Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manolica

mysle wyprowadzic sie do szwecji?? juz spakowana jestem.. jest ktos ze szwecji

Polecane posty

Gość manolica

torby stoja, prace rzuciłam, bo wszystko szlo na czynsz:) a ja zostawaąłm goła i wesoła, jak tm teraz jest?? sa szanse na robote/.. chodzi mi o fabryke , jakas sklep.itp.... da se wyzyc tam??

Gość to jak to.....
Najpierw rzucilas prace, spakowalas torby a dopiero teraz martwisz sie o prace w Szwecji??? :O

Gość manolica
nie... jade do kolezanki, mam mieszkanko ale roboty musz sama szukac.....

Gość aquarius
a znasz jakiś język oprócz rodzimego?

Gość karaczii
szwedzi to okropny narod i nie lubia obcych, rasisci jakich malo! powodzenia w szukaniu pracy tak czy siak

Gość acadalfoooo
Z tego co widzę, to autorka nawet rodzimego języka dobrze nie zna;/

Gość Tepta
No to wypada tylko zyczyc powodzenia, bo bez znajomosci jezyka to mozesz tylko sprzatac jak Ci sie uda znalesc taka prace.

Gość wczasowiczki
a co w sprzataniu zlego?? kurwa wszyscy zescie na zachod z perfekcyjnym jezykiem wyjechali???pierdolenie takie

Gość mnbjhjh
mialam chlopaka Szweda przez prawie 2 lata.. i nie byl rasista..no nie lubil arabow i czarnych;]

Gość gfggret
nie byl rasista..no nie lubil arabow i czarnych Ale z Ciebie idiotka . Ps. Bycie rasistą jest kul :classic_cool:

Gość janccja
j. szwedzki jest cholernie trudny pracowalam tam kiedys u zydow ,niektore slowa sa nie do wypowiedzenia..

Gość Tepta
Kazdy jezyk jest trudny jak sie go nie zna. Zapytajcie jakiego kolwiek obcokrajowca czy jezyk polski jest latwy, odpowiedz bedzie- nie.

Gość bylam prostytutka
ale zescie zablysnely:D Byla ktoras w Szwecji? Szwedzi to narod jaki kazdy inny z tym za sa przywiazani do swojej kultury, ale Polakow w Szwecji jest od groma. Jezyk trudny owszem ale nie tym bym sie martwila, bo gorzej tam teraz z rynkiem pracy. Moze Dania? Tam lepiej z praca, ale bez obaw w Szwecji tez by sie cos znalazlo. A co rasizmu to kraje skandynawskie sa bardzo przyjazne az tak bardzo ze Polacy moga sie tylko wstydzic. A czym? Wlasnie rasizmem

Gość Tepta
Byla ktoras w Szwecji? Tak byla , zyje i pracuje w tym kraju od x lat .

Gość kaaaami;a
jak w Sztocholmie, Goteborg, Malmo to możesz się złapać do pracy ale jak w małym miescie to masz mało szans na prace, ogólnie w Szwecji jest ciężko z pracą bez języka nie masz tu czego szukać

jak mnie to wkurwia, a wy wszystkie jak pojechałyscie??z jezykiem tak?? posiedza troch e i juz wielkie szwedki, sie znalazły....

Gość deemo
jak sie zna angielski to wszedzie sobie mozna poradzic ,jedynie we francji nie, bo te , zabojady uwazaja ze ,kiedy sie jest u nich to trzeba znac francuski ;-)

Gość wlasnie ja jade
i we włoszech tez ciezko, bo te tłumoki tez poza swojm nie potrafia z a czesto nic:) innego, no i nie wspomne o albani, tam to nic o angilskiego

Gość a ja wyczoje.. na klmetroj le
w angli to samo, posiedza trroche i ju z mowiw ful po angielsku, a pawda jest tak jak sie slucha to masakra!!!!!!!111kali jesc kali pic.ale , jak ktos z pl zapta o robote w angli to słyszy sie c ty stary bez jezyka, nieda rady nic.

Gość Elegancki pann
Sluchaj kurwo, jezyk to podstawa a jak jestes taka glupia i nie znasz zadnego to nie moj problem i sie tak nie bulwersuj

Gość o matka poległam
oczywiscie, ze trzeba rozumiec polecenia pracodwcy.Pamietaj ze jak ktos chce to na miejscu moze sie nauczyc i tak najczesciej jest,.

Gość zwolnienie oooooooo
ja tez mam propozycje wyjazdu do szwecji.zastanawiay sie z mezem bo zarobki sa super, ale z drugiej strony bojmy sie zostawic wszystko co mamy. a jak sie nie uda??

Gość golenie
Byłam w tym roku na truskawkach, kupe kasy przywiozłam ale drigi raz nie pojade bo ciezko od rana do nocy zachrzan,lay mam powykrecane/,ale na stale t gdzies przez agencje szukac trzeba.

Gość WyrzyconyWyrzutek
Ja pracuje na stale, kokosow nie ma, po przeliczeniu to ok. 7000 zlotych na reke, ale jakos idzie przezyc.

Mieszkam tu i pracuje juz jakies 8 lat. Jezyka na poczatku nie znalam, ale znalam angielski. Bez jezyka naprawde jest ciezko, teraz duzo ciezej niz 8 lat temu i nie ma sie co oburzac, taka prawda. kobietom zawsze trudniej znalezc prace, jest jej duzo mniej, a bez polecenia to juz naprawde trzeba miec szczescie. I jezszce jedno - nie straszczcie nikogo, szwedzi to mili ludzie, choc nie o goracych sercach.