Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __załamana

CHONDROMALACJA !

Polecane posty

Gość __załamana

Czy ma ktoś ten problem? Co może mi grozić przy 3 stopniu...? I to oba kolana:( Dodam, że przy lewym kolanie kość od wewnętrznej strony robi się ostatnio sina... proszę o odp

Gość __załamana
chondromalacja kolan... rozmiękanie chrząstki stawowej. Prosze o odp na pewno są osoby z tym problemem.

Gość __załamana
??? :(

Gość nie mam dobrych inf
Powiem Ci że ciężka sprawa. Mój brat to ma. Widze jak mu ciężko, ból niesamowity. Problemy z chodzeniem. Najważniejsza jest profilaktyka na którą chyba niestety za póżno :( Lekarze pocieszają ale prawda jest taka, że nie ma sposobu na tą chorobę. Miałaś jakieś operacje?Artroskpię może?

Gość __załamana
Nie nie miałam. Na razie usg z którego wynika, że mam mało mazi w stawie. :( Boję się co będzie dalej:( A jak przestanę chodzić :(

Gość hm wspolczuje
Troche się orientuje w tym temacie. Niestey muszę Cię zmartwić bo 3 stopień to juz poważna sprawa do tego te guzy;/ Chondromalacja prowadzi do inwalidztwa nie ma co się oszukiwać. Profilaktyka profilaktyką ale w początkowym stadium a nie w 3 stopniu. Byłaś u lekarza co mówił? Te guzy czym spowodowane? Nie można się załamać...

Gość problem jest i to duzy
Właśnie forumowiczko głowa do góry chociaż łatwo się mówi. Mam sama ten problem ale to pierwszy stopień nie myślę co dalej za bardzo się boje. Ból już mi przeszkadza :( Utrudnia codzienne życie choćby wchodzenie po schodach a mieszkam na piętrze. Niestey nie ma sposobu leczenia. Operacje itd ale prawda jest taka, że nie ma mozliwości regeneracji tej mazi :(

Gość men 7
A ile masz lat jesli mozna wiedziec? Jesli mloda to troche przerabane. Musisz bardzo oszczedzac kolana, musisz miec pomoc innych, nie dzwigac przede wszystkim bo wszystko odbija sie na kolanach:( Ja jestem po drugiej operacji niestety bez wiekszej poprawy.

Gość __załamana
Wiem że na profilaktyke jest za pozno. Ból jest straszny sa dni że nie mogę wstać z łóżka :( Co do wieku to młoda :(... dlatego boję się co będzie dalej:( Skoro to już 3 stopień :(

Gość :( ...
Moja ciocia miała chondromalacje (28 lat) jak się nie mylę też 3 stopień. Nie chcę Cię staszyć ale udaj się z tym zasinieniem koniecznie do lekarza. Z powodu braku mazi pod skórą moga tworzyć się guzy. Może to być nie groźne ale... może to być rak kości. Moja ciocia walczyła o zycie ok 3 mies... kończyć chyba nie muszę...

Gość ona 3567
Dokładnie może być nie groźne ale różnie bywa. U mnie w rodzinie to jest dzidziczne i powiem Tobie, że wiem co to znaczy. Mój kuzyn tez skarzył się na ból potem pojawiły się siniaki, to był guz urosło na zewnętrznej stronie kolana. Nie było wyjścia musieli amputować nogę:( Chemia itd... chłopaka już nie ma :(:(:(:(:(:(

Gość facet z kafeterii
Czytam to i stwierdzam, że nastraszyliście dziewczyne :( Kochana mam ten sam problem 3 stopień :( Wiem jak jest Ci ciężko. Ból utrudnia praktycznie wszystko. Najważniejsze nie załamuj się na pewno będziesz potrzebowała pomocy innych. Nie obciążaj kolan to ważne bo problem tylko się nasili. Ja jestem po artroskopii na początku poprawa była ale ... ból wrócił i to podwójnie. :(

Gość kaska 87945346
Z tymi guzami jak najszybciej do lekarza !!!!!!! To mogą być groźne guzy ! Nie daj boże jakiś nowotwór ! :(