Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sanszajn on de bicz

Syn mojej siostry :( Proszę o radę.

Polecane posty

Gość sanszajn on de bicz

Syn mojej siostry ma dopiero 11 lat i jest otyły, bo nie powiem że gruby. Siostra po prostu go zaniedbała :( Szkoda mi tego chłopca i chciałabym mu jakoś pomóc, o ile nie jestem w stanie dopilnować jego żywienia, o tyle mogłabym dopilnować, aby robił jakiś sport. I tu mamy ale... na piłkę nożną nie przyjęli go, bo jest za gruby, na judo też nie, na basen chodzi ale rezultaty są marne. Do siłowni nikt go nie przyjmie ze względu na wiek. Przydałyby się może jakieś sztuki walki, ale nie mam pojęcia co mógłby trenować, gdzie go przyjmą z otyłością, bo na judo czy karate i tego typu treningi na pewno nie. Pomyślałam, że może boks? Orientujecie się może jakie kryteria musi spełniać chłopiec, np. maksymalna waga do wzrostu, aby go w ogóle przyjęli na treningi? Nie chciałabym, aby się znowu rozczarował i żeby było mu przykro, gdy go po raz kolejny nie przyjmą. Ten chłopwiec chce schudnąć, ale na moją siostrę w tej kwestii raczej nie ma co liczyć, ona fakt pieniądze da na co trzeba, ale nie pilnuje jego odżywiania czy ogólnie nic nie robi, aby go zmotywować czy wesprzeć w dążeniu do normalnej wagi. Przecież nie może być tak, że nie nikt nie da szansy dziecku na uprawianie sportu, bo jest za grube. Niektórzy śmieją się, i mówią, aby poszedł trenować sumo, ale jakby to wcale nie jest śmieszne i ten sport z resztą wcale nie pomoże mu w walce z otyłością. Bardzo proszę o jakieś sugestie. Myślałam o boksie właśnie. Czy ktoś może orientuje się w tej kwestii, czy otyłe dziecko może trenować boks?

Gość ladaco
wypierdalaj chuj to kogo obchodzi

Gość na rowerze niech jezdzi
albo zapisz go na to co lubi ale zeby to nie byl jakis profesjonalny klub gdzie go nie przyjma,bo szukaja skladu na mistrzostwa juniorow hehe, tylko rekreacyjny.tam przyjamuja raczej wszystkich.nawet ten basen jest fajny,nie wierze w to ze nie organizuja zadnych zajec grupowych dla dzieci.

Gość dziś sa sklepy pozamykane:D
przede wszystkim lekarz i on ci podpowie co mógłby trenować. przedtem zbada go i wykluczy ewentualne przyczyny otyłości-chorobę.

Gość sanszajn on de bicz
Organizują różne zajęcia ale tu chodzi o regularny stały trening, tak aby przynosiło to jakieś rezultaty. Rower odpada, bo moja siostra samego go nie puści by jeździł (mieszkamy w dużym mieście - ona boi się zagrożeń, heh) i nie miałby kto z nim jeździć regularnie. Na treningi mógłby chodzić sam i tam byłby pod opieką osoby dorosłej. Myślałam właśnie o boksie ale aż się boję pytać.

Gość sanszajn on de bicz
miał wykonane badania, jego otyłość jest spowodowana tylko i wyłącznie niedbalstwem siostry. Jest ogólnie zdrowy, tyle że otyły. Na trzymanie jakiejkolwiek diety nie ma szans, bo moja siostra tego trzymać mu nie będzie, a dzieciak jak dzieciak, eh. Ja nie mam szans dopilnowania tego miesiącami, by inaczej się odżywiał, bo nie mieszkam z nimi, ale mogłabym dopilnować by chodził na treningi na przykład, tyle że kompletnie już nie mam pojęcia gdzie go zapisać, na co go wezmą. Wiadomo, że nie staram się o miejsce w jakimś klubie ligowym, chodzi tylko o to, aby regularnie trenował, gdziekolwiek, aby trenował.