Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość red rose 30

jaka maszynka do golenia dla kobiet?

Polecane posty

Gość red rose 30

dziewczyny czym golicie nogi i okolice bikini? ostatnio ciągle mam czerwone obrzydliwe krosty po goleniu co byscie poradziły?

Gość ladaco
ja bym wam te włosy powyrywał delikatnie ustami:D

Ja stosuję na nogi golarkę z wymienianymi ostrzami VENUS BREEZE, a okolice bikini depiluję kremem opóźniającym odrost włosków Soraya. Muszę powiedzieć, żę ta golarka sprawdza się także na okolice bikini;):)

Gość red rose 30
a jakies jednorazówki polecacie?

Gość o_l_g_a
Odświeżajac temat zeby nie zakładac nowego musze powiedziec ze teraz po przejsciu juz przez prawie wszystkie maszynki dla kobiet poczynajac od polislwera ;) musze powiedziec ze jestem pod wielkim wrazeniem maszynki Venus Embrace.Tak to ta co reklamuje ja J.Lopez.Polecam naprawde podczas golenia nie pozostawia ani jednego włoska.

Gość moninkaaa
Dziewczyny macie racje...zarówno Venus Breeze jak i nowa Venus Embrace są rewelacyjne. Wcześniej używałam głównie jednorazówki bic lub męskie gillete, ale odkąd zakupiłam venus brezerka jak to nazywam jestem zadowolona z łatwiejszego golenia. Natomiast od zakupu Venus Embrace tylko raz ją narazie stosowałam, ale jest genialna....no zresztą 5 ostrzy nie może pozwolić na pozostawienie choćby jednego włoska ;p

Gość Neva belive u
Ja jestem pod wrazeniem Wilkinson Extreme3 - zawsze do nich wracam kiedy cos mi odwali, by sprobowac innych, uzywam od dawna, sa swietne:)

Gość kinggaaaaaa
Ja jak poprzedniczki uwazam ze ta the best jest Venus Embrace.Mnie podoba sie w tej maszynce wszystko,ale plusem dla mnie jest to ze wbudowane we wkład listki napinające, wygładzają skórę przed zetknięciem się ostrzy z włoskami, ułatwiając tym samym poślizg maszynki i precyzję golenia.I zero zacięcia.

Gość krotika
Maszynka to maszynka, po jej użyciu włoski i tak odrastają szybko i są twardsze. Ja wolę woskową depilację albo depilator. Wprawdzie nie jest to przyjemne ale efekt lepszy. Zastanawiam się też czy przypadkiem nie da się usunąć laserem z tych okolic włosków. Ktoś może próbował?

Gość ciszka
Ja również nie jestem za maszynką do golenia. Jak już kupować jakiś lepszy sprzęt to depilator. Ostatnio na electro.pl znalazłam taki z brauna, który można używać również pod prysznicem. Fajna sprawa, bo chyba też można posiłkować się jakimś żelem ułatwiającym depilację :)

Gość ostrzenie wkładów
latem dla dłuższego komfortu używam depilatora. Początki za każdym razem są trochę bolesne, ale da się przyzwyczaić. Jesienią, gdy już nie odsłaniam nóg używam maszynek do golenia, bo po co cierpieć i się męczyć?? zazwyczaj używam jednorazówek gilletta, ale z męskiej serii, bo mają lepsze ostrza. Dodatkowo dla oszczędności wielokrotnie ostrze wkłady (więcej o gadżecie do ostrzenia na http://www.razorpit.pl/). Naprawdę super sprawa i duża oszczędność

Gość Alutkaaa
Ja niestety nie moge ani depilatorem ani woskiem depilowac;/ po dwoch tych metodach mialam fatalne dlugotrwale zapalenie mieszkow wlosowych i wratajace wloski, aby doprowadzic nogi do stanu przed depilacja tymi oto dwiema metodami zajelo mi to prawie rok czasu, ciagle antybiotyki i zabiegi u dermatologa aby wloski nie wrastaly, peeligi, masaze ostra gabka, cuda wianki aby to doprowadzic, w lato tylko leginsy bo skora byla w oplakanym stanie...;/ mimo tego ze przestrzegałam wszystkich zasad golenia obiema metodami radze sie kazdemu dobrze zastanowic zanim siegnie po depilator albo wosk na cieplo czy tez zimno, I niestety musze golic sie maszynkami, Bic nie polecam rowniez mialam uczulenie do tego stopnia, ze weszlo zakazenie i doktorowa w szpitalu powiedziala ze duzo ludzi ma uczulenie na tanie maszynki bo maja gorszy metal, wiec zakupilam Venus Breeze + zel do golenia Venus Aloe Vera i dopiero po takim zestawieniu skóra jest po goleniu nieskazitelna:) Natomiast jak dla mnie dosc drogi interes szczególnie w sezonie letnim gdzie to trzeba golić się dość często, a maszynki tylko nadaja sie do czasu kiedy jeszcze pasek zelowy na nich sie nie wyczerpie, cena wkladow dosc droga 59,99zl, moze ktos poleci cos rownie dobrego ale tanszego?

Gość gość
Poszukaj dobrej maszynki do golenią się na www.strefagolenia.pl a znajdziesz wiele dobrych maszynek !

Gość gość
Odświeżę temat bo widzę, że dawno nikt się w temacie nie wypowiadał. Ja swojej żonie kupiłem pod choinkę maszynkę Wilkinsona Quattro for Women, z której jest bardzo zadowolona :-) Maszynka i wkłady stosunkowo tanie w porównaniu z Gillette. Aha, zakup zrobiłem w sklepie strefagolenia, którego adres już tu padł a to link do mojego trafnego prezentu: http://strefagolenia.pl/zestawy-maszynek/59-wilkinson-quattro-for-women-maszynka.html