Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zia86

Kwiaty?

Polecane posty

Dziewczyny jak wam się podoba to zestawienie kwiatów? Hortensja: http://www.ogrod-gardener.pl/1/5/2/hortensja_2.jpg http://www.swiatkwiatow.pl/foto/hortensja-hortensje-hydrangea_4532.jpg Anemony: http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/Anemony/slides/bride_14.jpg Groszki: http://storage.extrafotka.pl/19/9940/161717 Ostróżka: http://i286.photobucket.com/albums/ll114/anna1_032/delphiniumdark_blue_black_blue1.jpg Storczyk: http://jejsukces.pl/images/stories/storczyk.jpg Szafirki: http://fotosztambuch.blox.pl/resource/szafirek_armenskimuscari_armeniacum4.JPG[/img] Oczywiście nie wszystkie na raz i wszędzie. :) Najbardziej przeważa hortensja. Nasza kolorystyka to: granat, niebieski, fuksja, róż, lila, biel

Gość ghfgg
tobie to sie chyba maksymalnie nudzi bez kitu rozumiem wybierac dodatki i zastanwiac sie ale nie zyc przygptpwaniami do slubu zobaczysz ze po slubie dopadnie cie deprecha chyba ze machniesz sobie bobasa i tak samo zawziecei bedziesz wybierala pampersy oliwki itd

Jak już pisałam w innym wątku, będę miała co robić po ślubie. :) Najpierw wybieramy się w podróż poślubną, następnie przeprowadzamy do innego miasta, przenosimy się na inną uczelnie, ja zakładam firmę, mnóstwo tego. ;) Ja zawsze jak się w coś angażuje to na maksa, taki charakter. :) Ale nie o tym temat.

Gość ja tak robie
moim zdaniem za dużo tego;)

Gość okropieństwo
okropna jest ta Hortensja :O jak już coś to wybrałabym Groszki, Storczyka, ewentualnie Szafiry. reszta to wiocha jak dla mnie :P

Podoba mi sie storczyk, bo sama go uwielbiam i te szafirki tez fajne:) Dla mnie w tym zestawie kolorystycznym jest za duzo kolorow, np. ta fuksje bym wywalila, ale ja lubie w zestawieniach tylko jeden mocny kolor.

Gość KLIM
POWIEM CI ZE TWOJ SLUB BEDZIE TOTALNA KLAPA. PRZEKONASZ SIE WSPOMNISZZ MOJE SLOWA. TAK WYMADZASZ TAK CUDUJESZ ZE AZ SIE SRAC MI ZACHCIALO I RZYGAC

Gość tez uwazam ze za duzo
różności, skup sie powiedzmy na trzech, z czego jeden niech będzie jasny(np. anemony). Szafirki mnie się nie podobaja w ogóle, ale to moje zdanie.

Gość Luca Brasi
Hortensje są świetne (jednak nijak się mają do reszty kwiatów przez Ciebie wymienionych) ale najlepiej czują się w towarzystwie hortensji, nie są wtedy zgniecione i prezentują się w całej okazałości. Na Twoim miejscu ograniczyłabym zarówno kwiaty jak i kolorystykę do liczby 3 (a jeden z kwiatów i kolorów byłby motywem przewodnim, uzupełnianym przez 2 pozostałe). Postawiłabym na prostotę i elegancję, masa barw, kształtów i form wygląda zwykle dość jarmarcznie, ale oczywiście to Twój ślub.

Gość Luca Brasi
Hmm no faktycznie za dużo szczęścia jak na jedno wesele... ale oczywiście to nie mój... :)

Gość tajasne
Zia, ale to do dekoracji? czy do bukietu? jesli do dekoracji to jakie noe będa, duże, małe, wysokie, niskie, rzadko rozmieszczone po sali czy gęsto? bedziesz z tego robić jakies kompozycje?... daj jakies wskazówki :) poki co powiem Ci że nie mieszałabym kwiatów "popularnych" z egzotyka typu storczyk. ostróżki, szafirki, groszek pachnący to takie kwiatki "wiejskie" - w sensie że proste i bezpretensjonalne. dowalanie im storczyka ktory ma zupełnie inny styl załamie całość.

Tak do dekoracji. :) Kolory są trzy, fuksja, granat i biel ale ciężko znaleźć kwiaty tylko w tych odcieniach. Wrzucam wizję dekoracji. :) Ona jest dopiero planem wstępnym, gdzie niegdzie wyrzucimy motyle i zmienimy na kwiaty bo jest ich za dużo. To opis naszej dekoracji, komentarze w <> moje. :) Florystyka ślubna Sceneria baśniowa, kraina elfów z fruwającymi eterycznymi motylami.Klimat całej oprawy florystycznej będzie utrzymany w kolorystyce szafiru, bieli, amarantu, fuksji. Bukiet Ślubny wykonany z szafirowych kwiatów do wyboru lub możemy pomieszać: hortensje, anemony, groszki,ostróżki, szafirki z dodatkiem koronkowych szafirowych i białych motyli oraz delikatnymi pędami spływającego storczyka. <To opis bukiety tego z motylami który miał być, teraz pewnie trzeba będzie zmienić. > Kwiat do włosów ( pakiet różnych kwiatów znajdujących się w bukiecie ślubnym tak, aby fryzjerka miała komfort wyboru i możliwość dopasowania) <oczywiście jeśli będziemy jakiś używać> Bukiet do rzucenia wykonany z amarantowych róż główka przy główce z dodatkiem białego motyla. Butonierka dla Pana Młodego szafirowy kwiat idealnie dobrany do bukietu ślubnego z siedzącym motylem, wstążka dopasowana do koloru garnituru, proszę o podanie koloru garnituru. <weźmiemy sam kwiat> Bukiet dla Świadkowej w tym samym stylu z motylami tylko w kolorze fuksji również do wyboru kwiaty proponuje piękne hot pink hortensje cena uzależniona od wielkości bukietu. Butonierki dla Drużbów w kolorze szafiru lub fuksji,wstążki dopasowane do koloru garnituru,proszę o podanie koloru garnituru Drużbów. Bransoletki kwiatowe z rozwiniętych pięknych róż w kolorze intensywnej fuksji z dodatkiem białego motyla i kilku kwiatuszków szafirowej ostróżki <To dla mam > Poduszeczka na obrączki wykonana z szafirowych kwiatów z dodatkiem dwóch siedzących białych motyli. Koszyczek udekorowany w kolorach bieli i fuksji z akcentem szafiru z rożkami również w powyższych kolorach wypełnionymi płatkami róż w kolorach bieli i mocnego różu. Dekoracja czarnych kabrioletów - proponuję, aby na maskach tych samochodów usiadły tuziny motyli - duże i małe w bajkowych kolorach od bieli poprzez takie (benzynowe mieszanki) kolory przechodzące akwarelowo bieli, lilia, szafiru, różu i fuksji. Motyle tworzyłyby jakby taka literę S na masce. Kabriolet Pary Młodej proponuję tylko w białych motylkach z diamencikami i cyrkoniami na skrzydłach i delikatnymi wstążkami w kolorze szafiru zakończonymi mini motylkami, mocowanymi bezpośrednio do klamek, które przy powiewie wiatru frunęły by za Parą Młodą, takie same wstążki zakończone motylami można przymocować do tyłu samochodu. <Strasznie mi się to podoba ale dodałabym gdzie nie gdzie kwiaty> Oprawa Florystyczna Kościoła Dekoracja głównej bramy - Fiolki z kwiatami eustomy w kolorze mocnego różu, mocnego fioletu.Cena za fiolkę z kwiatem. Pompony z białej hortensji z dodatkiem broszki z kwiatów szafirowych i fuksjowych.< Chodzi o kule kwiatowe > Kompozycja przed ołtarzem główna wykonana z białych hortensji z dodatkiem szafiru i mocnego różu. W kompozycji będą zaaranżowane dwa piękne symboliczne motyle. <Jestem ciekawa jak to będzie wyglądać> Kompozycja na ołtarzu po dwóch stronach na uskokach wykonane w tym samym stylu co główna kompozycja. Dekoracja klęczników, krzeseł Pary Młodej ( istnieje możliwość pożyczenia pokrowców,tkaniny na klęczniki). Płatki róż: można posypać wzdłuż ławek ok.25 metrów Dysponujemy stylowymi stojakami, na których równiez można przygotowac ciekawe kompozycje wykonane z białych-szafirowych hortensji z dodatkiem amarantowych róz i spływającym szarłatem i broszka z motyla ( możemy postawić ich nawet 6sztuk np przed kościołem na dziedzińcu) Oprawa florystyczna Hotelu L"Andels Rzut sali, żeby prościej było sobie wyobrazić. Break out arena to sala taneczna, połączenie sali Topaz, Opal i Ametyst to sala jadalna, a sala Diamond to chill out room. :) Schody prowadzące do góry, na co drugim szklany lampion z malinowa świecą z motylem przy szyjce w kolorze białym i puszczoną szafirowa wstążką Na ścianie prowadzącej w górę symfonia frunących w górę i w dół motyli w kolorach tęczowych i niektóre z mocniejszymi akcentami szafiru, maliny i świecącymi kryształkami.< Tam jest taka wielka biała zakręcająca ściana jak się idzie do góry, będzie to wyglądało magicznie moim zdaniem. Niesamowity pomysł > Przed wejściem do sali głównej - dwie piękne białe lakierowane donice na nich duże mięsiste kule z szafirowych, magicznych hortensji, na kwiatach usiadły białe duże motyle z migotającymi w świetle brylancikami na skrzydłach, po donicy spływają przeźroczyste girlandy kryształów. Przeszklona ściana obok wind, na niej proponuję symfonię szafirowych kryształków i symfonię latających białych i szafirowych motyli. Sala do tańczenia na niej również proponuję symfonię szafirowych, przeźroczystych kryształów i trzepoczących motyli. <Tutaj zmienimy motyle na wiszące storczyki> Sala bankietowa dla gości Kompozycje na stołach dla gości w wysokich kielichach wykonane z białych, szafirowych hortensji z dodatkiem mocno amarantowych, malinowych róż i szafirowych z brylancikami na skrzydłach motyli. Stół Pary Młodej bajkowa kompozycja utkana z samych kwiatów w kolorze szafirowym, białym i mocnej fuksji z motylami. Nad Parą Młodą będzie muślinowy w kolorach szafir, róż,lila baldachim w stylu namiotów bolywoodzkich. <To jest niesamowity pomysł, nasz stół będzie stał na takim podwyższeniu> Wygląda to mniej więcej tak: http://www.davidtutera.com/photos/41/Guitilla-1.jpg Środek baldachimu nad Parą Młodą będzie piękna kula z hortensji z dodatkiem białych motyli. <Rozmarzyłam się. Cudo. > Nad głowami gości będą zawieszone miękkie tkaniny w delikatnych kolorach bieli, szafiru, lila, różu,fuksji wprowadzające nastrój baśniowy jakby z krainy elfów wewnątrz muślinów zostanie rozsypane delikatnie pachnące potpuri, które w świetle dzięki naturalnym elementom jak płatki kwiatów stworzy romantyczną aurę. <Wyobraźcie to sobie jeszcze ze światłami przenikającymi. Ach... > W oknach proponuję tkaniny w tych samych kolorach tylko nietransparentne związane sznurami z pomponami w mocnych namiętnych kolorach fuksji i szafiru, na ich tle proponuję symfonie spadających kryształków w kolorze szafiru, róż i przeźroczystych kryształków. Kompozycje na bary w formie kwiatowych torcików wykonane z białych, szafirowych i amarantowych hortensji z dodatkiem koronkowych motyli. <Koronkowe motyle brzmią intrygująco. > Dekoracja tortu( nawiązujaca do całości dekoracji, konkretne kwiaty do uzgodnienia) Apartament Pary Młodej - niespodzianka. <Ciekawe co to będzie. > Inicjały Pary Młodej z kwiatów przymocowane do drzwi wykonane z białych i mocno amarantowych goździków.< Uwielbiam inicjały z kwiatów > CHiLL OuT ROOm Kolory tematyczne : czerwień, fuksja, czerń W oknach proponuję symfonię czarnych fiolek z kwiatami pnącej gloriozy w kolorze mocnego różu z cytrynowymi lamówkami, tworzące ciekawą plątaninę. Na głównym stole kompozycja na czarnej designerskiej paterze z kwiatami czerwonego anturium z dodatkiem fuksjowej gloriozy Kompozycje na blacie - kwiaty storczyka zanużone w wodzie z pływającą świecą. Poprawiny w stylu Rock and Roll na Barce Bukiet Panny Młodej wykonany z pastelowych anemonów i groszków. Kolorystyka: słodkie pastele: Przed wejściem w szarobiałych wiklinowych koszach przewiązanych dużą atłasowa kokardą w groszki i z zgufrowanym tiulem znajdują się kompozycje lekkie, zwiewne w pastelowych kolorach wykonane z sezonowych. Bukieciki wykonane z pastelowych róż z dodatkiem wstążek w kropki zawiązanych w kokardy,bukieciki będą od dołu wykończone zgufrowanym tiulem w formie takich spódnic baletnic. <To będzie przesłodkie! > Lampiony w przecieranych biało-szarych wiklinowych osłonkach z opadająca kokardą w groszki. I jak? Pamiętajcie, że dekoracji wydaje się ogrom, jednak to jest na dwa dni i 4 lokalizacje. No i nasza sala jest bardzo duża i biała. Można ją porównać do tej sali: http://www.saladlaciebie.pl/obiekty/obiekt1736/1259239603andels_lodz_wedding_satin_4.jpg?rand=135698995 To wstępny projekt oczywiście ale moim zdaniem zapowiada się bajkowo, pani florystka idealnie zrozumiała o co nam chodzi i myślę, że będzie potrafiła oddać ten klimat.

Dziewczyny wiem, że się wam tego nie chce czytać i jest to ogrom tekstu ale bardzo mi zależy na dekoracjach, dodajcie swoją opinie. :)

Gość tajasne
Bukiet Ślubny wykonany z szafirowych kwiatów do wyboru lub możemy pomieszać: hortensje, anemony, groszki,ostróżki, szafirki z dodatkiem koronkowych szafirowych i białych motyli oraz delikatnymi pędami spływającego storczyka." hmmm... to sie nie da ładnie skomponowac. hortensja to kula, anemony są dosć rozłożyste, a groszki, ostróżki i szafirki to kwiaty w kłosie, wzniesione. nie da sie z tego uzyskac atrakcyjnego kształtu, o ładnym zamocowaniu motyli nie mowiac. na Twoim miejscu zrobiłabym sobie kulkę z hortensji albo z anemonów, do tego mozna ślicznie przymocować motyle. i nic spływającego, a na pewno nei storczyki. ewentualnie niech spływaja kryształki nanizane na żyłce czy druciku :) "Kwiat do włosów ( pakiet różnych kwiatów znajdujących się w bukiecie ślubnym tak, aby fryzjerka miała komfort wyboru i możliwość dopasowania) <oczywiście jeśli będziemy jakiś używać>" jak masz welon - zrezygnuj z kwiata. "Bukiet do rzucenia wykonany z amarantowych róż główka przy główce z dodatkiem białego motyla." moze byc. "Butonierka dla Pana Młodego szafirowy kwiat idealnie dobrany do bukietu ślubnego z siedzącym motylem, wstążka dopasowana do koloru garnituru, proszę o podanie koloru garnituru. <weźmiemy sam kwiat>" no i OK. mozecie byc oryginalni i walnać samego motyla... "Bukiet dla Świadkowej w tym samym stylu z motylami tylko w kolorze fuksji również do wyboru kwiaty proponuje piękne hot pink hortensje cena uzależniona od wielkości bukietu. Butonierki dla Drużbów w kolorze szafiru lub fuksji,wstążki dopasowane do koloru garnituru,proszę o podanie koloru garnituru Drużbów." ok. "Bransoletki kwiatowe z rozwiniętych pięknych róż w kolorze intensywnej fuksji z dodatkiem białego motyla i kilku kwiatuszków szafirowej ostróżki <To dla mam >' tylo jesli ostróżka bedzie na płasko, nie widze innego wyjscia. jesli nei, zrezygnuj i zostaw same róze. polecam małe różyczki, dają lepszy efekt niż duże lby kwiatów. "Poduszeczka na obrączki wykonana z szafirowych kwiatów z dodatkiem dwóch siedzących białych motyli." git. "Koszyczek udekorowany w kolorach bieli i fuksji z akcentem szafiru z rożkami również w powyższych kolorach wypełnionymi płatkami róż w kolorach bieli i mocnego różu." tez git. a do czego ten koszyczek? "Dekoracja czarnych kabrioletów - proponuję, aby na maskach tych samochodów usiadły tuziny motyli - duże i małe w bajkowych kolorach od bieli poprzez takie (benzynowe mieszanki) kolory przechodzące akwarelowo bieli, lilia, szafiru, różu i fuksji. Motyle tworzyłyby jakby taka literę S na masce. Kabriolet Pary Młodej proponuję tylko w białych motylkach z diamencikami i cyrkoniami na skrzydłach i delikatnymi wstążkami w kolorze szafiru zakończonymi mini motylkami, mocowanymi bezpośrednio do klamek, które przy powiewie wiatru frunęły by za Parą Młodą, takie same wstążki zakończone motylami można przymocować do tyłu samochodu. <Strasznie mi się to podoba ale dodałabym gdzie nie gdzie kwiaty>" łał. żadnych kwiatow. same motylki :) "Dekoracja głównej bramy - Fiolki z kwiatami eustomy w kolorze mocnego różu, mocnego fioletu.Cena za fiolkę z kwiatem." zrezygnowałabym. "Pompony z białej hortensji z dodatkiem broszki z kwiatów szafirowych i fuksjowych.< Chodzi o kule kwiatowe >" ładnie. mozecie dodac motylki zamiast broszek kwiatowych :) "Kompozycja przed ołtarzem główna wykonana z białych hortensji z dodatkiem szafiru i mocnego różu. W kompozycji będą zaaranżowane dwa piękne symboliczne motyle. <Jestem ciekawa jak to będzie wyglądać>" też brzmi ładnie. "Płatki róż: można posypać wzdłuż ławek ok.25 metrów" nie syp. płatki bardzo szybko tracą ładny wygląd. "Dysponujemy stylowymi stojakami, na których równiez można przygotowac ciekawe kompozycje wykonane z białych-szafirowych hortensji z dodatkiem amarantowych róz i spływającym szarłatem i broszka z motyla ( możemy postawić ich nawet 6sztuk np przed kościołem na dziedzińcu)" nie bierz. jak powieje to sie wywali, bedzie przeszkadzało we wchodzeniu i wychodzeniu z kościoła, jeszcze ktoś sie o to przewróci... "Schody prowadzące do góry, na co drugim szklany lampion z malinowa świecą z motylem przy szyjce w kolorze białym i puszczoną szafirowa wstążką" moze byc. zwróc uwage na odpowiednią osłonę ognia w lampionach, na własnym śłubie mało sie nie podpaliłam o taki :) "Na ścianie prowadzącej w górę symfonia frunących w górę i w dół motyli w kolorach tęczowych i niektóre z mocniejszymi akcentami szafiru, maliny i świecącymi kryształkami.< Tam jest taka wielka biała zakręcająca ściana jak się idzie do góry, będzie to wyglądało magicznie moim zdaniem. Niesamowity pomysł >' no zapowiada sie pięknie. "Przed wejściem do sali głównej - dwie piękne białe lakierowane donice na nich duże mięsiste kule z szafirowych, magicznych hortensji, na kwiatach usiadły białe duże motyle z migotającymi w świetle brylancikami na skrzydłach, po donicy spływają przeźroczyste girlandy kryształów." bardzo ładnie. "Przeszklona ściana obok wind, na niej proponuję symfonię szafirowych kryształków i symfonię latających białych i szafirowych motyli." zrezygnuj. "Sala do tańczenia na niej również proponuję symfonię szafirowych, przeźroczystych kryształów i trzepoczących motyli. <Tutaj zmienimy motyle na wiszące storczyki>" nie zmienialabym. storczyki juz nie są oryginalne, motyle tak. "Kompozycje na stołach dla gości w wysokich kielichach wykonane z białych, szafirowych hortensji z dodatkiem mocno amarantowych, malinowych róż i szafirowych z brylancikami na skrzydłach motyli.' ok. zwróc uwagę na proporcje i wysokość kielichów - żeby nie zasłaniały gościom twarzy osob siedzacych naprzeciwko. "Stół Pary Młodej bajkowa kompozycja utkana z samych kwiatów w kolorze szafirowym, białym i mocnej fuksji z motylami." ok. "Nad Parą Młodą będzie muślinowy w kolorach szafir, róż,lila baldachim w stylu namiotów bolywoodzkich. <To jest niesamowity pomysł, nasz stół będzie stał na takim podwyższeniu>" mimo wszystko - jednak nie. "Środek baldachimu nad Parą Młodą będzie piękna kula z hortensji z dodatkiem białych motyli. <Rozmarzyłam się. Cudo. >" niech to umieszczą na srodku dekoracji na waszym stole. "Nad głowami gości będą zawieszone miękkie tkaniny w delikatnych kolorach bieli, szafiru, lila, różu,fuksji wprowadzające nastrój baśniowy jakby z krainy elfów wewnątrz muślinów zostanie rozsypane delikatnie pachnące potpuri, które w świetle dzięki naturalnym elementom jak płatki kwiatów stworzy romantyczną aurę. <Wyobraźcie to sobie jeszcze ze światłami przenikającymi. Ach... >" hmmm... no niech bedzie. "W oknach proponuję tkaniny w tych samych kolorach tylko nietransparentne związane sznurami z pomponami w mocnych namiętnych kolorach fuksji i szafiru, na ich tle proponuję symfonie spadających kryształków w kolorze szafiru, róż i przeźroczystych kryształków." tez niech bedzie. "Kompozycje na bary w formie kwiatowych torcików wykonane z białych, szafirowych i amarantowych hortensji z dodatkiem koronkowych motyli. <Koronkowe motyle brzmią intrygująco. >" też neich bedzie :) "Inicjały Pary Młodej z kwiatów przymocowane do drzwi wykonane z białych i mocno amarantowych goździków.< Uwielbiam inicjały z kwiatów >" mimo tego że uwielbiasz - jednak nie. "W oknach proponuję symfonię czarnych fiolek z kwiatami pnącej gloriozy w kolorze mocnego różu z cytrynowymi lamówkami, tworzące ciekawą plątaninę." OK. "Na głównym stole kompozycja na czarnej designerskiej paterze z kwiatami czerwonego anturium z dodatkiem fuksjowej gloriozy" czerwone z fuksją... na czarnej paterze... nie bedzie widac roznicy w kolorze. anturium białe moze? "Kompozycje na blacie - kwiaty storczyka zanużone w wodzie z pływającą świecą." moze byc. ale zastanów sie czy koniecznie storczyki. "Bukiet Panny Młodej wykonany z pastelowych anemonów i groszków." moze byc, chociaz wolałabym same groszki, z tych samych powodów co przy ślubnym - anemony są rozłożyste, a groszki wzniesione. "Przed wejściem w szarobiałych wiklinowych koszach przewiązanych dużą atłasowa kokardą w groszki i z zgufrowanym tiulem znajdują się kompozycje lekkie, zwiewne w pastelowych kolorach wykonane z sezonowych. Bukieciki wykonane z pastelowych róż z dodatkiem wstążek w kropki zawiązanych w kokardy,bukieciki będą od dołu wykończone zgufrowanym tiulem w formie takich spódnic baletnic. <To będzie przesłodkie! > Lampiony w przecieranych biało-szarych wiklinowych osłonkach z opadająca kokardą w groszki." to wszystko OK :)

Gość gość
bardzo mi się podobają takie letnie połączenia kwiatów