Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mali.....

Co to? Po opalaniu... doradźcie!

Polecane posty

Gość Mali.....

Dwa dni temu bylam na działce sie opalać, po powrocie swedzial mnie dekold, był czerwony. Wczoraj poszłam na solarium na 10min, swędział dalej to odruchowo drapałam, wieczorem był cały czerwony, piekł, wyskoczyło pełno jakby krostek, bardziej bąbelków pod skórą, wypiłam wapno, smarowałam balsamem. Dzisiaj dalej czerwony, juz nie piecze, nie swędzi ale zostały takie jakby zmarszczki, jakby odbicie od poduszki po spaniu, takie slady, niemam pojęcia co to. Może ktos tak miał? Myslałam ze jakaś alergia po działce, ale niemam pojęcia.

Gość chyba ale nie jestem pewna
Może to być uczulenie na słońce też tk mam

Gość amelieeeeee
prowdopodobnie to zwykle poparzenie i zlezie Ci to za kilka dni, ale gratuluje smazenia skory na sloncu na dzialce, a po dostrzezeniu zaczerwienienia - pojscia na drugi dzien na solarium. Twoja skora na pewno Ci się za to w przyszlosci odwdzięczy.

Gość albo alergia na słońce
zazywasz może hormony lub pijesz dziurawiec? ALbo inne leki uczulające na słońce? Amoże i poparzenie. Weź wapno, rób zimne okłady i nie wychodź na słońce

Gość asdkl
Najprtawdopodobniej masz uczulenie na słońce. Ważne żeby w miarę możliwości unikać słońca, a jak już musimy wychodzić na słońce to ok 20-30min wcześniej nałożyć na siebie wyoki faktor spf, najlepiej zawsze min spf50+. Ja osobiście od czasu do czasu jeżeli nie użyję wysokiego filtra też mam takie uczulenie. Osobiście używam zawsze eva sun.