Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wedel

Czy zalozyc Mirene w moim przypadku?

Polecane posty

-baaaardzo obfite okresy co miesiac (wykluczone choroby) -90kg :( -jedno dziecko,wiecej nie planuje Co inny lekarz to inna opinia....Jeden ze przy takiej nadwadze moge jeszcze przytyc,inny ze to bzdura... Co poradzicie?

Gość moralis
ja mam mirenę. mirenę można założyć nawet kobietom, które jeszcze planują dzieci, ponieważ nie wpływa ona na płodność. stosuje się ją w celach antykoncepcyjnych i w zmniejszaniu krwawień miesiączkowych. ja od nie dawna nie mam miesiączek. nie tęsknię za tym. w tycie osobiście nie wierzę. mirena działa głównie miejscowo, hormonu nie ma na tyle, żeby tyć. a swoją drogą jeżeli masz 90 kilo to koniecznie dieta + ćwiczenia. nie namawiam, ale mirena według mnie to dobra sprawa.

Gość almete
Zawsze bylam szczupla. W marcu ub roku zalozylam mirene i mam do dzisiaj 15 kg wiecej. Jem tak samo jak zawsze, tyje chyba od samego patrzenia na lisc salaty :-( Przez pierwsze 8 m-cy mialam czeste plamienia, teraz wystepuja rzadziej ale przychodza z nienacka :-( Bylo tu kiedys forum dziewczyn z Mirena, sporo z nich narzekalo i kilka zdecydowala sie na usuniecie wkladki.

Gość moralis
almete czy wyciągnęłaś wkładkę?

Wlasnie...boje,ze calkiem sie rozpase:( i nie wyjde z tego...:/ Chodzi mi o te obfite okresy,bo 4 dni w miesiacu leje sie jak z kranu i z domu wyjsc nie moge-.....

czytac ze zrozumieniem:/ !!!!chce sie pozbyc obfitych okresow