Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsza taka noc

Noc bez pieluszek - pomocy mamusie!

Polecane posty

Gość pierwsza taka noc

Uczę synka spania bez pieluszki. Dziś pierwsza noc. Śpi od 19.30. Przed snem się wysikał i nie dawałam mu już picia na noc. Teraz go obudziłam i posadziłam na nocnik, ale nie nasikał nic i zaczął płakać, ze chce do łóżeczka. Nie wiem czy go jeszcze budzić za 3 godziny czy dać mu spać i jak się posika to po prostu zmienić pościel? Co radzicie? Jak wy robiłyście?

moim zdjęłam pieluchy na noc jak wstawali rano z suchymi. A jak nawet zdarzyła im się wpadka to zmieniałam pościel i kładłam dalej spać. Jak dla mnie poronionym pomysłem jest budzenie dziecka na to aby wysadzić go na nocnik. W ten sposób to do 5 lat będziesz budzić, a tak raz, czy drugi zdarzy mu się nasiusiać do łóżka to jak będzie mu się chciało to sam wstanie. Moje mają nocnik w pokoju i w nocy nie wstaję do nich, tylko sami korzystają

Ja tez absolutnie nie budzilam synka, wpadek zdarzylo mu sie moze dwie w pierwszym tygodniu, potem nic, poszlo bezbolowo. Tylko ze moj syn zaczal spac bez pieluchy 3 miesiace po tym, jak zaczal w dzien robic na nocnik. poczekalam chwile, zeby nie miec prze... w nocy.

kup takie podkłady na łózko w aptece sa dostepne próbuj wysadzac nawet co godzxzine moze woli na stojąco sikac

Gość wariatka budzi dziecko
i to 2 godziny od zasniecia.... :-O moj synek sam porzucil pieluchy i nie chcial ich tez w nocy. wczesniej od kilku tygodni rano byly suche pieluchy, wiec juz przesypial noce bez sikania. teraz zdaza mu sie budzic i isc do kibla. NIE BUDZ DZIECKA!!!

Gość pierwsza taka noc
Za 5 tygodni skończy dwa lata. W dzień już zupełnie nie używa pieluszek i podczas drzemki w dzień też nie zakładam i łóżeczko suche. Podłożyłam pod prześcieradełko podkłady. Mam starsze dziecko i budziłam je w nocy na sikanie, ale ono mi sikało przez sen do nocnika i później szło dalej spać. Po tygodniu samo się budziło o tej samej porze. Nocnik stał koło łóżka wiec nawet nie byłam potrzebna. Po jakimś czasie nocnik przestał być potrzebny bo dziecko wytrzymywało do rana. Ale młodszy synek nie chce sikać przez sen. Wybudza się i płacze.

Gość kobieta i love you
Marzka popieram!!! Jak można uczyć dziecka spać bez pieluch w nocy??? Do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć. Mojej małej przestalam zakładać pieluchy na noc jak miała prawie 4 lata (1,5 roku po nieużywaniu pieluch w dzień), bo zwyczajnie sama przestała w nie sikać. Jak można dziecko budzić? Samo przestanie z wiekiem, przestań wydziwiać! Widziałaś kiedyś zeby 18 latek spał w pieluchach bo się nie nauczył??? Dziecko samo przestanie sikać jak jego układ nerwowy i moczowy będzie na tyle dojrzaly, po co się tak spieszysz? Mniemam, że w dzień już nie sika więc jedna pielucha na dobę nie jest tak droga, żeby przyoszczędzić...

Gość pierwsza taka noc
Nie mogę na razie zakładać pieluch bo dziecko ma pewne problemy i lekarz zabronił ich używać. Dlatego tak szybko postanowiłam oduczyć dziecko sikania w pieluchy. W innym wypadku na pewno bym poczekała z tym.

Gość kobieta i love you
hm to inna sprawa skoro ma problemy... Ale nie sądzę, że tak się nauczy. Uważam, ze prawie 2 latek jest zwyczjnie za mały. Na sikanie bez pieluch w dzień ok, ale w nocy nie sądzę, żeby Ci się w tym wieku udało.

kobieta i love you moja Julka akurat w wieku 21 miesięcy już przestała sikać w nocy, chociaż czasami wpadki jeszcze się jej zdarzają ;)

Gość pierwsza taka noc
No to już go nie budzę. Niech sobie misio śpi. Podłożyłam mu różne podkłady więc materaca nie przesika, Przygotowałam całą pościel na zmianę żeby w nocy to sprawnie poszło, nocnik też jest w razie czego.

Gość pierwsza taka noc
Nie wiem jak to było z tymi pieluszkami bo zanim mały dotrze do nas do sypialni to jeszcze po drodze musi się troszkę pobawić, obudzić swoje rodzeństwo, wypić herbatkę, która czeka na niego na nocnym stoliku no i tak mu schodzi nawet do 40 minut. No i wtedy pielucha zawsze była bardzo mokra. Ale czy nasikał przez sen, czy zaraz po wstaniu z łóżka, albo po wypiciu porannej herbaty to tego nie wiem. Jutro jak tylko go usłyszę to pójdę go wysadzić na nocnik.

Gość Sewerynek
Mam pewien problem chciałabym nauczyć synka (3,5) sikać na nocnik w nocy, zakładam mu pampersa lecz pampers do rana jest tak zasikany ,że aż pęka, dziś pierwsza noc za nami budziłam go co 2 godziny na siku musze go nauczyć ponieważ chodzi do przedszkola a tam nikt nie zakłada dziecku juz pampersów do spania. W dzien załatwia się sam przed spaniem nie daje mu pić a pomimo to i tak sika.