiepski lekarz. Przeciez na chlopski rozum preejakulat jest przed ejakulatem tak? Po za tym owszem w preejakulacie moga znajdowac sie ŚLADOWE ilosci plemników ale sa one uposledzone i nie ma szans zeby ktorys zaplodnil jajeczko. Powiem Wam dziewczyny ze w ciaze naprawde nie tak latwo zajsc bo od msc. staram sie z mezem o dziecko i nie wychodzi. Nie uzywamy zadnych zabezpieczen i final jest zawsze we mnie. ;) Jezeli gumka nie pekla ani nic w tym stylu to nie macie co sie obawiac ciazy ;) Dajcie na luzik bo sres moze Wam opoznic miesiaczke ;)

Gość angelika18
dzień przed okresem spałam z moim chlopakiem. nastepnego dnia dostałam okres. mam nieregularny, zwykle wystepuje co 20 dni i trwa okolo 6. tym razem trwal 11 dni... pierwsze 7 dni byl obfity, reszta okresu byla skapa. czy mozliwe jest bym byla w ciazy?

Przy tak obfitym i dlugim krwawieniu nie ma opcji zebys byla w ciazy, po za tym powinnas zglosic sie do gina bo masz strasznie krotkie cykle.

Gość angelika18
dzieki za odpowiedz, ulzylo mi troche. wlasnie z tymi krotkimi cyklami i obfitym okresem ide do ginekologa, bo mnie to troche niepokoi... tak dlugi okres mialam pierwszy raz i wlasnie nie wiedzialam co mam o tym myslec.

Mozesz mieć zaburzenia progesteronu ale wiesz to tylko moje gdybanie idz do gina i on na pewno bedzie wiedzial co Ci dolega ;)