Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włochacz

pytanie do kobiet o kosmetyki do włosów

Polecane posty

Gość włochacz

nie ścinałem włosów od prawie trzech lat, zdążyły od tego czasu już nieco urosnąć. pomyślałem, czy nie zacząć stosować jakichś odżywek, które wzmocniłyby moje włosy. pytanie tylko: czy one w ogóle dają jakieś efekty? jestem dość sceptyczny do przemysłu kosmetycznego, używam wielu kosmetyków, ale pod kątem higieny. nie wiem, czy te wszystkie reklamy o zwiększaniu objętości, gęstości, twardości włosa to nie jest po prostu ściema, a kobietom wydaje się, że dokonała się jakaś zmiana, bo działa na nich sugestywna moc reklamy.

Gość odżywki i szampony
działają, o ile są dobrze dobrane. Mój maż też ma długie włosy i używa tych samych kosmetyków co ja. Przede wszystkim podetnij włosy bo sobie głowę daję uciąć że są zbyt mocno zniszczone i porozdwajane co wygląda niechlujnie i brzydko. Więc doradzam najpierw podcięcie u fryzjera. Co do szamponów to najlepiej wybierać lekki szampony - ziołowe lub apteczne, tak żeby nie obciążały włosów. Co do odżywek - zapobiegaja one rozdwajaniu, matowieniu, ułatwiają rozczesywanie - tutaj też dobrze stosować apteczne, choć ja bardzo lubię np timotei henne do włosów brązowych, okazjonalnie stosuje panten, elseve i gliss kur ale one mają silikony i mogą za bardzo włosy obciążac, choć dobrze regenerują. Odżywki nalezy nakładac najlepiej od połowy włosów, choc mój mąż nakłada od samej góry aby je wygładzić.