Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość de koralina

ile kasy potrzeba na slub na ok 40 osób????prosze o rade.

Polecane posty

Gość de koralina

chodzi mi o wydatki zwiazane z jedzeniem. Ile napojów, jakich ile butelek wódki? ile ciast? ile na obiad miesa czy jak jest 40 osob to robic np po 40 schabów , mielonych, udek, skrzydełek czy czegos takiego czy po mniej i kazdy sobie wybierze bo nie kazdy cos tam lubi? prosze o rade

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnbvcvcxzsdfre
z 5 tys?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ppplllmn
przynajmiej z 10/20 tysiecy jesli nie chcesz wyjsc na sknere.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adnjkdas
bez przesady z tymi 10 tysiami deklu, wystarczy,5,6 tys i bedzie dobrze. ale troche pokombinowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość de koralina
pomoze ktos. bo nie mam pojecie bo nigdy nie byłam na zadnym weselu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
My z wszystkim zmiescilismy sie w kwocie 10 tys z czego połowa nam sie zwróciła. Wesele na ponad 30 osób, za sale zaplacilismy ponad 5 tysieci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jdjsllojnbhhh
zwyczajowo bierze sie pół litra na głowę u mnie część rodziny to imprezowicze nie od parady więc liczyłam litr ba głowę. Pomyśl o winie jakimś i kto ewentualnie będzie je pić robicie w restauracji czy wynajmujecie kucharkę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jdjsllojnbhhh
z doświadczenia wiem, że nie warto przepłacać za wódkę (miałam absolwenta:)), ważne żeby była dobrze schłodzona:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sallyneedshelpp
a gdzie to wesele? jakaś sala, restauracja...remiza? :) tak jak wspomniano liczy się ok. pół litra wódki na głowę...pomyśl też o jakimś winie, w końcu nie każdy pije wódkę i około litr soku na osobę bo dużo tego schodzi... co do jedzenia to tu się akurat nie orientuję... lepiej żeby było widać że nie skąpicie :p zawsze też ciast trochę musi być bo często na odchodne daje się gościom w pojemniczkach trochę ciasta...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najlepiej by było jakbyś skontaktowała się z jakąś kucharką która gotuje po weselach ....wszytko zależy od tego ile gatunków mięs będzie ...surówki ....sałatki no i ciasta jakie i ile ....takie osoby na pewno szybko Ci wyliczą jaki koszt będzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość de koralina
wesele będzie w wynajętej sali placimy za nią 1000 zł kuchnia tam już jest i naczynia także wszytko mozna podgrzewac na bierzaco. kucharki myslimy o 3 po 150 zł/200 zł za ich usługi czy to dobra cena? tak zeby nie bylo dla nich krzywdy. no a jakie jedzenie polecacie na wesele? bo ja myslalam tak: -obiad ( tradycyjny rosołek, drugie ziemniaki lub frytki do wyboru póżniej schabowy, dewolaj, roladki faszerowane plus zestaw 3 surówek do wyboru . - alkohole: wódka, szampan do symbolicznego toastu, wino czerwone ale jakie czy takie za np 15 zł za butelke kupić czy np moze byc za 10 zł albo takie za 30 zł? -zimny bufet / sałatki, jakies udka, skrzydełka/ i co jeszcze polecacie? - ciasta to napewno tort ale jakie ciasta sie daje na wesele bo slyszalam ze z kremem nie powinno byc duzo? to wiec jakie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość de koralina
no i na 40 osob ile ciasta powinno byc mniej wiecej? tak jak np blacha jest to 1 blacha na ile osob? 4/5?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kicia87655
makowiec, sernik, z budyniem, kruche z owocami..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość de koralina
a sukienke odkupiłam za 500 zł z welnem i bolerkiem plus buty 120 zł. i przewiduje ze bielizna i inne drobne dodatki jeszcze jakies 150 zł wyjdzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość de koralina
a jakie sa mniej wiecej jedzenia na weselu ? czy wypada podac np na zimny bufet bigos jak kilku gosci bardzo go lubi ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak idziesz
my na 35 osób wydaliśmy 5 tys. wódka pół litra na głowę (czysta żołądkowa) wino białe i czerwone po ok. 17 zł po 5 butelek. 4 wina musujące po ok. 15 zł. ciast było 5 blach i jeden duży tort. napoje gazowane ok 5 butelek, soki w kartonach ok. 25 szt. do tego woda z miętą i cytryną (ślub był w lipcu)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość de koralina
jak idziesz a co dawaliście na obiad? jakie mięsa podaliscie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak idziesz
na obiad standardowo był rosół :) do tego ziemniaki, dewolaje, zrazy, udka faszerowane, udka pieczone. sos pieczarkowy i pieczarki podsmażane,sos pieczeniowy, surówki 3 rodzaje. później był bigos, golonka z kapustą, ryba po grecku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość de koralina
a jak to wygląda co sie podaje po kolei? wiem ze jest pierwszy obiad a potem zaraz ciasto czy jaka jest kolejnosc? a 150/200 zł dla kucharek to dobra cena czy nie , biorąc pod uwagę ze ciasta beda pieczone przez nas badz kupne, frytki tez kupimy tylko do usmazenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość de koralina
pomoze ktos jeszcze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeżeli mogę Ci poradzić
Zainwestuj w dobrą kucharkę - opłaca się!!! Ona dobierze sobie pomocnicę, ustali menu, poda wszystko tak, jak należy... po prostu - kobieta ma doświadczenie! Ja miałam taką kucharkę -daleką kuzynkę. Wypadło tanio, smacznie, goście najedzeni. Ceny nie jestem Ci w stanie podać, to było 5 lat temu... Życzę Ci szczęścia na nowej drodze życia ❤️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no i co teraz//
oblicz mniej wiecej ile kazdy z gosci ci da i zrob wesele za polowej tej ksay ktroa dostaniesz aza druga polowe poejdz w podroz poslubna! ja tak zrobilam i bylo zajebiscie! wiesz jak to mowia,jak kuba bogu tak bog kubie....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie stawiaj misek tylko niech
lazi kelner i kazdemu da jednego schabika 3 kartofle i kieliszek wodki a jak beda gadac ze glodni to powiedz ze swoja porcje juz zzarli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak idziesz
"oblicz mniej wiecej ile kazdy z gosci ci da..." że niby jak??? ja żadnych wyliczeń nie robiłam i kasy uzbieraliśmy 6 tys. do tego 2 prezenty. mieszkaliśmy z obecnym mężem przed ślubem i goście widocznie stwierdzili, że co nam potrzeba to sobie kupimy za podarowane pieniądze. nikomu nic nie sugerowałam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka sobie jedna dziewucha
10-15 tys jesli jest to wieksze miasto i jakas restauracja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość de koralina
to jest male miasto . a ile zaplacic kucharkom tak zeby nie miały krzywdy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość de koralina
myślicie że na 40 osob minus 2 dzieci starczy: - 10 butelek wody mineralnej (5 smakowej/5 zwyklej gazowanej) - 5 butelek coli -15 kartonów soków po 2 l - 5 szampanów - 7 win czerownych - 3 biale wina - i z 15 butelek wodki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klapalkaghagaf
daj kucharkom przynajmniej po 400 zł a nie chcesz wyzyskiwac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×