Gość kanama Napisano Sierpień 15, 2010 Witam ! Ja miałam robiony rezonans w 2001r . Wynik : malformacja naczyniowa [ tętniczo żylna] . W lewym płacie ciemieniowym, w łączności w rogiem tylnym komory bocznej. W wrześniu 2009r miałam ponownie robiony rezonans i taki sam wynik , tylko były opisane rozmiary tego naczyniaka . Wlk ok 25 x20 x30 mm o wysokim niejednorodnym sygnale w T2WI. z ogniskami bez sygnałowymi . W br. 28 lipca leżałam na neurologi z powodu mrowień w nogach i ich osłabienie. Pierwsze przypuszczenie że naczyniak uciska mi mózg. Ale po wielu badaniach , punkcji kręgosłupa i z rezonansów oraz tomografii komp, głowy , wybadano że te objawy to od kręgosłupa . Przepuklina w odcinku lędz. o 5 mm i zwężenie kanałowe po przez powiększone wiązadła żółte o 8 mm. A co najważniejsze , co się bardzo z tego cieszę ? To że tętniak wchłonął. Nie ma ! Mam zrobić za pół roku kontrolne badanie MR. Wszystich pozdrawiam , co mają ten sam problem . Strach ma wielkie oczy, a może nie będzie tak zle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach