Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość de koralina

ile kasy potrzeba na slub na ok 40 osób????prosze o rade.

Polecane posty

Gość de koralina

chodzi mi o wydatki zwiazane z jedzeniem. Ile napojów, jakich ile butelek wódki? ile ciast? ile na obiad miesa czy jak jest 40 osob to robic np po 40 schabów , mielonych, udek, skrzydełek czy czegos takiego czy po mniej i kazdy sobie wybierze bo nie kazdy cos tam lubi? prosze o rade

Gość mnbvcvcxzsdfre
z 5 tys?

Gość ppplllmn
przynajmiej z 10/20 tysiecy jesli nie chcesz wyjsc na sknere.

Gość adnjkdas
bez przesady z tymi 10 tysiami deklu, wystarczy,5,6 tys i bedzie dobrze. ale troche pokombinowac

Gość de koralina
pomoze ktos. bo nie mam pojecie bo nigdy nie byłam na zadnym weselu.

My z wszystkim zmiescilismy sie w kwocie 10 tys z czego połowa nam sie zwróciła. Wesele na ponad 30 osób, za sale zaplacilismy ponad 5 tysieci

Gość jdjsllojnbhhh
zwyczajowo bierze sie pół litra na głowę u mnie część rodziny to imprezowicze nie od parady więc liczyłam litr ba głowę. Pomyśl o winie jakimś i kto ewentualnie będzie je pić robicie w restauracji czy wynajmujecie kucharkę?

Gość jdjsllojnbhhh
z doświadczenia wiem, że nie warto przepłacać za wódkę (miałam absolwenta:)), ważne żeby była dobrze schłodzona:)

Gość sallyneedshelpp
a gdzie to wesele? jakaś sala, restauracja...remiza? :) tak jak wspomniano liczy się ok. pół litra wódki na głowę...pomyśl też o jakimś winie, w końcu nie każdy pije wódkę i około litr soku na osobę bo dużo tego schodzi... co do jedzenia to tu się akurat nie orientuję... lepiej żeby było widać że nie skąpicie :p zawsze też ciast trochę musi być bo często na odchodne daje się gościom w pojemniczkach trochę ciasta...

najlepiej by było jakbyś skontaktowała się z jakąś kucharką która gotuje po weselach ....wszytko zależy od tego ile gatunków mięs będzie ...surówki ....sałatki no i ciasta jakie i ile ....takie osoby na pewno szybko Ci wyliczą jaki koszt będzie

Gość de koralina
wesele będzie w wynajętej sali placimy za nią 1000 zł kuchnia tam już jest i naczynia także wszytko mozna podgrzewac na bierzaco. kucharki myslimy o 3 po 150 zł/200 zł za ich usługi czy to dobra cena? tak zeby nie bylo dla nich krzywdy. no a jakie jedzenie polecacie na wesele? bo ja myslalam tak: -obiad ( tradycyjny rosołek, drugie ziemniaki lub frytki do wyboru póżniej schabowy, dewolaj, roladki faszerowane plus zestaw 3 surówek do wyboru . - alkohole: wódka, szampan do symbolicznego toastu, wino czerwone ale jakie czy takie za np 15 zł za butelke kupić czy np moze byc za 10 zł albo takie za 30 zł? -zimny bufet / sałatki, jakies udka, skrzydełka/ i co jeszcze polecacie? - ciasta to napewno tort ale jakie ciasta sie daje na wesele bo slyszalam ze z kremem nie powinno byc duzo? to wiec jakie?

Gość de koralina
no i na 40 osob ile ciasta powinno byc mniej wiecej? tak jak np blacha jest to 1 blacha na ile osob? 4/5?

Gość kicia87655
makowiec, sernik, z budyniem, kruche z owocami..

Gość de koralina
a sukienke odkupiłam za 500 zł z welnem i bolerkiem plus buty 120 zł. i przewiduje ze bielizna i inne drobne dodatki jeszcze jakies 150 zł wyjdzie.

Gość de koralina
a jakie sa mniej wiecej jedzenia na weselu ? czy wypada podac np na zimny bufet bigos jak kilku gosci bardzo go lubi ?

Gość jak idziesz
my na 35 osób wydaliśmy 5 tys. wódka pół litra na głowę (czysta żołądkowa) wino białe i czerwone po ok. 17 zł po 5 butelek. 4 wina musujące po ok. 15 zł. ciast było 5 blach i jeden duży tort. napoje gazowane ok 5 butelek, soki w kartonach ok. 25 szt. do tego woda z miętą i cytryną (ślub był w lipcu)

Gość de koralina
jak idziesz a co dawaliście na obiad? jakie mięsa podaliscie?

Gość jak idziesz
na obiad standardowo był rosół :) do tego ziemniaki, dewolaje, zrazy, udka faszerowane, udka pieczone. sos pieczarkowy i pieczarki podsmażane,sos pieczeniowy, surówki 3 rodzaje. później był bigos, golonka z kapustą, ryba po grecku :)

Gość de koralina
a jak to wygląda co sie podaje po kolei? wiem ze jest pierwszy obiad a potem zaraz ciasto czy jaka jest kolejnosc? a 150/200 zł dla kucharek to dobra cena czy nie , biorąc pod uwagę ze ciasta beda pieczone przez nas badz kupne, frytki tez kupimy tylko do usmazenia.

Gość de koralina
pomoze ktos jeszcze?

Gość jeżeli mogę Ci poradzić
Zainwestuj w dobrą kucharkę - opłaca się!!! Ona dobierze sobie pomocnicę, ustali menu, poda wszystko tak, jak należy... po prostu - kobieta ma doświadczenie! Ja miałam taką kucharkę -daleką kuzynkę. Wypadło tanio, smacznie, goście najedzeni. Ceny nie jestem Ci w stanie podać, to było 5 lat temu... Życzę Ci szczęścia na nowej drodze życia ❤️

Gość no i co teraz//
oblicz mniej wiecej ile kazdy z gosci ci da i zrob wesele za polowej tej ksay ktroa dostaniesz aza druga polowe poejdz w podroz poslubna! ja tak zrobilam i bylo zajebiscie! wiesz jak to mowia,jak kuba bogu tak bog kubie....

Gość nie stawiaj misek tylko niech
lazi kelner i kazdemu da jednego schabika 3 kartofle i kieliszek wodki a jak beda gadac ze glodni to powiedz ze swoja porcje juz zzarli

Gość jak idziesz
"oblicz mniej wiecej ile kazdy z gosci ci da..." że niby jak??? ja żadnych wyliczeń nie robiłam i kasy uzbieraliśmy 6 tys. do tego 2 prezenty. mieszkaliśmy z obecnym mężem przed ślubem i goście widocznie stwierdzili, że co nam potrzeba to sobie kupimy za podarowane pieniądze. nikomu nic nie sugerowałam.

Gość taka sobie jedna dziewucha
10-15 tys jesli jest to wieksze miasto i jakas restauracja

Gość de koralina
to jest male miasto . a ile zaplacic kucharkom tak zeby nie miały krzywdy?

Gość de koralina
myślicie że na 40 osob minus 2 dzieci starczy: - 10 butelek wody mineralnej (5 smakowej/5 zwyklej gazowanej) - 5 butelek coli -15 kartonów soków po 2 l - 5 szampanów - 7 win czerownych - 3 biale wina - i z 15 butelek wodki?

Gość klapalkaghagaf
daj kucharkom przynajmniej po 400 zł a nie chcesz wyzyskiwac