Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elisabeth30

wczesna ciaza a alkohol, pomozcie

Polecane posty

Gość elisabeth30

witam. jestemw 5 tyg. ciazy:-) ale i sie zamartwiam i mam nadzieje, ze ktos mi odpowie jak to jest jak sie pilo alhohol w 4 tyg ciazy? otoz bylam pewna, ze to byl taki silny pms, bo czulam sie tak jak przed miesiaczka. dla pewnosci jednak zrobilam dwa testy: jeden 2 dni przed data miesiaczki a 2 w dzien, oba byly negatywne, nawet najbledniejszej drugiej krechy nie bylo. a potem zaraz byla impreza no swietowanie:-( wypilam duuzo, butelke wina i trzy piwa. tydzien pozniej kupilam test innej firmy i okazalo sie ze ciaza. no i teraz sie zamartwiam czy ten alkohol moze zaskodzic zarodkowi? dodam jeszcze ze test ktory mnie oklamal to pre test, a ten dobry to bobo test.

nie martw się. zanim się dowiedziałam że jestem w ciąży (6 tydzień to był) też imprezowałam. szczególnie w sylwestra :-D

Gość elisabeth30
i wszystko dobrze z dzidzia? ja tylko ten jeden raz pilam, bo jak test pokazal dwa razy ze ciazy brak to i uwierzylam. nigdy tego testu nie kupie:(

Gość zocha samocha
nic nie powinno być, gdybyś piła całą ciążę w takich ilościach to zapewne byłoby źle

Gość jdjsllojnbhhh
nie martw sie:* czasem kobiety o ciąży dowiaduja się późno i wszystko jest ok:)

wszystko dobrze, wyniki badań usg i prenatalnych w porządku, mam 4 tygodnie do porodu :-) większość z nas zanim dowie się o ciąży pije alkohol najważniejsze to żebyś teraz już nie piła :-)

Gość elisabeth30
dziekuje:-) bo naprawde sie zamartwiam. maz tez pociesza:-)

Gość thaisse80
W pierwszych tygodniach ciazy to zwykle jest woz albo przewoz: albo alkohol czy inne szkodliwe substancje uszkadzaja zarodek i dochodzi do poronienia albo nic mu nie robia i zarodek rozwija sie dalej. Jak u ciebie jest okey to szansa ze bedzie okey. Ja tez na poczatku ciazy pilam nieco alkoholu (piwo) nie wiedzac o ciazy a potem sie okazalo zem w ciazy. teraz mam zdrowa coreczke i jest okey.

Gość spokojnie:)
Elisabeth ja dowiedziałam sie o ciąży w 4miesiący. Przedtem śluby, sylwester i inne impezy(taki akurat okers w życiu), więc alkoholu było znacznie więcej niż u Ciebie. Urodziłam zdrowe dziecko. Córcia ma dzisiaj rok i wszystko z nią w porządku. Powodzenia:)

Gość test, który
test, który cie "okłamał" był po prostu wykonany za wcześnie, więc nie panikuj. A co do alkoholu, to od razu dziecku nic się nie stanie, nie jesteś w końcu duchem świętym, zeby od dnia zaplodnienia wiedzieć, że jesteś w ciąży...