Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giggy80

śmierdzący psem dywan,ratunku!!!!!

Polecane posty

Gość giggy80

Poradżcie coś bo już nie mam sił.Nasz dywan strasznie śmierdzi po psie , próbowałam już wszystkiego , byl w praniu chemicznym , owszem dywan wygląda jak nowy , włos się podnósł i ...śmierdzi jeszcze bardziej i to tak że jest w pokoju nie do wytrzymania, mamy małe dziecko które raczkuje po podłodze cały czas , wysypałam nawet sodę ,nic , może macie jakieś sprawdzone babcine sposoby lub środki chemiczne , wypróbuje wszystko , tylko niestety nie stać nas na wyrzucenie dywanu i kupno nowego.

Gość hmm co by tu co by tu
a czyscisz go tez od spodu? czy tylko wlosie? po pierwsze musisz go zdjac z podlogi, odkurzyc porządnie, wyczyscic tak jak do tej pory ale po obu stronach i wywiesic na zewnatrz zeby wysechl dobrze i sie wywietrzyl ja mialam inny problem tez mi sie wydawalo ze dywan smierdzi psem ale okazalo sie ze to smierdzi sizal, ktorym jest podklejony i nic sie z tym nie dalo zrobic :/

Gość giggy80
Tak był prany z obydwu stron i wietrzony na dworze , na forach radzili żeby wyprać chemicznie i tak zrobiłam ale jest jeszcze gorzej!!:(

Gość hmm co by tu co by tu
przejdz sie do sklepu z dywanami albo poszukaj strony www producenta tam powinnas znalezc porade, kazdy material czysci sie inaczej, a tak z domowych sposobów to sprobuj go namoczyc w wodzie z lawendą pare godzin

Gość zuzanak
może woda z octem , ocet zabija zapachy

Gość kup sobie bioaktywny
neutralizator przykrych zapachów VITOPAR i spryskaj nim wyczyszczony dywan, smród zniknie :)

dziwne, to niemożliwe żeby dalej psem woniał po praniu chemicznym...

Gość giggy80
Spróbuje jutro jeszcze wody z octem i jeszcze raz wysypie sodę, jak to juz nie pomoże to zakupie ten vitopar, tylko boję się czy to bezpieczne dla tak małego dziecka.

Gość cherrycoke
1. wyrzuc dywan i kup nowy 2. oddaj psa:)

Gość 0-0-0-0-0-0-0
Otwórz drzwi, wypuść psa, zamknij drzwi. Więcej ich nie otwieraj :)

Gość naucz psa sikać
na trawę a nie na dywan. Trudno mi uwierzyć, ze ot tak dywan ci smierdzi psem... Ps. psa się kąpie

rozsyp kilka torebek sody oczyszczonej na dywan, niech poleży z godzinę, a potem ściągną odkurzaczem.

Gość łąąłąąłłaaaaaaaaaaaaaa
u mnie podobnie było,mała wylała mi mleko na dywan i nie przyznala sie po kilku dniach zaczęło walić zwłaszcza w sezonie grzewczym,psem tez czuc było dywan typu włochacz probowalam wszystkich soda plus ocet cytryna troche wywietrzał ale czuc mniej juz.A co do psa to nawet jak psa sie kąpie to moze przesmiardnąć moj psiak ma swoje ulubione miejsce na dywanie i ten zapach jego juz pozostal teraz jak sie mnie uzywa ogrzewania to juz tak nie czuc

Gość kasiaczka
co wy wygadujecie to jakieś chore psa wywalić samie spadajcie ja miałam wilczura i śmierdziało po mimo ze go często kąpałam ;/ żal mi waz a dywany jak są to trzeba je co pół roku do pralni zanosić tak już jest a teraz to ciężko będzie przesiąg wilgocią ;(

Gość xvn b,
jak się psa dobrze karmi to nie śmierdzi... u psów cały syf wyłazi przez skórę- wtedy jest smród

Gość Gosinta
Ci co by wyrzucili psa przez głupi dywan nie są ludźmi to bestie. Pamiętajcie że zło do was wróci !!! f**k off

Gość Elitka90
W takich wypadkach najlepiej zdecydować się na ozonowanie dywanu- będzie na 100% skuteczne, coś takiego oferuje np. klinika dywanów z wrocłąwia, do tego w przystępnych cenach

Gość Memeka
Dokładnie, najlepsza opcja to ozonowanie - i na zapach moczu czy na smród przemoczonego dywanu - da sobie radę na 100%. I też polecam wspomnianą klinikę dywanów, bo nie dość, że znają się na tym co robią, to jeszcze nie jest drogo. Częstko u nich czyszczę, czasem (jeśli trzeba - pies) decyduję się też własnie na ozonowanie

Gość gość
Spróbuj rownież posypać sola i zostaw na jakiś czas ...Sól doskonale dezynfekuje i zabija rozwój bakterii .