Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona :(:(:(..

ciaza a alkohol prosze pomozcie!!! :(

Polecane posty

witam. Pare dni temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Nie bylam jeszcze u lekarza wiec nie mam sie kogo zapytac. Martwie sie bo zanim dowiedzialam sie o ciazy piłam alkohol w ilosci po 2 piwa w piatek sobote i niedziele dwa tygodnie temu i tak samo tydzien temu. Moglo to zaszkodzic dziecku???

Gość onaaaooo
mogło ale nie musiało

Gość takich jak ty
skonsultuj sie z lekarzem a nie z forum

lekarza mam dopiero za kilka dni a ja juz odchodze od zmyslow :(

Gość moja znajoma
zorientowała się że jest w ciąży w 4miesiący- normalnie się czuła nie miała żadnych objawów i co miesiąc okres- imprezowała przez ten czas chyba co weekend - jak dowiedziała się że jest w ciąży i to 4 miesiąc była przerażona- jaś urodził się zdrowy a teraz jest bardzo mądrym chłopcem i ma 5 lat :)

Gość takich jak ty
nie zamartwiaj się na zapas :-) to chyba nie było aż tak duzo , to nie była wóda , bądź dobrej myśli i nie pij już

Gość grrrr...........
Nie panikuj :), ja tez nie wiedzilam na poczatku o ciazy i bylam na wakacjach... a kto mowi wakacje mowi, moze nie libacje :D ale wieczorne drinki i dobra zabawa ;)... corka zdrowa jak rybka :) Podobno do ktoregos tam tygodnia alkohol nie przenika do plodu... to ochrona natury ;) bo kiedys nie bylo testow ciazowych :)

Gość wierze ze sie denerwujesz
ale spokojnie, wiele kobiet dowaduje sie tak jak ty a wczesniej pily alkohol, moja kuzynka byla ze mna w knajpie, palila i pila drinki i gadalysmy o ciazach a ona nie wiedziala ze juz w ciazy jest! dzieciatko zdrowe:) Wiadomo,ze lepiej by bylo nie pic wogole ale spokojnie. na poczatku ten alkohol nie dociera do zarodka,nie ma powiazania, tak wypowiadala sie ginekolog - a gdy picie alk. ma juz wplyw na zarodek, to przewaznie kobiety juz wiedza o ciazy tak jak ty :) spokojnie:) bedzie dobrze:) Teraz juz nie bedziesz pila i good:) Dzisiaj strasza kobiety FASem a to trzeba by pic przez okres ciazy intensywnie,caly czas, mialam do czynienia z takimi dziecmi w pracy, ich matki pily cala ciaze :( Zreszta kiedys,za czasow naszych rodzicow to nawet zalecano troszke winka w ciazy!! szok co? hehe czasy sie zmienily ale nie ma co panikowac! bedzie good:)

Gość grrrr...........
dlaczego szok ? Mnie tez ginekolog "zalecal" pol lampki wina od czasu do czasu ;)

serio??hehe myslala, ze juz tego nie zalecaja!:) dlatego w dzisiejszych czasach uwazam ze wszystko jest rozdmuchane do przesady:) kiedys ludzie nie mieli takiej super "wiedzy" i jakos dzieciaki sie rodzily zdrowsze niz teraz :)

grrr i co?pilas to winko?:)

Gość mistyfikacja154
taaa pij to winko, tylko potem nie placz,ze dziecko ma jakies problemy :O proste pytanie: czy dalabyl noworodkowi do wypicia lampke wina ? BO TO NIE MA RÓŻNICY czy w brzuchu czy po urodzeniu!!!

Gość grrrr...........
od czasu do czasu ;)... kilka lykow... ja moja ciaze troktowalam normalnie :)

Gość grrrr...........
mistyfikacja154 --> nie widzisz roznicy miedzy jednym a drugim ...? Szkoda, podobno takie MONDRE osoby tu siedza :D

dziekuje za wypowiedzi, troszke mnie uspokoilyscie :) mam nadzieje ze dzieciatko bedzie silne i zdrowe bo od teraz zaczynam o siebie dbac jak nigdy dotad :) pozdrawiam :)