Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani jagoda wiek średni

Skandal w szpitalu!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Witam. Jestem Jagoda mam 38 lat i to co wczoraj zobaczyłam... Mój syn miał wycinany wyrostek i leżał potem w pooperacyjnej. Potem miał powikłanie, ale niegroźne i chwilę leżał na oiomie na sali z taką nieprzytomną dziewczyną. Miała ona odsłoniętą jedną nogę do uda i była naga oczywiście pod kołdrą jak to na intensywnej terapii. Było mi jej strasznie żal, nie wiedziałam jednak co jej jest. Zaintrygowało mnie coś czarnego przy jej nodze, podeszłam bliżej i zobaczyłam że to zaschnięta krew na jej udzie, odsłoniłam trochę kołdrę i zobaczyłam całe łóżko we krwi! Przeraziłam się. Szybko wezwałam pielęgniarki tym guzikiem do wezwań. A one? Zaczęły się na mnie wydzierać że niepotrzebnie robię zamieszanie, że ta dziewczyna ma tylko okres i dlatego tak "leci" z niej jak się wypowiedziały. Kazał mi wyjść oczywiście z sali ale podsłuchałam trochę rozmowę. Jedna do drugiej: cholera czemu tak zabrudziła łóżko? - No 2 dni temu jej zakładałam podpaskę. - To trzeba było tampon założyć to byłby spokój na kilka dni nie tylko na 2. Zatkało mnie. Jak można tak nie dbać o higienę pacjentów? Dziewczynie która ma okres i jest nieprzytomna powinno się zmieniać takie rzeczy co kilka godzin aby nie było jakiegoś zakażenia bakteryjnego a nie co dwa dni! Miałam ochotę poczekać w tym szpitalu na kogoś z rodziny tej dziewczyny i tak zrobiłam. Nie mogłam się powstrzymać i opowiedziałam wszystko matce i ojcu dziewczyny. Oni poszli do dyrektora oddziału a potem słyszałam jak jedzie po pielęgniarkach aż poczerwieniały. Cieszę się że mogłam dać im nauczkę. Tak się nie traktuje ludzi, zwłaszcza chorych!

Gość bardzo dobrzeeee zrobilas
takie pielegniarki trzeba tepic. 3/4 z nich wyslalabym w kosmos. Jak pomysle jak one opiekowaly sie moja babcia czy dziadkiem....ale Bog sprawiedliwy i los im sie odwdzieczy.....

Jezu, co t za pielegniary???? Bardzo dobrze zrobilas!!!! Powinny wyleciec z pracy na zbity pysk!!

Gość balbia
Moim dziadkiem w szpitalu to się zajmowały jak jakimś zwierzęciem. Niestety dziadek zmarł, nic nie dało się zrobić ale miały jeszcze stare cholery do nas pretensje że nie umarł w domu, że go nie zabraliśmy bo za dużo problemu robił. No tak, ale w szpitalu dostawał leki i kroplówki a w domu? Idiotki. Nie wspomnę o tym że przywiązywały go pasami :O Zabiłabym je.

Gość lulcia piękna
Bardzo dobrze zrobilaś. Popieram Twoje zachowanie. Ale co to za szpital, żeby tak ludzi traktowali, w glowie sie nie mieści, a te france pielęgniarki to widac leniwe krowy. też bym tam zrobiła aferę i jeszcze temu szpitalowi wystawiłabym odpowiednią renomę.

Gość toz to prowo jak ja pierdziu
nie robi sie operacji podczas okresu i zaden lekarz sie na to nie zgodzi to raz, po drugie nie trzymali by jej tyle na oiom tylko poszlaby na sale pooperacyjna, po trzecie jezeli juz jest operacja podczas okresu to podaja cyklonamine na krzepliwosc krwi i NIC nie leci

Mojego dziadka,który sie dusił, wyglądał okropnie nie chcieli przyjąć,bo powiedzieli,że im nie na ręke jest przyjamowanie starszych ludzi,potem kolejny raz miał atak, moja babcia poszła do pięlęgniarek powiedziec,że mąż się dusi, a ona powiedziała,że zaraz poda tlen, nie było jej 15 minut, babcia poszła znowu to dopiero za 2 razem podała:O moj dziadek jest juz starsza osobą ma ponad 80 lat i musiał sam z babcia iść na badania a jest troche drogi bo trzeba zejsc z 2 piętra i przejsc jakies 50 metrow do nastepnego budynku :O

też tak myślę, że postąpiłam prawidłowo. Rodzice tego dziecka (ta dziewczyna miała jakieś 16-17 lat) byli w szoku. Ale dobrze że zwrócili się z tym do dyrektora i dobrze że on okazał się prawdziwym lekarzem i nie stanął po stronie pielęgniarek. Nie było mu obojętne. Jak wychodziłam ze szpitala do słyszałam jak krzyczał, tzn mówił bardzo donośnie bo na oiomie nie wolno być głośno. Mówił coś w stylu: słuchaj no Renata jeszcze raz taka skarga do mnie przyjdzie to zobaczysz jedna z drugą. Idź umyj pacjentkę...coś tam...już nie usłyszałam dalej. No ale miał rację co z tego że zmieniły podpaskę czy tampon jak ona była cała tam brudna.

przeciez nikt nie npisal ze dziewczyna miala operacje! na oiomie mozna sie znalezc z roznych powodow a nie koniecznoie w wyniku operacji!!!

ale ja nie wiem czy ona była po operacji po prostu lezała nieprzytomna może jakiś wypadek miała, nie wiem.

żal mi było jej rodziców naprawdę, jej matka płakała, była w szoku że tak się traktuje ludzi. Na szczęście nie bywałam tam długo i często bo syn zaraz lepiej się poczuł

Gość no chyba tylko pielęgniarka
to mogła napisać 10:54 [zgłoś do usunięcia] toz to prowo jak ja pierdziu\ nie robi sie operacji podczas okresu i zaden lekarz sie na to nie zgodzi to raz, po drugie nie trzymali by jej tyle na oiom tylko poszlaby na sale pooperacyjna, po trzecie jezeli juz jest operacja podczas okresu to podaja cyklonamine na krzepliwosc krwi i NIC nie leci Nawet czytać sie jej nie chciało: AUTORKO BRAWO !!!!

nie wiem, być może pielęgniary zabroniły jej tam zaglądać ?

jak dobrze że nie spotkałam się tu z dezaprobatą z waszej strony.

Gość muszę to wiedzieć ?
co to za szpital był? podaj choć miasto?

Gość kokokokoszanelll
pielegniarek brakuje,coraz mniej ludzi chce pracowac w tym zawodzie,(warunki kiepskie,male pieniadze)a jak ktoras sie bardziej stara,to sie z niej wysmiewaja i wyzywaja od frajerek..moja rada,trzeba po prostu samemu dopilnowac,jak mamy kogos z rodziny w szpitalu.dziwi mnie,ze dziewczyna na OIOM-IE,a rodzice dwa dni jej nie odwiedzali..

Gość toz to prowo jak ja pierdziu
wlazcie jej dalej w tylek.. jestes zajebista brawo! tak naprawde g. cie obchodzi ze dziewczyna byla w tak tragicznym stanie bo piszesz tu tylko po to zeby usluszec hymn pochwalny na swoja czesc... :/ co zreszta podkreslasz w kazdym poscie! brawo! brawo! tablice pamiatkowa jej wmurowac!

Gość kokokokoszanelll
lekarz jak by to zauwazyl wyleciala byjedna z druga na zbity pysk,a krew po dwoch dniach smierdzi(na intensywnej tak sie nie wietrzy,jak na innych oddzialach,do tego zapach innych lekow..)KITY TU WSTAWIA AUTORKA.prowokacja jak nic.

Gość mesaja87..
Ja jak urodzilam córke (Lublin na na lubartowskiej) chodizlam tam taka pani dr poprosilam ja o pomoc poniewaz mialam zapalenie piersi i chcialam zapytac co robic (moja pierwsza ciaza 22l zielona wtym temacie) Pani dr podeszla do mnie w rekawiczkach i zaczela mi uciskac piersi...na tych rekawiczkach miala krew (wracala od jakiejs pacjentki) wysmarowala mi cudzą krwią piersi ktorymi mialam za moment karmic dziecko ohyda. poszlam oczywiscie sie zaraz umyc ale mam obrzydzenie do dzis

Gość brum _brum
jak dla mnie to ściema zdecydowana większość pielęgniarek wypruwa sobie żyły żeby zapewnić jak najlepszą opiekę chorym, a to co tu wypisujecie to jakieś skrajne przypadki byłam w wielu szpitalach, mialam kontakt z masa pielęgniarek więc nie jestem w temacie zielona najciekawsze jest to, że ludzie chorzy, którzy wymagają opieki oraz osoby które muszą się poświęcić i opiekować chorym w domu wiedzą jak ciężka jest to praca i rozumieją pielęgniarki Ci, którzy oddają bliskich do szpitala lub innych ośrodków np. opieki długoterrminowej (bo tam są "leki" i itd) i odwiedzają bliskich w najlepszym razie raz w tyg to jeszcze mają najwięcej pretensji nie wiedzą co to znaczy opiekować się czterdziestoma starszymi osobami, karmić, błagać by przyjmowały leki, ubierać, kąpać, rozbierać, nie pisząć już o czynnośćiach typowo zabiegowych i pielęgniarskich szanujmy prace i poświęcenie innych, większości zależy by wykonywać swoją pracę dobrze a zostawianie chorej zalanej krwią? przecież to by się spotkało z natychmiastową reakcją lekarza, oddziałowej, każdego lekarze, pielęgniarki i inny personel nie sa bezduszni takie osądzanie i ogólnianie bo się coś "posłuchało" jest nie na miejscu.

Gość renata323
krew zasycha krótko - 2 dni wcześniej włożyły jej podpaske, a przeciec jej moglo tego samego dnia rano - dla mnie to nie świadczy o prowokacji - po prostu te pielegniary to leniwe krowy, jak ktos słusznie wyżej zauważył i nie powinni się wogóle ludźmi opiekować, ani nawet zwierzętami. Skoro wiedzialy 2 dni wczesniej ze ma okres, to powinny co chwila jej sprawdzac czy nie trzeba zmienic. A tampona niech se w dupe wsadza. dobrze autorka zrobila

Gość stuk
Widziałam podobną sytuację i zeschnięta krew na twarzy ( w oczodołach) u pacjenta, który leżał już kilka dni.Ledwo otwierał oczy. Sam nie mógł tego umyć, bo po lekach był otumaniony i wyrywał sobie kroplówki, więc mu przywiązały ręce do łóżka ... zwykłym cienkim bandażem. Zwróciłam uwagę, ale reakcja była dopiero po kilku godzinach.

Gość dddddddddd
Pielęgniarkom to trzeba przy kazdych odwiedzinach dawać prezenty. Wiem ze to brutalne i nie powinno tak byc, ale jesli chce sie miec pewnosc, ze sie dobrze zajma pacjentem

Gość wieśkaaa
A ja akurat autorce wierzę. Widziałam na własne oczy jak piguły zajmowały się porzuconymi przez matki dziećmi na porodówce :O o opiece mojej własnej matki kiedy leżała w szpitalu kiedy miała wycinany woreczek żółciowy to nawet nie wspomnę.

Gość ty do nauki
i to etycznej nauki,tepa suko! Jestes pojebanym gownojadem,powinno sie ciebie zmiesc z powierzchni ziemi,za tez takie dziwy ziemia nosi,ale nie martw sie los wczesniej czy pozniej cie dopadnie,zebys gnila we wlasnych gownach ty zdziro jedna z druga,suki jebane,nie macie prawa nawet do zycia a co dopiero do takich wypowiedzi. Skurwione szmaty,przyjdzie czas na was,i to juz niedlugo,bo na takich skurwieli los sie msci naj szybciej,zebys zdechla w zgniliznie szmato jebana,albo lepiej zeby ci giry ujebalo i zebys cierpiala do konaca zycia,ty zgniluchu zajebany.

Gość studiowalam pielegniarstwo
i to co piszesz autorko to prawda w 100% Niestety w wiekszosci stare pielęgniary to leniwe szmaty, ktore by tylko podwyzek chcialy za opierdalanie sie na dyżurze ;/ Mlode pielegniarki jeszcze ujda bo sa pelne werwy do pracy, ale to mija po kilku latach od uzyskania dyplomu bo stare widzac jak mlode pracuja musze je do pionu sprowadzic, by tak szybko nie pracowaly :P W efekcie te mlode staja sie takie same ... Bylam na praktykach w wielu szpitalach i wszedzie bylo tak samo ;/ 1-2 pielegniarki pracuja reszta sie opieprza ;/ a jak przychodza praktykanci ... to szkoda mowic ;/ Wszystko robi sie za nie. Ja wiem musimy sie uczyc, ale bez przesady, moglabym zabic pacjenta i by przeszło to bez echa ;/