Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brudne poduszki

POMOCY! Czy mozna prac poduszki w pralce?

Polecane posty

Gość brudne poduszki

Poduszki sa wypelnione pierzem i nie wiem kurcze czy moge je prac w pralce. Kolezanka wszystko wrzuca do pralki (buty, kurtki...) i prala tez poduszki z pierzem i mowi ze wszystko w porzadku i ladnie sie wypraly na 60 stopni. Ale sama nie wiem... Zna sie ktos na takich poduszkach?

Gość musiałabyś to pierze wyjąć
i wyprać w jakiejś poszewce, bo wsyp jest od środka czymś zabezpieczony aby pierze przez niego się nie wydostawało na zewnątrz, wsyp po praniu przestanie spełniać swoją rolę

Gość musiałabyś to pierze wyjąć
najlepiej oddaj poduszki do pralni chemicznej

Gość Gabbonna
wyprać mozesz; gorzej z suszeniem - moze to trwać nawet kilka dni

Gość wymarzona
mozna wyprac ale nie na 60 st,z pierza po wypraniu zrobia sie takie zbite kule ktore trzeba potem doprowadzic do stanu uzywalnosci,najlepiej te miejsca wziac w dlonie i wykonywac takie ruchy jakbys prala,wszystko wraca do normy i jest ok,pod warunkiem ze pierze jest z gesi.

Gość brudne poduszki
musialabys to pierze wyjac - no wlasnie boje sie, ze to pierze mi wylezie w czasie prania :( a do pralni chemicznej szkoda mi oddawac, bo juz wole kupic nowa, z zamkiem, gdzie moge dowolnie napelniac czym chce poszewke. chcialam sie tylko dowiedziec, czy da sie jeszcze cos z ta poduszka zrobic, czy dac sobie spokoj i kupic nowa gabbonna - z tym nie ma problemu, bo to i tak poduszka dla gosci wiec spac na czym bede miala a cieplo jest wiec moze sobie schnac nawet i tydzien no wiec prac czy nie? :O

Gość brudne poduszki
wymarzona - tak myslalam ze pierze sie zbije, ale czy z gesi jest czy z kury tego za cholere nie wiem...eeeh, chyba sobie ta poduszke daruje, za duzo zachodu ...:O

Gość a jaaaaaaa
a dlaczego chcesz ja prać?

Gość brudne poduszki
bo brudna jest po prostu. widac na niej plamy potu (mielismy teraz tydzien gosci, jak bylo tak goraco i poduszka na ktorej spala kobieta jest ok, ale ta na ktorej spal facet jest cala spocona, mma takie zoltawe plamy - facet ma spora nadwage). niby to poduszka dla gosci, a gosci ma sie dwa razy w roku, ale mimo wszystko wstyd mi dac komus ta poduszke...zrezsta nieswiezo pachnie:(

Gość ola90asdad
nie używałaś poszewki?;/