Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama juliii

gardlowa sprawa

Polecane posty

Gość mama juliii

witam. mam nadzieje ze cos doradzicie. moja corcia czesto ma anginy ropnenie moze brac antybiotykow doustnie, po prostu ich nie przyjmuje co wezmie to zwymiotuje:( a wiec w ten sposób caly czas zastrzyki:( najwieksza przerwa jaka byla od choroby do choroby to dwa miesiace:( teraz przerwa trzy tygodnie rece juz mi opadaja:( pupe ma tak strasznie pokłuta ze szok. niewiem co robie zle ze tak mi czesto choruje:( czekam na wasze opinie:) pozdrawiam

Gość tajasne
jesli ma anginy ropne to znaczy że albo jest niedoleczana albo zarażana na nowo bez przerwy. zróbcie córce posiew z gardła podczas choroby, potem przebadajcie wszystkich z kim tylko sie dziecko na codzień styka pod kątem nosicielstwa. czy dostajecie za każdym razem inny antybiotyk czy ciągle ten sam?

Gość ciezarowkaa25
zrób jej koniecznie wymaz z gardła z antybiogramem i znajdź dobrego laryngologa

Gość OLA444
Mój syn też non stop chorował aż jeden mądry lekarz skierował go na badanie na obecność paciorkowców tzw ASO ( norma to 400 a mój syn mial 2400), później wymazy z gardła i z noska żeby zlokalizować paciorkowca ale oczywiście zagnieździł się niewiadomo gdzie. Leczenie ok roku antybiotykiem ospen ( 10 dni antybiotyk 10 dni przerwy, czy jakoś tak) Odkąd ASO spadło do 400 mamy spokój jedynie trafiają się jakieś delikatne przeziebienia nie wymagające żadnego leczenia chyba, że sporadycznie dostanie rutinoscorbin. Pozdrawiam