Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kliskawmiska

duzo dzieci

Polecane posty

Gość aquarius
Nie trzeba dużo, aby dziecko wyrosło na coś konkretnego. Co ty w ogóle tworzysz, za ideał? Myślisz, że jak będziesz non stopa inwestować w dziecko to ono ochoczo zabierze sie za studiowanie medycyny? Lepiej uwazaj z tym inewstowaniem, aby dziecku bokiem nie wyszło. Chociaż popieram w czesci twsoje zdanie, i uważam że 5 dzieci przy zaledwie 1800zł netto to jest nie porozumienie, bo się wychodzi z założenia że Państwo (czyli MY) pomozemy. Niby dlaczego ja mam ci pomagać? Narobiłaś bachorów to sama na nie płać!

Gość aniulek 30
26 latek Poznań ja czytam swoim dzieciom bajki i wcale ich nimi nie karmie moje dzieci maja co jesc nie musze zebrac a glupi to ty jestes i czytaj lepiej co kto pisze palancie

Gość aniulek 30
autorko to wy jestescie chodzace idealy poprostu full kasy 5 firm i jeszcze sporo czasu ciekawe jak to robicie? a moze ty poprostu sciemniasz i tyle i cos mi sie wydaje ze nie masz pojecia o wychowywaniu dzieci

Gość gosia342
jasne że sciemnia. Już był tu pare dni temu taki temat. to ta sama osoba pisała

Gość to chyba prowo
bo nie ma takich głupich ludzi na świecie :o

Gość miałam podobnie
a ja jestem z rodziny wielodzietnej, mam 9 rodzeństwa, mieszkałam na wsi w dwóch bardzo duzych pokojach, rodzice pracowali do czasu zamkniecia firmy, może i zyło nam sie biednie, ale ja bym mojego szczęśliwego dzieciństwa nie oddała za nic, miałam kochającą sie rodzinę. i o takiej własnie marzę. mimo że jesteśmy z rodziny wielodzietnej radzimy sobie, każdy pracuje, a i nie utrzymujemy się z mopsu, wszystkie siostry już wyszły za mąż , mają pracę i własnościowe domy, ja zresztą tez umiemy sobie poprostu w życiu radzić, moja koleżanka z podwórka miała 11 rodzeństwa, pracował tylko ojciec, matka ich wychowywała, dzisiaj wszystskie dzieci zyją we własnych nie wynajmowanych mieszkaniach, skkończyły studia, wszscy medyczne i zyja bardZo dobrze. poprostu dzieci z rodzin wielodzietnych potrafia radzić sobie w życiu, nie to co jedynaki. moja ciotka całe zycie moją mamę wysmiewała że ma tyle dzieci, ona miała tykko 2 córki, dzisiaj jedna córka siedzi u teściów bo nie stac ich na dom, ona siedzi z dzieckiem w domu bop pracy nie może znaleźć , druga kuzynka to samo, siedzi u mamusi i ciągnie z mężem kase bo mąż jedynak niezaradny życiowo... znam jeszcze wiele rodzin wielodzietnych gdzie było nawet po 15 rodzństwea i nie jest to prowkacja, i ci ludzie dzisiaj zyja naprawde w swietnych warunkach, dlatego ze umieja zyć i zadbac o siebie.

Gość oliwka2000
jeśli ma się dużo dzieci to nie znaczy że im czegoś brakuje!!!!!!!!!Mam 3 dzieci i spodziewam się 4 ale MOIM dzieciom niczego nie brakuje.najstarsza córka chodzi do british school i na sekcję pływacką, ma swój własny pokój może nie pełen zabawek ale ma wszystko czego potrzeba 9-latce.7-letnie bliźniaki zaraz rozpoczną nauke w szkole mają piękne wyprawki z spidermenem i hanah montana.w 5-latkach i zerówce chodziły do szkoły tańca i jako para zdobyli złoty i srebrny medal.mieszkam z mężem i dziecimi w domku jednorodzinnym . mały eryk który pojawi się w marcu ma już swój pokój.oczywiśćie NIE ROZPIESZCZAMY DZIECI jak to robi kliskawmiska mają swoje obowiązki!!!n.p wynoszenie śmieci,robienie zakupów.jeśli dzieci robią coś źle ŚWIADOMIE to oczywiście trzeba je ukarać np nie grają na komputerze!!!jestem dentystą mąż pracuje w urzędzie skarbowym NIE WYCIĄGAMY KASY Z OPIEKI SPOŁECZNEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ___rodzice___
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html