Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nailty nailty nailty

dostalam tabletki anty ale nie wiem jak brac

Polecane posty

od dwoch miesiecy nie mam okresu, dostalam od ginekologa tabletki anty na wywolanie, i potem mam je brac normalnie kazal mi brac od 11.08 do 17.08, w razie miesiaczki przerwac, a jak nie bedzie miesiaczki to od 18.08 czekac na miesiaczke do 24.08 i od poczatku nowego cyklu zaczac brac juz normalnie nowe opakowanie niby zrozumialam jak mi tlumaczyl, ale w domu skolowacialam jak dostane okres w czasie brania tych siedmiu tabletek, to przerywam, konczy mi sie okres, czakam miesiac, zaczyna sie nastepny okres, biore piuerwsza tabltetke z pierwszego opakowania i od tego dnia jestem zabezpieczona, tak? a jesli wezme te siedem tabletek, po nich np. za kilka dni dostane okres, to juz od tego okresu brac z nowego opakowania, czy przeczekac ten cykl i dopiero brac?? i do 24.08 mam czekac na miesiaczke, a po 24 co jak nie dostane? hmmmm... moze ktos kto sie zna mi to wytlumaczy, proszę

naprawde nikt nie wie? :(

Gość werghjkhgfrghbc
Dostajesz okres tak w pierwszy dzień okresu zaczynasz opakowanie najlepiej brać wieczorem czyli jutro dostajesz okres i bierzesz tabletkę wieczorem i tak przez 21 dni wtedy następuje 7 dni przerwy tak powiedzmy w niedzielę wziełaś ostatnią tabletkę pon,wt,sr,czw,pit,sob,niedz, nie bierzesz i zaczynasz nowe opakowanie w poniedzialek i tak ciagle okres możesz dostac nawet po 4 dniach od rozpoczęcia przerwy nie zaleznie kiedy się zacznie lub kiedy się skończy ty bierzesz według schematu kumasz

Gość werghjkhgfrghbc
wiesz co ja bym poczekała na okres i nie mieszała tak słuchaj poczekaj sobie az dostaniesz i zaczniesz brać tak jak ci napisałam.okres na pewno soatniesz po co masz tak mieszać

no wlasnie okresu nie mam od dawna, mam brac tylko przez tydzien na wywolanie i potem przerwac, juz wzielam dwie tabletki problem w tym ze nie wiem kiedy mam zaczac brac nastepne opakowanie, mam wziac pierwszego dnia okresu, ale nie wiem czy od razu, czyli np. bedzie jeden czy dwa dni przerwy, czy przeczekac jeden cykl i brac od poczatku nastepnego okresu

generalnie jak sie berze to wiem, bralam wczesniej przez trzy lata, ale teraz mi tak lekarz zamotal ze zglupialam

Gość bnt
na wywołanie to jest luteina, jak sie nazywaja te tabletki????

to sa normalne tabletki anty, nazywaja sie Kontracept nie wiem dlaczego tak mi kazal brac, siedem tabletek i czekac na miesiaczke, a od poczatku nowego cuklu zaczac brac z nowego opakowania. tylko nie wiem ktorego cyklu, tego co sie zacznie wymoszona miesiaczka czy nastepnego

up up