Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Galler

peeling chemiczny - jaki rodzaj, przygotowanie, przeciwskazania

Polecane posty

Gość Galler

Witam wszystkich Zacznę od tego, iż kilka lat temu miałem poważny problem z trądzikiem, uporałem się z nim skutecznie Roaccutanem, teraz raz na jakiś czas wyskoczy mi coś na twarzy, ale jak skutecznie używam kremu i żelu myjącego to nie mam nic, nie dłubię, nie rozdrapuję, więc nie pozostają blizny, ale po całym trądziku i rozdrapywaniu lata temu został mi nierówny koloryt na policzkach, rozszerzone pory ogółem mówiąc - skóra na policzkach odbiega od tej na nosie, czy pod oczami. No i zastanawiam się teraz nad serią peelingów od października. Miałem kiedyś peeling glikolowy i wiem, że go dobrze znoszę, ale pytanie który peeling (glykopeel, glikolowy, czy pirogronowy) będzie najlepszy na rozszerzone pory(!), nierówny koloryt(!), blizny raczej malutkie, ogólnie na twarz źle wyglądającą, ale gładką i delikatną. Glikolowy odpowiada mi, bo używałem i jest dobry, więc mogę zacząć od 50%, a potem przejść na 70% i będzie w porządku. Glykopeel czytałem, że nie można używać jeśli - no właśnie - chodzi tu o aktualne lub niedawne stosowanie retenoidów, czy jeśli kiedykolwiek były stosowane to nie można tego peelingu? Pirogronowy - nie znam, ale czytałem, że dobry, więc wy tutaj się wypowiedzcie Ogólnie nie mogę wyglądać jak burak kilka dni :P najbardziej jestem za tym glikolowym, ale tak jak napisałem, chcę wiedzieć który będzie dla mnie najskuteczniejszy, a cerę mam normalną, niewrażliwą, miejscami lekko tłustą. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować