Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjaaaaaaa23

jestem na prawie i

Polecane posty

Gość alicjaaaaaaa23

ledwo daję radę. już pierwszy rok powtarzałam ,a teraz mam poprawkę z cywilnego i mnie to przeraża ile trzeba umieć :( spróbuję zdać ,ale nie wiem jak to będzie :( wiem ,że nie można się łatwo poddawać ,ale mnie czasem dobija już ten kierunek...

Gość alicjaaaaaaa23
pocieszcie jakoś :( juz mi się mózg lasuje od tych ksiązek..chciałabym skonczyć ten kierunek ,ale nie wiem czy dam radę. jak nie dam będę musiała zaczynac jakieś inne studia...

Gość alicjaaaaaaa23
czasemżałuję ,że nie poszłam na jakąś lżejszą uczelnie bo u nas niestety są duże wymagania mimo ,że jest i prestiż..

Gość fghjk,
ja też jestem na prawie, dziennie, na renomowanej uczelni i uważam, że to... proste studia, o ile ma się zdolność jasnego formułowania myśli, logicznego rozumowania i lubi czytać (oraz zapamiętuje się z tego sporo). może zmień kierunek, po co się męczyć całe życie?

Gość alicjaaaaaaa23
ja potrafię jasno formułowac myśli ,ale przeraża mnie ta ilość rzeczy ,którą trzeba zapamiętać. Z prawa cywilnego mam teraz 203 pytania do nauczenia a niektóre pytania da się rozbić na kilka małych pytan

Gość alicjaaaaaaa23
może zrobiłam błąd ,że nie uczyłam się za bardzo na bieżąco.. no i teraz mam za swoje . może masz dobra pamięć i dlatego łatwo Ci to wchodzi? bo ja rozumiem to co czytam ,ale wszystko mi się miesza..

Gość renata323
zawsze są słabsi którzy muszą odpaść, na wszystkich studiach - skąd wiesz ze na innym kierunku sobie poradzisz?

Gość fghjk,
nie zniechęcaj się na początku, czytaj czytaj i czytaj. owszem, mam dobrą pamięć, potrafię sobie wszystko poukładać. może poeksperymentuj z innymi metodami nauki? mapy myśli, czytanie na głos? btw, gdzie studiujesz? ;)

Gość dddddddddd
tak. bardzo jasno formułujesz wypowiedzi "niestety są duże wymagania mimo ,że jest i prestiż.."

Gość alicjaaaaaaa23
oj już się mnie nie czepiaj to jest kafeteria nie egzamin. na innych studiach może predzej bym sobie poradziła bo na prawie jest szczególnie dużo nauki. ale zobaczymy jak to będzie na cywilnym..

Gość alicjaaaaaaa23
na umcs

Gość fghjk,
przecież wydział na umcs jest poza rankingami...

Gość alicjaaaaaaa23
ja słyszałam co innego choć nie wiem jak jest w tym roku... ale mamy np więcej nauki niż na UW...

Gość very interesting...not
jakiemialas wyniki z matury?

Gość alicjaaaaaaa23
z historii chyba 75% a z WOSu 80

Gość alicjaaaaaaa23
ale ja mam to gdzieś jak w rankingach stoi teraz umcs. Bardziej przejmuje się czy te studia są dla mnie...

Gość fghjk,
to tego akurat na kafeterii nikt ci nie powie... chociaż nie, ja powiem. skoro już na etapie II roku zadajesz takie kretyńskie pytania, jesteś niepewna siebie i mało zdeterminowana - wypie.rdalaj w podskokach 🖐️ albo weź się w garść.

i jestes na dziennych i bezplatnych?

Gość alicjaaaaaaa23
tak

cool czyli nie jest tak ciezko sie dostac thx

Gość Toots
fghjk ma rację, jak już jesteś na takim kierunku to się nie poddawaj. Caasami trzeba sobie opracować jakiś system żeby szło szybciej i łatwiej. Mapy myśli to doskonały pomysł, bardzo pomagają w zapamiętywaniu i porządkowaniu informacji. Jeśli chciałabyś się tego nauczyć, to widziałam szkolenia z tego zakresu organizowane przez May Agency. Na ich stronie znajdziesz informacje na temat kursów i mind mappingu.