Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola2709

zaczynam sie zalamywac

Polecane posty

Gość lola2709

wybadalam w niedziele guzka w piersi, kolo sutka. Jestem zrozpaczona mam wizite dzis u lekarza. Biore tabletki harmonet okolo 7 lat w styczniu robilam badania i wszysto bylo ok - juz mi sie maluje najgorszy scenariusz. :O mam 27 lat :( sorki ale musze sie wygadac :(

Gość lola2709
Kobietki bylyscie w podobnej sytuacki ???

Gość nie martw się na zapas
to może byc jakaś torbiel lub zmiany mastopatyczne, mojej tesciowej usuwano w obu piersiach guzy, był strach i nerwy i tylko po to żeby okaząło się że to zmiana mastopatyczna a nie nowotwór

Gość lola2709
staram sie opanowac emocje ale to jest trudne

Gość ram tam tam
ja też parę lat temu wyczułam u siebie guzek, bardzo się martwiłam. wszystko dobrze się skończyło okazało się, że to włókniak. Wybrałam się do ginekologa, który zrobił usg, a potem wysłał mnie na biopsję, która była chyba najgorszym zabiegiem w moim życiu, ale nie chodzi mi o to, że była bolesna, bo jakiegoś szczególnego bólu nie czułam, tylko to uczucie, że jeszcze nie wiesz, co to jest. Po roku od wykrycia tego guzka doszłyśmy do wniosku z moim lekarzem, że można go usunąć.

Gość lola2709
Witam Kobietki Wlasnie wrocilam od lekarza - mam guza dal mi skierowanie na dalsze badania :( Wchodzac do gabinetu mialam nadzieje, ze lekarz zaprzeczy moim "wynalazkiem" niestety nie :( Co dziwne staram sie robic cytologie co rok - ostatnio (styczen) moj ginelokog powiedzial mi ze wszystko ok dzis dnia 17go sierpnia wersia jest inna. Wiecie co w calej tej sprawie jest "smieszne" ze moja najlepsza przyjaciólka tez ma guza w tej samej piersi i to po jej wiadomosci zaczelam sama badac piersi i wynalazlam. Dziewczyny badajcie sie !!! a Boga prosze aby wszystko skonczylo sie dobrze jestem zalamana :(

Gość lola2709
dziewczyny wiem ze moze Was moja historia nie intresuje ale moze byl ktos w podobnej sytuacji ??

Gość czekam na wyrok śmierci
nie załamuj się, będzie dobrze, ja też czekam na pewne wyniki i psychicznie nie mogę wytrzymać, ale przeznaczenia nie oszukamy....

Gość lola2709
do czekam na wyrok smierci witam dlaczego piszesz ze ...... czekasz na wyrok smierci ??

jeśli wyniki się potwierdzą czeka mnie śmierć ... także mam 27 lat, póki nie ma diagnozy to jakoś będziemy żyli :)

Gość lola2709
wiesz no to jestesmy 3 czekajace na karty rozdane przez los moze nie bedzie zle ?? jak myslisz ?? Nigdy nie myslama ze na tym forum bede zakladala topik o takiej tematyce - chyba jeszcze do mnie nic nie dociera

Gość przestańcie się nakręcać
bo to bez sensu, jest mnóstwo róznych rodzajów guzów w piersi i to niekoniecznie musi być od razu guz nowotworowy a co dopiero złośliwy... Moją teściową też straszyli, że brzydko wygląda na USG itd choć biopsja wychodziła w porządku - okazało się że to tylko zmiany mastopatyczne dopiero po usunięciu. Jesli chodziłyście co roku na USG piersi to nie ma czego sie bac, rak sie nie rozwija tak szybko

ja jestem facetem:P ale szukam różnych informacji na różnych forach, najgorsze jest to czekanie, człowiek nie wie co ze sobą zrobić ale życie jest cholernie nieprzewidywalne

Gość lola2709
wiem ze masz racje ze sie nakrecamy ale sama swiadomosc - jakos mnie dobija

Gość lola2709
a to sory nie widzilam ze jestes men ;) ja sie nakrecilam juz rano czytajac wszystko z internetu na ten temat - jak na razie mam - SZOKA

no internet jest "cudownym" miejscem do dowiadywania się różnych rzeczy, ja też dużo czytałem, jedyny plus z tego, że jestem na chorobowym :P

Gość lola2709
ja to juz nawet nie chce otwierac przegladarki bo to nie ma Sesu ale ok - jak na rzeie cholernie boli mnie glowa - dzieki Bogu jestem sama w pracy i mam labe :P - nie jestem w stanie sie skupic na niczym :(

ja jade w piątek na tomografie i wtedy wykaże czy ukryty jest tam jakiś guz, ja pewnie tak szybko do pracy nie wróce :P

Gość lola2709
Zycze Ci powodzenia i 3mam kciuki - Nie bedzie zle nie moze byc :)

Gość lola2709
czesc :(

cześć :( samopoczucie do bani?

Gość lola2709
jutro mam usg mam nadzieje ze cos pozytywnego uslysze - nafaszerowana jestem tabletkami uspakajacymi ze szok a co u Ciebie ??

Gość ONA ODPOWIADA
Witam dziewczyny U mnie podczas kontrolnego usg wykryto torbiel,lekarzowi nie spodobał się i wysłał mnie na biopsje.Oczywiście czekając na termin badania i sam wynik strasznie się bałam.Okazało się zupełnie niepotrzebnie,pobrany materiał nie nosił zmian.Mam teraz zalecenie kontrolowania piersi co pół roku. Głowa do góry i napisz jak tam po badaniu

Gość lola2709
Witam jestem juz po USG. Uslyszalam, ze wszystko OK! :) - matko jedyna 5 rzy pytalam czy wszystko ok az lekarz patrzyl na mnie z pomilowaniem :P nic nie poradze ze taka panikara jestem. Powiedzial ze to nie jest guz ani nic z tych rzeczy tylko raz do roku mam to kontrolowac i tyle. Kamien z serca mi spadl. Dnia 06 wrzesnia mam wizite u ginekologa na kase chorych wiec mysle ze tez sie wybiore bo nic mi to chyba nie zaszkodzi i tez poprosze o cytologie. W srode idzie moja kumpela tak wiec teraz 3mam kciuki za nia i za wszystkie inne kobietki. Jedno wiem - musimy sie badac :) Milego dnia !! A co u Ciebie ?? czekam na wyrok śmierci jak sie masz ?? do ONA ODPOWIADA - pozdrawiam :)

Gość nie martw sie na zapas
A nie mówiłam:) Cieszę się że wszystko w porządku:d

Gość lola2709
czekam na wynik smierci I jak - jaki wynik - odezwij sie pozdraawiam :)