Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzia RRR

Poważny problem w pracy niewiem co robić, pomocy!!!

Polecane posty

Gość Zuzia RRR

Mam w pracy osobę która wyjkątkowo działa mi na nerwy. Jestem jego przełożoną, ale wogóle nie wykonuje moich poleceń. Ma umowę do końca października, ale do tego czasu chyba oszaleje z nim. Nie przykłada się do obowiązków, w czasie pracy przychodzi do niego siostra i gada z nią po godzinie. Wiem że ma ciezką sytuacje w domu ( finansową) dlatego nie byłam jeszcze na skardze. Jak mu zwracam uwagę to pyskuje, że gówniara nie będzie go ustawiać. Dzisiaj było okropnie dużo pracy i jak zwykle zamiast pomóc nam robił sobie najletszą pracę (kazałam mu co innego, ale nie posłuchał) Ma wadę kręgosłupa i ma wymówkę. Ok, przezyjre myślę do października wytrzymam. Dzisiaj przychodzi jego siostra gada i gada więc mu mówię : moze by nam królewicz pomógł" a jego siostra zaczeła mnie wyzywać od gówniar i mówi do niego na głos że nie daj sie gówniaże ustawiać itp. ( za ustawianie go mi płacą) pracuje w terenie ludzie sie patrzą az wstyd. Nie poszłam dzisiaj na skargę bo zasłabłam z tych nerwów a wiadomo że w nerwach można dużo powiedzieć. Boje się scen że jak pujdę na skargę to jego matka albo siostra przyjda i będą mi ubliżać (mam chore serce). Jak sobie poradzić z tym leniem? Co byscie radzili?

Gość jakie miasto mozna wybrac
JASNE ŻE SKARGA a najlepiej wywal go od razu :O co za tupet ma koleś!

chociaż najpierw daj mu skargę z wpisem do akt, daj czas na poprawę - tydzień. nie ma poprawy, nie ma pracy.

Gość jak ja nie znosze
ale gdzie ty masz isc na skarge? do mamy czy taty? zwolnij od razu i to dyscyplinarnie. nikt cie nie bedzie szanował jelsi sobie pzwalasz na cos takeigo. i co z tego z ejestes młodsza widocznie lepiej wykształcona i badziej kompetentna na takie stanowisko. nie daj sobie w kasze dmuchac kobieto! marsz i go zwolnij mowie serio.

Gość mam dla ciebie rade
znajdz slownik ortograficzny w nim slowo PÓJDE I NAJLŻEJSZY i jebnij sie nim tak 1234567891234567 w ten zakuty czaban:classic_cool:

Gość ppppppppppppp
"pujdziesz" czy pojdziesz na skarge moze cos zdzialac....ale zrob to tak by sie to przeciw tobie nie obrocilo......

Gość z taka ortografia
to gdzie cie przyjeli?:D

Gość Zuzia RRR
Nie ma poprawy, ja dzisiaj z tych nerwów zasłabłam, mam zaburzenia rytmu serca. Żal mi go i nie chce żeby jego rodzinka robiła mi sceny. Niewiem czemu mi go żal, żali się jak mu ciężko w domu, a nie umie docenić tego co ma. Nadstawia się chorobą, a ja wiem co on może robić a czego nie. Dzisiaj mu mówiężeby poplewił kwiatki bo dobrze się wyrywa to gada że się ubrudzi i pujdzie jak mu ubranie wypiorę. Nosz kurde az mniue czepie z tych nerwów, przez tego idiote mamy zepsutą atmosferę. Wie że odemnie zależy czy dostanie umowe na stałe i ma tupet.

Gość z taka ortografia TO ONA
daleko nie zajedzie:D:D:D

w takich przypadkach PIP czy tam sąd pracy, mógłby się czepić, bo pracownik może stwierdzić, że nie wskazałaś mu błedów i ni z tego ni z owego go zwolniłaś. Najpierw nagana, czy tam pouczenie, z wpisem do akt, zawrzyj w nim dokładną informację jakie są zastrzeżenia i co wymaga poprawy i w jakim czasie poprawa ma nastąpić, niech ci to podpisze w obecności szefa twojego, jeśli nie poskutkuje, to podziękuj za współpracę ale zwolnienie dyscyplinarne.

Gość loool2
"czepie" cie z nerwow? :D

Gość Zuzia RRR
Ja go nie zatrudniałam, ja nie jestem szefowa tylko kierowniczka, a szef prosił żeby z byle czym nie przychodzić. Myslałam że poradzę sobie sama z tym bez zawracania mu głowy, to żali sie matce że nim poniewieram.

Gość wg mnie ktoś kto ma
ciężką sytuację finansową nie zachowywałby się w ten sposób. Widać nie tylko on ale jego siostra mogą sobie pozwolić na luksus utraty pracy. A może to ty nie masz predyspozycji na bycie kierowniczką ?

Gość Zuzia RRR
On jest na stażu

Gość Zuzia RRR
Ja mu wielokrotnie zwracałam uwagę, już mówiłam że staram sobie z tym poradzić sama.

to zwróć uwagę na piśmie z wpisem do akt :O

a sorry, to staż, to nie wiem, jak to wygląda ze świadectwem pracy.

Gość Zuzia RRR
Z wykształcenia jestem architektem. Ja wiem że moim błędembyłom to że za bardzo się spoufaliłam z nimi, chciałam dobrze i mam za swoje.

Gość chinota
widocznie ma tak trudną sytuację finansową że nei potrafi uszanować pracy. Jeżeli cię poniża w żywe oczy i nei wykonuje obowiązków, to po 1. zapytajj kogoś u siebie w pracy jak postąpić, w dziale kadr albo innego kierownika 2. niech mu wpiszą w akta upomnienie, zbierze takich więcej to będzie podstawa do zwolnienia. 3. Porozmawiaj z nim (albo kadrowa) co robi nie tak, i jeżeli nadal tak będzie to zostanie zwolniony. Nie chodzi tu o żale i personalne anse, ale jego podejście do pracy.

Gość chinota
do zwolnienia pracownika musisz miec namacalne dowody. Popełniasz podstawowy błąd kobiet w pracy - bierzesz to wszystko do siebie zbyt personalnie. On ma olewczy stosunek do pracy, nie do ciebie - do ciebie przy okazji. Ma swoje obowiązki - albo je wykonuje albo nie. U nas też był taki co nic nie robił, szefowa przymykała oko, ale w końcu poleciał, i wcale mu żal nie było, chyba się z tym liczył.

Gość Zuzia RRR
Dziękuję za rady. Mnie moleżanka prosiła żeby jeszcze dać mu szansę, potrafił przynajmniej przeprosic i powiedzieć że nerwy go poniosły. Każdy z którym pracuje jest za mną bo jestem lubiana. Jego nie lubi nikt. Miałam tylko wyrzuty sumienia, ale powoli przestaje je mieć.

po trzech upomnieniach z wpisem do akt jest dyscyplinarka

Gość chinota
od ciebie zależy czy dostanie umowę na stałe czy nie? no to sama sobie odpowiedz czy mu zależy an tym żeby dostać umowę na stałe... chyba pokazuje jak może że mu na niczym nie zależy.

Gość chinota
Zuzia, rozumiem że cię przeprosił, ale po prostu powiedz mu otwarcie że jeszcze jeden razi będzie upomnienie, następny raz i wylatuje. Jeżeli nikt go nei lubi to niestety znaczy że jest trudnym osobnikiem i niezależnie czy to będziesz ty czy kto inny, będzie z nim ciężko.