Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ulabula

Co byście zrobiły gdybyście się dowiedziały że wasz ojciec jest gwałcicielem?

Polecane posty

Gość Ulabula

Mój ojciec jest prawnikiem(sędzią!) i moja matka wyznała mi że przez całe życie on zmuszał ją do seksu. Ja i mój brat jesteśmy owocami tego wszystkiego, najstarszy brat prawdopodobnie był poczęty z miłości. No i teraz ja mam problem bo nie wiem czy powinnam wybaczyć swojemu ojcu to wszystko co robił mojej matce? mój syn studiuje prawo i ma duże wsparcie w dziadku, ja i moi bracia też całe życie byliśmy dobrze traktowani przez ojca. Mój tata jest dobrym ojciec, a także dziadkiem dla mojego syna jak i dla dzieci mojego brata. Co teraz? jak się zachować:( i czy ja powinnam swojemu synowi powiedzieć prawde o dziadku? czy dać sobie z tym spokój.

Gość macaroni tortelini
zawsze zakładaj majtki

Gość wyrzekłabym się takiego ojca
nie chciałabym mieć z nim nic wspólnego.

Gość matko moja
poco masz w to mieszac dzieciaka?? daroj sobie, a moze twja star wymysla bzdety bo menopauze pzrzechodzi?

Gość Ulabula
Prosze Was:( Jestem zszokowana tym co usłyszałam od matki, od zawsze uważałam swojego ojca za ideał i za wspaniałego człowieka, kochającego i dbającego o rodzine. Wiedziałam że zdradza matke, ale nigdy nie podejrzewałabym go o gwałt. Wątpie to by moja matka kłamała w tak bardzo ważnej sprawie. Moi rodzice są 12 lat po rozwodzie.

Gość Kafe Prześmiewca
Jak to co? Poczęstowałbym go papierosem oraz piwem i niech opowiada o swoich podbojach miłosnych :classic_cool:

po pierwsze: matka nie powinna obciążać córki takimi intymnymi wyznaniami, czemu ma to służyć??? powinna iść z tym do psychologa!!! a skoro ojciec, rzekomy gwałciciel był dobry dla dzieci, to o co chodzi? po drugie: chyba w co drugim małżeństwie dochodzi do wymuszania stosunków przez mężów - chyba tak musiało się dziać do ostatnich lat ubiegłego wieku zanim kobiety zrozumiały że mają także swoje prawa ( tylko dzieci o tym nie wiedziały co się konkretnie działo między rodzicami)

czasem baby same są sobie winne że pozwalają na takie chore sytuacje małżeńskie

uważam że matki nie powinny mieszać swoich dzieci do swoich problemów, dziecko nie służy do tego żeby dźwigać jej problemy!!

Gość Ulabula
Tylko co teraz? Matka mi już o tym powiedział że ojciec zmuszał ją do współżycia. Z ojcem boje się na ten temat rozmawiać, ale jest wiele rzeczy co na to wskazuje. Mój ojciec korzystał i do tej pory korzysta z usług prostytutek. Mój tata sam się chwalił przed moim synem tym co on wyprawia, z resztą byłam nawet przy tym jak on prowadził z nim taką rozmowe.

Gość LOLA2010**
Co cie to obchodzi nie wiem co twoja matka sobie myślała mówiąc to tobie. to jest tylko ich dziwna relacja być może wciąż odmawiała mu stosunków a on jest facetem wiesz jacy są mężczyźni na głodzie..., może słowo zmuszał to zbyt wiele, nie wnikaj w to bo zgłupiejesz to tylko i wyłącznie ich sprawa!!!! . Zadbaj tylko żeby nie rozmawiał na takie tematy z twoim synem. Swoją drogą to stary zboczeniec a skoro matka męczy się tyle lat to widocznie nie było jej tak źle.

Gość Ulabula
Moja matka jest z ojcem po rozwodzie od 12 lat, a była przy nim tylko z tego względu że miała dzieci i nie poradziła by sobie sama ze wszystkim. A jak mam zadbać oto by mój ojciec nie rozmawiał na te tematy z moim synem skoro syn spędza więcej czasu z dziadkiem niż ze mną.

Gość max 87
Skoro Twoja mam zdecydowała się z takim związać z to jej problem nie Twój, on dla Ciebie jest ojcem ale jeśli Ci się to nie podoba to powiedz mu o tym.Pytanie tylko czemu Twoja mama dopiero teraz się z tym OBUDZIŁA chce wszystko zniszczyć...?

Nie wiem, jak potrafisz wybaczyc to wybacz, ja bym nie potrafiła... ale z drugiej strony po co Twoja matka z nim tyle czasu była? ;/ Sama się o to prosiła...

Gość Ulabula
Mnie naprawde jest ciężko się z tym pogodzić. Ale z drugiej strony całe życie dla mnie był dobrym ojcem i teraz ja miałabym z nim zerwać całkowicie kontakt? A jakby mnie mój dorosły syn zapytał dlaczego zerwałam to co bym miała mu odpowiedzieć że ten człowiek który mnie wychował jest gwałcicielem?

Gość ja bym synowi powiedziała praw
de-to raz. Dwa-nie pozwoliłabym na to żeby mój nawet dorosły syn miał kontakt z kimś takim. Trzy-jesteś kompletnie nieodpowiedzialna.

chroń swoje dziecko, żeby nie przebywało ze starym dziadem o spaczonej psychice.. syn dzięki popierdolonemu dziadziowi może w przyszłości popatrzeć na kobiety jak na mięso do zerżnięcia a potem ludzie się się dziwią skąd się biorą gwąłciciele z dobrych domów

Gość ladaco
może dałby mi jakieś kredo jak postępować z opryskliwymi babami czy tak jak teraz czy może są lepsze knyfy ja te ścierwa

Gość Ulabula
Tylko jak niby mam zabronić swojemu synowi kontaktów z dziadkiem jak to jest dorosły człowiek, studiuje i ma duże wsparcie w dziadku. Mój ojciec potrafił zadbać o dobre kontakty ze mną, moimi braćmi oraz wnukami. Mnie teraz jest gorzej po tym czego dowiedziałam się od matki, ja nawet nie mam sił ani ochoty teraz z własnym ojcem rozmawiać ale nienawidzieć też go nie potrafie.

Gość Nie koniecznie musisz
Znasz tylko wersję matki.Nie wiesz jak było naprawdę.Nie bronię tu ojca i nie pochwalam gwałtu.Taka jest jednak prawda.Może nie dobrali się pod względem seksu i stąd też te zdrady,może Twoja matka była oziębła i stąd też te wymuszenia,ze strony ojca.Nie wiesz tego.Skoro masz dobry kontakt z ojcem,skoro Cię kocha i szanuje to nie musi być aż tak złym człowiekiem.Nie piszesz nic na temat tego jaki tata był na codzien w domu w stosunku do mamy a to też daje jakiś obraz człowieka i jak mama się wtedy zachowywała gdy jeszcze byliście dziećmi i pełną rodziną.

Gość Ulabula
Mama rzeczywiście nie odnosiła się najlepiej do ojca, krzyczała na niego a on stwarzał pozory człowieka wyrozumiałego dla mamy. Jeśli chodzi o nas, to zawsze był wspaniałomyślny, kochał nas i zawsze postępował tak by nigdy nam niczego nie brakowało, zawsze mogliśmy na ojca liczyć.

Gość patologia i tyle...
:(

wogole to bez sensu,ze mama ci o tym powiedziala,nie powinna obicazac swoimi problemami dzieci,nie wiem tak mi sie wydaje... jesli ona nie potrafi sie z tym uporac to powinna pojsc na psychoterapie,zeby sobie pomoc,wyrzucic to komus innemu Teraz jestes w glupiej sytuacji, nie wiem co bym zrobila na twoim miejscu:(

Gość ja bym zerwała wszelkie kontak
ty ze starym zbokiem.