Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkjhytrr

wyniki morfologii - proszę o analizę....

Polecane posty

Gość lkjhytrr

w marcu miałam robiona morfologie krwi, podejrzewałam anemię, ewentualnie białaczke bo byłam oslabiona, senna, czesto chorowałam i nie tylko w zimie. http://zapodaj.net/2f28beb08dd5.jpg.html ob po 1 godzinie mam 6mm, norma <12 po 2 godzinach 21mm, norma <20 co może to oznaczać? teraz wciąż czasem jestem senna, ale duuuużo rzadziej, mam więcej sił do życia, ale niepokoją mnie węzły chłonne.

Gość dnfjdbkdd
a masz gorączke ? i czy byłaś z tym u jakiegoś lekarza? to są wyniki z marca?

Gość lkjhytrr
http://polki.pl/zdrowie_i_psychologia_zapytaj_lekarza_artykul,10007526.html nie mam żadnych z tych objawów, tylko nie wiem co z tymi węzłami... czy ja to sobie wmówiłam?? bo są jakby trochę wyczuwalne pod skórą, chyba że tak troszeczkę muszą być, no bo przecież one gdzieś tam są i w miescu krtani jak chyba każdy mam takie twardszy kawałek gardła.. nie wiem jak to powiedzieć ale to chyba normalne... jak samej dobrze zbadać tę węzły??? szyjne i pachowe???

Gość lkjhytrr
czy to coś poważnego?? pielęgniarka po oddaniu powiedziała że to może być jakaś drobna infekcja, albo stan zapalny.

Gość a ty koniecznie chcesz się
czegoś doszukać? Z czerwonymi krwinkami 4.61 szukasz anemi lub białaczki??? Hemoglobina też ok, więc mowy o anemii nie ma. Może leń cię dopadł po prostu i stąd ta senność? Nie szukaj na siłę czegoś, czego nie ma.

Gość najlepiej idź do lekarza
oraz zrób badania jeszcze raz, bo z tego co widzę to wszystko masz w normie poza MCV: http://pl.wikipedia.org/wiki/MCV A co do objawów, to badałaś poziom cukru, tarczycę? Robiłaś ekg? Byłaś z tymi węzłami u lekarza? Może potrzebne jest ich USG?

Gość dnfjdbkdd
właśnie drobna infekcja, która może oznaczać coś poważnego, lepiej idź do lekarza, mogą ciebie nawet położyć do szpitala, niech ci zrobią rtg odnośnie tych węzłow

Gość lkjhytrr
czegoś doszukać? Z czerwonymi krwinkami 4.61 szukasz anemi lub białaczki??? - myślałam o nich przed badaniem, zrobiłam je, żeby sprawdzić czy są w normie. cukier w normie, mocz miałam badany też ok. z miesiąc temu byłam u lekarza z zapaleniem gardła i chyba wspominał że tarczyca ok, ale węzły lekko powiększone. Infekcja minęła ale albo mi sie zdaje, że są nadal powiększone trochę albo rzeczywiscie tak jest... co sądzicie?

tarczycy nie okresla się na oko, lepiej zrobić hormony i jej USG. Ja zawsze przy badaniu piersi mam sprawdzaną tarczycę. Własnie jeśli masz powiekszone węzły np w okolicach pach to powinnas zbadac piersi. Ale myslę że tutaj nikt Ci nie powie czy twoje węzły sa powiekszone czy nie i że lepiej abyś poszła do lekarza,

Gość lkjhytrr
ale nie mam objawów tarczycy... hmm...

A senność i osłabienie to niby co?

Gość lkjhytrr
ale to moze przez to, że nieiwele się w moim zyciu dzieje i się nudzę...

No to się zdecyduj, albo masz prawdziwe objawy i szukasz przyczyny, albo jesteś znudzona? Jak to ostatnie to się zajmij czymś, uprawiaj sport.

Gość lkjhytrr
ale ja sama nie wiem. senność to moze być przez nudę ale powiększone (?) węzły?? nie chce tez biegać do lekarza z pierdołami jesli to są pierdoły.