Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamil-27lat

żona pedantką... problem

Polecane posty

Gość kamil-27lat

moja żona stała się ostatnio straszną pedantką, wszystko wytyka każdy brud, sama myje sie wieczorem z 1h i jeszcze często wstaje w nocy bo przypomina sobie że ręcznika w łazience nie poukładała, ciagle idzie do łazienki poprawia się, a moja koszula musi byc nieskazitelnie wyprasowana, nie mówią że to wszystko mi przeszkadza, ale ona czasami dostaje jakiegoś ataku, układanie butów, wg. kolorów. dzwoni do mnie jak wygląda moja koszula, czy nie pomięta, a przecież sama ma dużo obowiązków w pracy, jednak to nie daje jej spokoju, nie chce jej krytykować bo doceniam że ciągle o mnie dba ale wracenia z samochodu bo zasłona jest odsunięta to już przesada, jak jej to uświadomić nie urazic jej przy tym

Gość kamil-27lat
ale jak jej to wytłumaczyć że coś z nią nie tak, nie chce aby stwierdziła że uważam ją za wariatkę

A od kiedy osoba, która ma nerwicę jest wariatem? :O Jeżeli tak uważasz, to może lepiej faktycznie nic nie mów, bo narobisz jeszcze większych szkód :O

Gość chinota
może wydrukuj jej jakiś artykuł coś w tym stylu http://www.badz.pl/zdrowie/nerwica_natrectw.html niech przeczyta i zobaczy czy to jej dotyczy to jest taki jakby nerwowy przymus, trudno jest to zwalczyć... rozmawiaj z nia na ten temat, i nie zmuszej jej żeby przestała, tak się nie da... to jest męczące na pewno też dla niej.

Gość kamil-27lat
ja nie mówię że jest wariatką tylko ona może to opacznie zrozumieć... nie jest agrasywną osobą w stosunku do ludzi,rzadko sie kłócimy, tylko ona często zachowuje się dziwnie: śpieszymy się do pracy ale ona musi jeszcze poukładać encyklopedie wg. alfabetu

Gość chinota
kamil, nie wiem czy żartujesz czy mówisz poważnie, ale to wygląda bardzo jak nerwica natręctw, po prostu poczytaj o tym problemie i porozmawiaj z nią o tym. Ona na pewno wie że ma taki problem , dla chorego to też jest uciążliwe. Tylko bądź delikatny.

Jeżeli to nerwica natręctw to Twoja żona zdaje sobie z tego sprawę, wie że ma problem ale nie potrafi sobie z tym poradzić. Zazwyczaj jest to silniejsze od pacjenta, uważa to za słuszne i nie widzi w tym nic dziwnego. W takich przypadkach jedynym ratunkiem jest fachowa dłoń, która pomoże Twojej żonie wrócić do normalnego życia :) Życzę powodzenia!