Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adya,.

aparat orto dla 25

Polecane posty

Gość adya,.

ja mam 25 lat. Mega szpary między zębami. Poszłam do protetyka gdyż chcę założyć korony. Skierował mnie do ortodonty. Ten chce mi założyć aparat na min rok. Kosz takiej 2 tys. Aparat poprawi mi uzębienie ale szpary choć znacznie mniejsze i tak zostaną. Więc korony będą mogły być robione dopiero za rok. Koszt jakieś 4 tys. W sumie 6 tys. Jeśli do razu korony to 4 tys ale i tak ze szparami (choć znacznie mniejszymi). Co robić??????

Gość aparat5
załóż aparat, idz skonsultuj z innym orto bo moze miec inna wizje/lepsze metody i nie trzeba bedzie licowek.Pozatym jest cos takiego jak retainer taki drucik od wewn i mozesz z nim do ko0nca zycia byc i nic sie nierozejdzei szpzry niet.Weź jeszcze pod uwage ze licowki czy korony to oprócz kosztow szlifowanie zeba i to na kilka/nascie lat wystarczy.Gdyby jednak sie okazalo ze trzeba i to i tyo to juz wolałabym zrobic implant raz na cale zycie....

Gość adya,.
Moja mama stwierdziła, że gdy byłam mała nikt nie chodził po dentystach. I co mam zrobić, obrazić się na nią? Wcześniej nie mogłam zrobić tych koron, bo nie było mnie stać.

Miałam 28 lat, jak założyłam stały aparat. Zęby miałam koszmarne, szczególnie górną szczękę. Po 17 miesiącach zdjęłam i teraz mam śliczne, proste, zęby. Warte to jest każdych peiniędzy. Porozmawiaj z ortodontką, czy możesz płacić w ratach.