Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jio90

niemowle marudzi przy karmieniu piersia:(

Polecane posty

Gość jio90

Moj synek ma18 dni od wczoraj marudzi podczas karmienia piersia tj gdy przy stawiam chwile ssie spokojnie piers po czym zaczyna sie wiercic robi sie czerwony na twarzy i zaczyna marudzic wypluwa sutek.Co moze byc przyczyna?????probowalam zmieniac pozycje karmienia ale bey skutku zaczynam sie juz denerwowac...dodam ze 2 dni temu polozna wazyla go i przybiera na wadze

Gość mamunia_ok
Moja córka po 2 tygodniach nie chciala w ogole pic mojego mleka.. Wyrywala sie, wypluwala i plakala w niebo glosy kiedy jej chcialam dac... Popros polozna by ci pomogla przy karmieniu. A dawalas swojemu dzidziusiowi mleko modyfikowane ??

Gość jio90
nie nie podawalam mu sztucznego mleka

Gość jio90
mamunia_ok...i jak sie skonczylo u Ciebie coreczka zaczela normalnie ssac piers ?

Gość zrobiecozechce!
Niestety nie... dużo łez wylalam przez to... Moja corcia niestety od tego momentu byla karmiona sztucznie... Czasem dzieci nietoleruja smaku albo matka ma za malo tresciwy pokarm ( ale tak tylko slyszalam). Porozmawiaj z pediatra i polozna.. jak tak dalej bedzie... podaj mleczko modyfikowane chociaz nie jestem za tym

Gość skoro masz pokarm to
nie odstawiaj go tak łatwo, no chyba, że chcesz, mleko sztuczne zawsze pozostanie sztucznym, a pokarm masz dobrej jakości skoro dziecko przybiera na wadze. Jak na moje to Maluch po prostu nałykał sie powietrza, jak zrobi się taki czerwony to niech mu się odbeknie i kontynuuj karmienie albo robi kupe, niech się skupi na kupie i wróci do jedzenia. Radzę poczytać książki o karmieniu albo np Język niemowląt Tracy Hogg

przy moich dwoch dzieciach czesto sie tak tez zdazalo. Noworodki czesto przechodza takie fazy, one tez sie ucza :) U mnie to bylo ze moj pokarm za szybko lecial i dzieci az sie ksztusily, ale po kilku dniach sie przyzwyczaily i szczesliwie karmilam do 6-7 miesiecy :) jesli dzidzia przybiera na wadze to nie ma sie czym za bardzo martwic, ale jakiekolwiek watpliwosci, rozmawiaj z polozna, po to sa :) aha, nie wierz w takie glupoty ze moze twoj pokarm nietresciwy i inne. Ja nie robilam zadnych diet dla karmiacych i moje corki nigdy kolek nie mialy, ale sa niektore pokarmy ktore moga wpynac na smak twojego mleka, np cebula, kapusta ... powodzenia, nei zalamoj sie! Karmienie piersia to najlepszy prezent jaki mozesz dac swojemu dziecku!

Gość moja mała tez czesto
prezy sie przy jedzieniu. Zauwazylam ze chyba ja brzuszek wtedy bolo, masuje brzuszek i przewaznie wtedy zrobi kupe i odrazu sie uspokaja.Albo jakies gazy mu sie gromadza i moze go bolec. U nas tak jest od 2tygodni (a mala ma miesiac dokladnie). Słyszalam tez, ze dziecko nie chce jesc jak ma plesniawki w buzi, sprawdz, moze twoj maly zlapal taka infekcje grzybicza, to wtedy bedzie go bolalo i nie zechce jesc

Gość zrobiecozechce!
ja niestety juz od tamtej pory nie karmilam piersia- nie chciala - placz wielki i nawet przystawic jej nie moglam.. pogadaj z pediatra i polozna - ale jesli dziecko za malo je albo nie chce jesc podaj mleko modyfikowane