Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Błyskotka91

Dobór stanika

Polecane posty

Mam bardzo małe piersi. W związku z tym zawsze kupowałam sobie staniki w rozmiarze 75A. ale trafiłam dziś przypadkiem na jakas strone gdzie sie wylicza jaki powinien byc idealny stanik i wyszlo mi ze powinnam nosić 70B O.o ale do moich krostek wydaje mi sie to za dużo. Może mi któraś pomóc jak to powinno być? Pod "biustem" mam 72cm, a w "biuście" 81cm. Jestem szczupła (to chyba też ma jakiś związek jak mniemam po kilku przeczytanych komentarzach, więc piszę) Bardzo proszę o odpowiedz, bo już nie wiem co powinnam nosić, a nie chce tez żeby przypadkiem mi sie jeszcze piersi rozjechały na bok, bo wtedy to już w ogóle ich nie będzie widać ;/

65 chyba byłby za ciasny skoro mierzyłam się ciasno i przy tych 72 oddychało mi sie ciężej. Właśnie przeglądałam to forum w poszukiwaniu czegoś, ale po prostu nie umiem odnieść się do żadnej rady ;/ dlatego proszę o "indywidualną" pomoc. Może ktoś mógłby mi "policzyć" jaki powinien być idealny stanik dla mnie, bo nie wiem czy ja zrobiłam to dobrze.

Gość gamoniek kafeteryjny
hmm ale przecież staniki nie są z płotna prawda? rozciagają się ja mam 85pod biustem ciasno na wydechu i czasami jest tak ,że 70 muszę kupować :( co producent to inny rozmiar

I ktoś tu ma rację, staniki nie są z płótna, nie są jak miarka. Miarka się nie rozciąga, staniki tak. Dlatego obwód zawsze zaniżamy.

liczyłam to sama. Była mowa zeby zmierzyc się pod biustem i gdzies w okolicach sutek. i ogolne dzialanie mialo wyglądac tak: obwód w biuście - (obwód pod biustem - 5cm). i 12cm to miska A 14 cm to miska B 16cm to miska C itepe itede. Czyli sądzicie, że powinnam nawet to 65 w obwodzie zakupić? To 65C mnie przeraziło :D bo C kojarza mi sie juz z piersiami, gdzie jest co wziąść do ręki, a u mnie na serio nie ma :P jak nie mam stanika to ledwo co sie tam odznacza :P

Działanie wygląda tak: mierzymy się pod biustem bardzo ciasno na wydechu. Wyszło Ci 72. Odejmujemy 5 cm. 72-5 = 67 I zaokrąglamy w dół do najbliższego obwodu. Wychodzi 65. Mierzymy się w biuście na wysokości sutków, luźno - wyszło Ci 81 I teraz od tego co wyjdzie odejmujemy ten otrzymany wynik pod biustem, nie 72, a 65 81 - 65 = 16 Czyli miska C :) Generalnie powinno tak być, czasami są jakieś odstępstwa od tej metody, ale wydaje mi się, że to przy większych biustach. Ja mam mały, 65D i u mnie też to działa :) Wiem, że komuś, kto żyje w stereotypie A - małe, B średnie, C - duże, D - wielkie, E - gigantyczne, F - nikt takich nie widział, ciężko będzie uwierzyć, że ma miskę C. Mi też było ciężko uwierzyć, że mam 65D, a nie 75B. Na szczęście uwierzyłam i teraz mój biust w staniku o dobrym rozmiarze prezentuje się o wiele lepiej niż w push upie 75B. Nawet noszę miękkie staniki i widać, że mam biust :) A mam tylko 2-3cm więcej w biuście od Ciebie :) Dałam Ci linki, możesz obejrzeć jak wyglądają piersi w rozmiarze 65(30)C. Nie są wcale duże :)