Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazmazowsza

dziewczyny, podajcie jakieś linki do testów na fotelikach samochodowych. dzięki

Polecane posty

Gość mamazmazowsza

i jakie są najważniejsze testy w ogóle. które są wiarygodne. nie takie, że producent da w łapę i ma certyfikat, ale takie niezależne, którym można uwierzyć. jaki przedział wagowy w ogóle polecacie? i jaką firmę? córka zaraz przekroczy próg 9kg i szukam dla niej BEZPIECZNEGO fotelika. pozdrawiam.

Gość mamazmazowsza
nikt nie pomoże? jaki fotelik wybieracie i dlaczego?

my mamy maxi cosi, dobrze w testach wypada, lepsze oczywiscie z bazą iso fix, ale droższe. Najbezpieczniejsze to takie tyłem do kierunku jazdy, ale w Polsce etap drugiego fotelika to już tylko przodem i te naprawdę nie są tak bezpieczne jak te tyłem, niestesty.

ja nie mam linków ale w różnych źródłach (w gazetach i gdzies na necie) były takie badania i chyba najlepiej wypadaja foteliki Maxi Cosi.

Gość mamazmazowsza
wiem co to google:) ale ja pytam na forum dziewczyny jakimi testami się sugerowały, jaki fotelik wybrały i dlaczego i jeśli mają link to wtedy chętnie zobaczę. oprócz tematu trzeba też czytać post pod nim.

Gość mamazmazowsza
dzięki manduca, akurat fotelik.info przestudiowałam dokładnie:) szukam jeszcze innych źródeł...pozdrawiam.

Gość manduca
Co do przedziału wagowego - najbezpieczniejsze są foteliki w jak najmniejszych przedziałach, czyli jak dziecko ma 9 kg to szukaj w przedziale 9-18. Ja mam z tego przedziału Maxi Cosi Tobi, po testach jest w czołówce najbezpieczniejszych.

Gość manduca
Nie wiem, czy znajdziesz więcej testów, bo wydaje mi się, że jeżeli chodzi o te niezależne, to fotelik.info dysponuje największą bazą i jest ona aktualizowana - przynajmniej jeżeli bierzemy pod uwagę polskie strony. Ale może się mylę, mi to wystarczyło do podjęcia decyzji :)

Gość mamazmazowsza
ok, dzięki wielkie za info. już kolejna osoba mówi/pisze mi o MAXI COSI (Tobi). a jak tam Priori? jest sporo tańszy. widziałam na allegro za 469zł i 15 osób kupuje na jednej aukcji np.

Gość sa juz na polskim rynku
foteliki monbtowane tylem, np. besafe, maxi cosi mobi, britax tez ma jakies modele. Moze jednak warto zainwestowac w taki dla maluszka?

Gość manduca
Priori jest tańszy, a w testach ma zdaje się o jedna gwiazdkę mniej, niż Tobi - ale nadal można go uznać za polecany i bezpieczny :) My nawet go oglądaliśmy w sklepie, ale po zamontowaniu okazał się mniej stabilny, niż Tobi, i jest troszkę szerszy - dziecko ma więcej miejsca, ale wydawało nam się, że jest słabiej chronione po bokach.

Gość mamazmazowsza
ok, dzięki manduca za odpowiedź, powiem Ci, że prawda jest taka, że nie bardzo nas stać na fotelik za 800-2000zł (bo takie też widziałam i po prawie 2tys właśnie), a nie jeździmy zbyt często z małą. wiem, że to żadne tłumaczenie, bo zawsze może się coś stać nawet nie z naszej winy, ale zazwyczaj jeździmy po mieście gdzie kierowcy nie osiągają wielkich prędkości, są korki, więc jedzie się wolno, a tak naprawdę córkę zabieramy raz na 2tyg na zakupy i to by było na tyle z przejażdżek, rzadko gdzieś się z nią poruszamy dalej, dlatego szukałam tańszego fotelika, takiego do 500zł, bo mamy też niedługo 2 wesela, roczek, szczepienia płatne i ciężko kupić tak drogi fotelik, a słyszałam, że Priori nie jest zły:)