Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smuutna mama

Czy moje dziecko może mieć autyzm?

Polecane posty

Gość smuutna mama
Mój syn tylko rusza tymi rękami, jago zamyślenia wydają mi się zwykłymi, nigdy nie robi tego w czasie zabawy, tylko jak np. jedziemy samochodem i nic nie robi, długo rozmyśla czasem nad jedzeniem które mu nie posmakuje. Co do sluchania to dopóki się nie naczytałam też uważałam za normalne, jak to facet (ponad połowa chyba ma autyzm). Też reaguje histerią na spanie, ale jak się go odpowiednio podejdzie to jest ok. Nie ma żadnych niepokojących objawów dla mnie oprócz tych rąk. Z tym niesłuchaniem jeszcze ... Najczęsciej to jak on czymś jest zajęty albo akurat coś chce innego i wtedy on swoje a ja swoje. Bo jak go o coś proszę to najczęściej słysze "nieeeeee". Dzięki w ogóle za informacje będę wiedziała na co mam zwracać uwagę, zacznę mu się bardziej przypatrywać...

dzieci które mają normę intelektualną wychodzą z tego gorzej jest gdy z autyzmem jest sprzężone uposledzenie umysłowe

Gość smuutna mama
I naprawdę nikt nie ma doświadczeń z takim zachowaniem które nie okazało się autyzmam lub czymś jeszcze gorszym?

Gość beznadziejny i zniechecajacy
ja do tematu sie przylacze jak kuzynka wroci z synkiem do polski-(8 wrzesien) i jak beda chodzic do lekarzy- poki co "autyzm" jej dziecka jest zdiagnozowany przez nich jako rodzicow oraz przez rodzine-dlatego celowo słowo autyzm napisałam w tym przypadku w cudzysłowie bo zaden lekarz w polsce go nie widzial a w anglii mowia ze z dzieckiem ok :O ps; ja pomimo wielu tresci ktore wskazuja na to ze szczepionka swinka odra rózyczka -sceptycznie podchodze do tej zaleznosci

Gość smuutna mama
Co do szczepionek, to potwierdza to moja bratowa pielęgniarka szwendająca się na wszelkie możliwe sympozja naukowe. Ta szczepionka faktycznie może mieć takie działanie, podobno kiedyś już tego próbowano i były takie przypadki więc odeszło się od tych szczepień, teraz wymyślili coś nowego i testują to na naszych dzieciach...

Gość yue5u6ue65
Tak, szczepionki sa winne... Moja siostra unikała szczepień. Dziecko było zdrowe, nic mu się nie działo. Dostała kartkę na szczepienie i nie poszła. Na drugi dzień z dzieckiem zaczęło sięcoś dziać i dosłownie w ciągu kilku dni dzieciak zmienił sie nie do poznania i z czasem stwierdzono autyzm. I oczywiste jest, że gdyby siostra poszła na szczepienie dzień wczesniej to by było na co i kogo zwalić winę a tak? Bieda!

Gość nie osmieszaj sie ..
co wy pierniczycie? ze winna SZCZEPIONKA? jakby tak bylo to z polowa dzieci by byla autystyczna a tak to tylko pojedyncze jednostki na to choruja.

Gość o hmmm a jednak mmr

Gość smuutna mama
Obserwuje mojego malucha tych kika dni pod kątem nieprawidłowości (wiem już na co zwracać uwagę) i nie widzę nic w jego zachowaniu co mogłoby świadczyć o autyzmie. Czytałam też kilka artykułów co powinien umieć trzylatek i oprócz mowy nie jest źle. Może poprostu za mało czasu mu poświęcałam, teraz zamiast być perfekcyjną panią domu postaram się być perfekcyjną mamą... Trochę się uspokoiłam, ale pełnie spokoju uzyskam po badaniach i wizytach u psychologa.

Gość kiedy masz te badania i wizyty
?

Gość halo halo alo
smutna maa co u Ciebie?????? Jak dziecko????

Gość kałamarnica_w_kałamarzu
Nie wiem jak jest z całkowitym wyjściem z autyzmu, to chyba nie jest niestety możliwe, ale można takie dziecko przystosowywać do świata . dla otuchy polecam książkę Ruperta Isaacsona pt."opowieść ojca". To książka na faktach, napisał ją sam tytułowy ojciec, myślę, ze podniesie trochę na duchu.

Gość kalolka
Kochana smutna mamo! Tak naprawdę nie ma to większego znaczenia czy twój syn ma zdjagnozowany autyzm czy nie . Ważne jest, że ty widzisz niepokojące objawy, on jest do tyłu względem innych dzieci i napewno trzeba mu zacząc pomagać jak najwcześniej. A najważniejsze to spotkanie odpowiednich terapeutów i lekarzy znających się na problemie (co nie jest łatwe). Lepiej być za bardzo wyczulonym, niż bagatelizować niepokojące sygnały. Mój synek miał podobne zachowania w wieku 3 lat, i w końcu zdjagnozowany autyzm - teraz jest całkowicie zdrowy (8 lat), dzięki morzu pracy i terapii domowej praktycznie non-stop. Wejdż na strone : www.autystycznyogród.pl tam znajdziesz informację o sprawdzonych placowkach w całej Polsce, gdzie spotkasz specjalistów, którzy najlepiej ci pomogą.

Gość kalolka
Kochana smutna mamo! Tak naprawdę nie ma to większego znaczenia czy twój syn ma zdjagnozowany autyzm czy nie . Ważne jest, że ty widzisz niepokojące objawy, on jest do tyłu względem innych dzieci i napewno trzeba mu zacząc pomagać jak najwcześniej. A najważniejsze to spotkanie odpowiednich terapeutów i lekarzy znających się na problemie (co nie jest łatwe). Lepiej być za bardzo wyczulonym, niż bagatelizować niepokojące sygnały. Mój synek miał podobne zachowania w wieku 3 lat, i w końcu zdjagnozowany autyzm - teraz jest całkowicie zdrowy (8 lat), dzięki morzu pracy i terapii domowej praktycznie non-stop. Wejdż na strone : www.autystycznyogród.pl - tam znajdziesz informację o sprawdzonych placowkach w całej Polsce, gdzie spotkasz specjalistów, którzy najlepiej ci pomogą.

Gość kalolka
Kochana smutna mamo! Tak naprawdę nie ma to większego znaczenia czy twój syn ma zdjagnozowany autyzm czy nie . Ważne jest, że ty widzisz niepokojące objawy, on jest do tyłu względem innych dzieci i napewno trzeba mu zacząc pomagać jak najwcześniej. A najważniejsze to spotkanie odpowiednich terapeutów i lekarzy znających się na problemie (co nie jest łatwe). Lepiej być za bardzo wyczulonym, niż bagatelizować niepokojące sygnały. Mój synek miał podobne zachowania w wieku 3 lat, i w końcu zdjagnozowany autyzm - teraz jest całkowicie zdrowy (8 lat), dzięki morzu pracy i terapii domowej praktycznie non-stop. Wejdż na strone :www.autystycznyogrod.pl - tam znajdziesz informację o sprawdzonych placowkach w całej Polsce, gdzie spotkasz specjalistów, którzy najlepiej ci pomogą.

Gość gość
Autyzm to powazny problem, prawdopodbnie mmmy ten sam - co tera zrobic dokad isc?

Gość gość
gość dziś Autyzm to powazny problem, prawdopodbnie mmmy ten sam - co tera zrobic dokad isc? Tak to prawda to bardzo powazny problem. W http://terapia-adhd.waw.pl/ prowadza terapie zarowno dla dzieci, jak i dla rodzicow. Naprawde warto.

Gość MonikaWS
Niestety, na tego typu pytanie nie jesteśmy w stanie Ci odpowiedzieć. Powinnaś udać się kliniki, która specjalizuje się diagnozowaniu tego typu schorzeń. Ze swojej strony mogę polecić Ci tą, znajdującą się pod adresem https://psychomedic.pl/diagnoza-autyzmu-zespolu-aspergera - wystarczyło kilka spotkań, aby udzielono mi odpowiedzi na to, czy mój syn jest chory, czy też nie na autyzm...

Gość gość
Najlepiej udać się do specjalisty, który to stwierdzi. Mój syn ma autyzm i chodzimy regularnie do psychologa, Pani Ewa Gordziej-Niewczyk bardzo nam pomaga radzić sobie z tą chorobą