Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsr444w

Nazbieralam grzybow, chce zrobic jajecznice. Ktos wie jak???

Polecane posty

Gość fsr444w

Mam podgrzybki. Co nalezy zrobic zeby mozna bylo zrobic z nich jajecznice? Czy trzeba je ugotowac, zaparzyc, czy na oleju usmazyc? Moze mi ktos powiedziec???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oczyść pokrój w plasterki
przesmaż na maśle, wlej rozbite jajka, dodaj soli, pieprzu i zjedz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z tego co pamietam jak moja mama robiła to gotowała je nieraz nawet 3 razy...odlewała wodę i znowu gotowała. Potem odcedzała i smażyła na masełku na końcu wbijała jajka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfgbhnjm,.
Podszklij na maśle cebulkę, wrzuć grzybki, po 20-30 minutach wbij jajka. Grzybki ładnie puszczą soki i się w nim podduszą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fsr444w
bo.. ktos mi powiedzial ze grzyby najpierw trzeba gotowac a dopiero potem mozna je smazyc...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfgbhnjm,.
Kiedyś nasze babki tak robiły bo się bały zatruć grzybami. Teraz wiadomo, że nie trzeba. Moja teściowa (póki mnie nie znała) gotowała grzyby po 3 razy. Traciły one smak i były jak stare gumy do żucia. Teraz nauczyłam ją jak się przyrządza grzyby... Wystarczy podsmażyć aż do puszczenia soku i wtedy uduszą się w sosie własnym a nie w wodzie. Nie są wtedy bez smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfgbhnjm,.
Każdy uczy się robić coś od swoich rodziców. Nasze babki nauczyły tak nasze matki, a nasze matki nas :P Na szczescie moja mama była przekorną uczennicą i mnie nauczyła inaczej :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fąfo
obierz umyj ugotuj i na patelnię z masełkiem wbij jaja i normalnie jajecznice zrób

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość go tuje to sie np. do
pierogow. co to za smak jajecznicy z grzybami ugotowanymi. nie posrajcie się czasem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fąfo
zawsze lepiej przegotować raz wystarczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fąfo
bez komentarza :O sami frustraci tu siedzą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po kiego gotować i wylać
cały smak? Jeżeli chodzi tu o zjedzenie trujących grzybów, to i pięciokrotne gotowanie nie pomoże :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×