Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia 79

bezsenność w Ciązy

Polecane posty

Gość mamusia 79

Jestem w 25 tyg tyg ciazy i od 2 tyg budzę sie co noc ok 2-4 i przez kilka godz tak lezę kręcę sie z boku na bok, nie wiem co ze soba zrobic Czy wam kochane zdaza sie tez miec takie nie przespane noce Czy zaawansowanej ciązy to norlamne??

ja mialam w tym okreie dokładnie tak samo :) teraz jestem w 33tc i spowrotem normanie śpie :)

U mnie w ciąży było identycznie spałam dobrze przez 3 pierwsze miesiące Potem co do minuty od 1 do 4 godz leżałam i nic Tylko u mnie niestety to nie przeszło:-(

Gość gość
Jestem w prawie 19tyg. i na razie śpię jak koń. Na początku ciąży miałam takie objawy, że nie mogłam spać po nocy, budziłam się ok. 1 i do 3 zero snu.. :o

Gość bukaa
Jest to normalne pod koniec ciąży, bo organizm matki przyzwyczaja się do czuwania i czujengo snu. Ale u ciebie to trochę za wcześnie. Może po prostu jets ci gorąco i niewygodnie, nie potrafisz się ułożyć i stąd ta bezsenność?

Gość dziewczeta to normalne
wasz organizm przestawia sie na czuwanie w nocy,bo jak bedziecie miec juz dzieciaczki to tak bedzie codziennie.naturalnie sam sie przygotowuje.korzystajcie ze snu ile wlezie bo potem bedzie ciezkawo...

Miałam tak w drugiej ciąży (w pierwszej spałam jak suseł). Przez całą ciążę budziłam się w nocy ok. 2 i nie spałam do rana. A wieczorem zasypiałam ok 22-23. Nie mogłam odsypiać w dzień bo syn wstawał o 5-6 rano i zajmowałam się nim do wieczora. Przez jakiś czas stosowałam lek homeopatyczny SEDATIF PC. Ale ja brałam tylko 2 tabletki przed snem i czasem pomagało. Uzbrój się w cierpliwość i odpoczywaj w dzień jak możesz.

Gość gryczka
Niestety tak. Mnie też idzie już 25 tydzień i od ok.2 miesięcy mam kłopoty ze spaniem. Najpierw wieczorem wcale nie chce mi się spać, pokutuję do północy. Potem najczęściej budzę się w nocy na siku, nie wiem o której, bo nie sprawdzam, i często trudno mi zasnąć z powrotem. A potem rano budzę się zwykle koło 6,30-7 choć mogę pospać i budzik nastawiony mam zawsze na 8... Kosmos. Najdziwniejsze jest to, że budzę się nawet dosyć wyspana, czasem mnie w ciągu dnia zmoży to sobie robię 40-minutową drzemkę. Zastanawiam się tylko, czy to nie szkodzi dziecku, ale mój lekarz powiedział, że widocznie mojemu organizmowi tyle potrzeba i skoro czuję się dobrze, to żeby się nie martwić... Może to zbieg okoliczności, ale niedawno wypiłam kubek ciepłego mleka z miodem przed snem i... spałam dobrze, bez budzenia się... Może warto spróbować?...

Gość mamusia córusiiiiiiiiii
taaaa... a później w nocy się lata do kibelka co 1.5 godziny żeby tą wodę wysiusiać.. :-O

Gość Luneczka20
Mam taki sam problem a do tego dochodzą jeszcze okropne bóle bioder i łydek... Zupełnie niewiem z kąd to się bierze;/ To też bardzo utrudnia mi sen, ale również mam takie bóle w dzień, zawsze jak się położę.

poruszajcie sie przed pojsciem spac, spacer, gimnastyka- ja tak wlasnie robie: duzo ruchu to podstawa! Mozna jeszcze sprobowac pic mleko z miodem przed pojsciem spac... mi to pomagalo... Ja w ciazy spie jak susel jedni mowia, ze tak jest jak sie nosi chlopczyka pod sercem a mnie sie wydaje, ze to przez to, ze w dzien jestem bardzo aktywna ;)

Gość Luneczka20
Tylko że ja też mam chłopczyka a takie problemy są dalej;/ chętnie poruszała bym się w dzień ale totalnie nie mam na to energii!! Nic mi się nie chce przez te problemy ze snem...

Gość gość
Ja mialam fatalnie, o 6 rano dopiero zasypiam a OK 15, 16 sie budzilam. Teraz jestem w 31 tyg i sie polepszylo bo zasypiam OK 2 w nocy i spie do 10 lub 11

Gość luna891
Może w takim przypadku warto wybrać się do psychologa. Być może to przez stres. Tutaj https://psychomedic.pl/psycholog-warszawa/ jest namiar na dobrą klinikę w Warszawie, gdzie przyjmują specjaliści z doświadczeniem.

Gość Cherelle
Oj wiem co czujesz. Nie jest to nic dobrego dla zdrowia i samopoczucia. NIe mozęsz zasnąć przez cała noc. Potem zasypiasz dopiero nad ranem oraz z rana jak budzi Cie budzik jesteś totalnie wykończona i nie potrafisz zorganizować sobie w sposób sensowny dnia.... Nie jest to takie rzadkie. Jak możesz sobie poczytać na tej stronie: https://rodzinazdrowia.pl/bezsennosc-w-ciazy-jak-sobie-z-nia-radzic Bezsenność w ciąży dotyka ponad 75% ciężarnych kobiet, tak wiec jest to dosć powszechne schorzenie. Jak powszechnie wiadomo, w czasie ciąży należy unikać przyjmowania środków farmakologicznych. Dlatego też najlepszym sposobem na bezsenność w ciąży są preparaty ziołowe. Staraj sie również unikać ostrego światła telefonu przed zaśnięciem.