Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 wrocilam z lasu

po powrocie z lasu duszno艣ci

Polecane posty

Go艣膰 wrocilam z lasu

mam problem w niedziele, bylam w lesie na spacerze. wszystko w porzadku bylo przez jak膮艣 godzin臋 spaceru, a okolo 17 po powrocie do domu zaczelam miec dusznosci. wszyscy stwierdzili, ze jestem po prostu otyla i najzwyklej w swiecie si臋 przemeczylam wi臋c dali mi jakie艣 tam leki przeciwbolowe wyszlam na swieze powietrze i spoko. tylko, ze dzisiaj jest wtorek i mam jeszcze do tego wysypke, nie wiem czy nie biec z tym do lekarza, mieliscie cos takiego kiedys?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 odpowiem ..........
prawdopodobnie jeste艣 na co艣 uczulona ...mo偶e warto zrobi膰 testy alergiczne .....na wysypk臋 zastosuj wapno a tak na marginesie pierwsze s艂ysz臋 偶eby na duszno艣ci podawa膰 leki przeciwb贸lowe ?

Udost臋pnij ten post

No ja Ci radz臋 i艣膰 do lekarza i to szybko, bo wysypka i duszno艣ci id膮 ze sob膮 w parze. Ja np. cz臋sto jako dziecko dostawa艂am tzw. pokrzywki. Robi艂a mi si臋 od jaki艣 chemicznych sk艂adnik贸w w jedzeniu np. od kolorowego lizaka itp. Wtedy mama mojej przyjaci贸艂ki (piel臋gnrka) szybko wysy艂a艂a mnie do lekarza na zastrzyk poniewa偶 od uczulenia mo偶na dosta膰 duszno艣ci. Ja bym Ci radzi艂a i艣膰 do lekarza, nie wolno lekcewa偶y膰 takich rzeczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a mo偶e alergia
Nie wiem gdzie byla艣 w lesie, ale mo偶e po prostu jeste艣 uczulona, na co艣 co w niedziel臋 pyli艂o. Moja c贸reczka ma alergi臋 i jak by艂a ma艂a to wykryli艣my u niej t臋 chorob臋. Ona nie ma takich objaw贸w bo bierze cezere - na alergie i monkaste na astm臋. Oczywi艣cie unikamy tych alergen贸w, ale leki s膮 na tyle skuteczne, 偶e nawet je偶eli c贸rka b臋dzie przebywa膰 na powietrzu w czasie pylenia to organizm sobie radzi. My艣l臋, 偶e powinna艣 i艣膰 z tym do lekarza, bo to mo偶e by膰 alergia, albo co gorsza astma, i tam jakie艣 przeciwb贸lowce nie pomog膮.

Udost臋pnij ten post