Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gazia

rwanie zębów u pozawałowców.

Polecane posty

Mam pytanie czy ktos wie może co zrobic , gdy osoba po 2 zawałach postanowiła wyrwac mnóstwo popsutych zębów, a bierze leki p.zakrzepowe. Czy kardiolog znajdzie na to sposób by nie przerwac leków p.zakrzepowych, a jednoczesnie bez uszczwerbku dla zdrowia i ryzyka krwotoku przejsc przez tak trudną akcje rwania zebów. Chodzi o mego męza. Kto cos mi doradzi ???

Gość ONA ODPOWIADA
Najlepiej skonsultuj to z lekarzem prowadzącym męża.Moja mama która choruje na cukrzycę miała podobny problem..musiała zrobić szereg badań bo żaden stomatolog bez tego nie chciał usunąć zębów(chodziło o długotrwałe leczenie zębiny po wyrwaniu)Efekt był taki że mogła rwać zęby w odstępie 3 tyg.

Gość kociopsiar
Mój tata rwał w klinice przebywając w kardiologicznej. BYł zakwalifikowany do przeszczepu (ukryte zawaly też miał) i musiał usunąć wszystkie zepsute korzenie by zminimalizować ryzyko zakażenia. Wyrwali wszystkie naraz ale przygotowywali go modyfikując przyjmowane leki.

Gość ONA ODPOWIADA
Właśnie w klinice..tam w razie czego miałby specjalistyczną opiekę..a my cóż bawiłyśmy się z tym ok 6-mcy