Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amiraaa

psycholog/psychiatra.?

Polecane posty

Gość amiraaa

witam. stało sie, tak sobie nie radze, ze postanawiam udac sie do specjalisty. dostalam skierowanie do psychiatry, bo podobno tylko on moze skierowac mnie na psychoterapie.. i tu pytanie, jak wyglada wizyta u psychiatry.? a jak u psychologa.? i jeszcze pewna kwestia.. slyszalam, ze w wypadku checi popelnienia samobojstwa tajemnica lekarska przed rodzina nieobowiazuje.. czy ma sens isc tak skoro polowy rzeczy nie powiem:(? nie chce, zeby rodzina dowiedziala sie co sie ze mna dzieje, a z drugiej strony boje sie, ze za ktoryms razem mi sie uda... (..) ;( pomozcie;(.. btw. bralam juz psychotropy ale nie pomagaja.. a ja jestem wykonczona nei tylko psychicznie ale i fizycznie.. ;((((

To nie jest tak ze zawsze psychiatra kieruje do psychologa, choc moze tak byc. Psychiatra jest po to zeby Ci przepisac odpowiednie leki, dobrze zdiagnozowac i ew. zalecic psychoterapie jesli jest to potrzebne, a z reguly jest bo leki same nie wystarcza potrzebna psychoterapia + leki. Co do tajemnicy, to zarowno psychiatre jak i psychologa obowiazuje bezwzgledna tajemnica lekarska, także jesli jest kompetentny lekarz to na pewno nie powie nic nikomu, takze sie nie bój tego.

Gość gość
czesc. ja polecam dobrego psychoterapeutę z Bydgoszczy, zna się na rzeczy i wie jak pomóc www.psychoterapia.top