Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 33tc a obniżenie się brzuszka

wkrótce mama

Polecane posty

Jestem w 33 tc. dzis zauwazylam, ze moj brzuszek sie obnizyl i mam w zwiazku z tym pytanie do doswiadczonych mam. Czy to oznacza ze moge niedlugo rodzic? czy doczekam terminu? Pytam, bo to moja pierwsza ciaza (stad tez wielu rzeczy nie wiem) i nieco jestem zaniepokojona.

Gość zzniecierpliwiona
ja jestem w 39 tc, tzn 38 t i 2 dni i brzuszek mi sie nie obniża ni cholery:( jeśli chodzi o twoje pytanie, to owszem jest to jednak oznaka zblizajacego sie porodu, wiec wg mnie powinnas skosultowac to z lekarzem, który sprawdzi dlugosc szyjki i oceni sprawę realnie, byc moze bedziesz musiala lezec by nie urodzic przedwczesnie, aczkolwiek nawet jesli by cos sie zaczelo juz dziac, to przede wszystkim sie nie denerwuj, w dzisiejszych czasach dzieci urodzone juz w 26 tc z powodzeniem przeżywają, więc nie masz co sie martwic panicznie; ale wszystko i tak bedzie dobrze, wiec glowka do gory:)

No wlasnie bylam na wizycie w poniedzialek. lekarka mnie badala dokladnie i wszystko bylo ok. a dzis mam rano bylam w stanie polozyc sobie reke pod piersiami. co prawda zeber nie czulam, ale wydaje mi sie ze jednak brzuszek jest nizej. zzniecierpliwiona czytalam gdzies ze do porodu wcale brzuszek nie musi sie obnizyc. ze zdarza sie, ze tak sie w ogole nie dzieje. i wszytko jest ok. za to z drugiej strony nigdzie nie znalazlam informacji o tym jak szybko po obnizeniu nastepuje porod i czy mozna tak z brzuszkiem kilka tygodni przechodzic.. chcialabym chociaz te 3 tygodnie jeszcze dotrwac. co najmniej. nie pogardze jak bedzie dluzej ;)

Gość +*koleżanka koleżanki
jeśli ci się obniżył brzuszek to znaczy ze w ciagu 3 tyg powinnaś urodzić. Ale nie da się określić kiedy. Możesz jutro, może i za tydzień albo i za 3...

Gość zzniecierpliwiona
tak naprawde to trudno cokolwiek powiedziec w tym temacie kiedy co i jak nastapi, bo kazda z nas inaczej ciaze przechodzi; tym brzuszkiem sie nie przejmuj, moze po prostu dzidzius sie inaczej ulozyl i stad ta zmiana

Gość Czekając na córeczkę
Dzięki za pocieszenie :). Staram się niestresować za bardzo. Mam nadzieje, że mała jednak trochę jeszcze poczeka. Dziś po południu wydawało mi się, że z powrotem jest normalnie jak był. A teraz po popołudniowej drzemce też jakby nieco niżej... Może to rzeczywiście ułożenie. Cóż, poczekam trochę i poobserwuję :). Ciężko jest być po raz pierwszy w ciąży, człowiek nic nie wie i się bez sensu denerwuje :)