Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bb..

zareczyny zachowanie

Polecane posty

Gość bb..

jak się zachować, co mówić najpierw zaprosic wszystkich domownikow do stolu i co dalej jak to wygląda czy moze mi ktos opisac w skrócie co kto pierwszy mowi ?

Gość bb..
a i czy chlopak powinien zabrać ze sobą rodzicow jesli chodzi o takie tradycyjne zaręczyny gdzie prosi sie rodzicow o reke corki

Gość niekonczona sie lista
bez sensu co to zareczyny to jakas scenka do odegrania? bo moim zdaniem facet powinien przyjsc z kwiatami dla potencjalnej tesciowej i narzeczonej, wreczyc i po sprawie. oswiadczyny z pierscionkiem zwykle odbywaja sie w innym miejscu i czasie (zwykle przed tymi oficjalnymi z posiadowka u rodzicow) wiec nie ma co odstawiac szopek. na dobra sprawe nawet kwiaty nie sa potrzebne. po prostu trzeba przedstawic rodzicow, obalic flaszke i przedyskutowac wesele :D:D:D

Gość fantastycznaczorka
U mnie wygladalo to tak, że najpierw chlopak mi się oświadczyl, nastepnie poinformowalismy o tym rodzine, po czym ustalilismy na najblizsza sobote termin 'oficjalnych zareczyn' czyli takiej mini imprezy zapoznawczej u narzeczonej :P Nie bylo zadnych szopek, kazdy wiedzial w koncu ze jestesmy zareczeni, byli rodzice obu stron, siostra mojego meza i moja siostra. Oprocz tego z mojej strony zaraz po zareczynach (nieoficjalnych) zjevcahlo sie polowe rodziny z okolicy i swietowali hucznie z moimi rodzicami :P Ogolnie jesli chodzi o oficjalne zareczyny, to tylko kwestia omowienia kilku formalnosci zwiazanych ze slubem (bo mielismy juz ustalone terminy i w ogole) i lepszego zapoznania sie rodzin :) Jesli chodzi o poinformowanie wszystkich o samym fakcie to od razu po zareczynach pojechalismy do siostry meza , pozniej maz powiedzial chyba wszystkim z rodziny wiec najblizsza rodzine odwiedzilismy, a moim rodzicom powiedzielismy dopiero jak wrocilam na weekend do domu (jako studentka wynajmowalam mieszkanie) i na nastepny weekend zorganizowalismy 'impreze' ;p