Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margaretka biała

Duchy czy co to moglo być?

Polecane posty

Gość Margaretka biała

Witam! Od rana niepokoi mnie to co wydarzyło się dzisiejszej nocy. Śpimy na piętrze, ale o 4.20 obudziłam się i zeszłam na dół napić się. Wszystko było ok. O 4.30 mąż wstawał do pracy i też w salonie meble stały jak zawsze. Wstałam na dobre o 7.30 i jak zeszłam na dół, to zobaczyłam, że kawowy stolik jest całkowicie przesunięty w stronę kominka. W pierwszej chwili pomyslałam, że może mężowi wpadł kluczyk między łączenie rogówki i dlatego odsunął ten stolik. Dodam jeszcze, że okno balkonowe było otwarte na noc i mógł ktoś wejść, ale nic nie zginęło. Gdy wrócił z pracy to go zapytałam po co rano przesuwał ten stolik. Stwierdził, że nie wchodził nawet do salonu i nie dotykał tam niczego. Nie wiem co myśleć, ale wczoraj kupiliśmy bardzo stary obraz z czasów przedwojennych i jak zawisł na ścianie to taki incydent miał miejsce. Nie wiem z czym to powiązać z duchami, zlodziejami czy z tym straszącym obrazem. Co myślicie?

Gość duch jak nic
stare przedmioty maja swoją "pamiec do zdarzeń" podobno ,,moze obraz nawiedzony :P

Gość dlatego wole
nie kupowac antyków

Gość Margaretka biała
Nie straszcie mnie do cholery! Dziś postanowiłam wlączyć kamerę w salonie( taką zwykłą) i może coś się nagra. Dwa lata temu zmarł mój ojciec, ale nie mieszkał z nami i mama mówiła, że to może jego duch nas odwiedził. Ja jestem odważna, ale nie lubię niejasnych i zagadkowych sytuacji.

Gość żona kazika kontra hedora
wywal ten obraz. ja też miałam w domu jakiś czas "bardzo starą rzecz" i niestety razem z tą rzeczą zamieszkał jakiś...."duch". pozbyłam się i jest po problemie.

Gość ja tam nic nie mówie
bo mnie reguralnie straszy po śmierci domowników - można sie przyzwyczaić .Nagraj bedzie jak z filmu Paranormal activity :D

Gość żona kazika kontra hedora
właśnie miałam pisać czy przypadkiem nie naoglądałaś się filmu Paranormal activity :)

Gość wesoła bar bara
to duch lecha misje swoją zaczął :D bogatym zabiera i biednym daje:D pilnuj koorwa mebli bo ci wykradnie aj aj :D:D

Gość emuuuuuuuu
no to masz problem ,stary własciciel obrazu najwidoczniej przyszedł po swoja własoność ,bedziesz miała przerąbane wierz mi znam sie na tym.To tak jakbys bez jego zgody wzieła cos dla siebie cos co nalezało do niego ,poczytaj sobie o opetaniu przez duchy.Powiem ci co bedzie kolejnym etapem koszmarne sny ,leki, wybudzenia o stałych godzinach,powiewy zimna przy zamknietych oknach,pózniej dojdzie do przesladujacego cie pecha nic nie bedziesie układało ,choroby o nie znanych przyczynach.Lepiej oddaj ten obraz bo twoje zycie zamieni sie w koszmar ,duch dał znac o swojej obecnosci i o niezadowoleniu ,moze według niego nie jestes osobą godną posiadania jego własnosci ,Współczuje bo walka z kims kogo nie widac jest z góry skazana na twoja klęske.

Gość Margaretka biała
Kupiliśmy rózne obrazy i nic się nie działo do tej pory. Sama nie wiem, jak coś się powtórzy to wystawię ten obraz na aukcję, wyrzucic mi szkoda, do sporo kosztował, a na kasie nie spię. Filmu żadnego nie oglądałam, bo nie lubię horrorów, wystarczyły mi " Ptaki", to się bałam przez miesiąc. Czy to mógł byc duch ojca? Kiedyś też w pokoju przewrócił się wazon z różami, a nie było przewiewu, ani nic co mogloby spowodować, że walnął. Ludzie boję się już coraz bardziej. Dobrze, że nie ma pełni księżyca.

Gość autorko - spokojnie -
Ty sie nie nakręcaj moze wynies obraz do garażu na jakis czas

Gość emuuuuuuuu
zapomnij ze kamera cos nagra ,to nie paranormal ctiv ,on bedzie działał tak jak jemu sie podoba a nie tobie ,ma nad toba przewage,zajmuje sie tarotem i powiem ci ze czuje od ciebie cos w rodzaju jak by to nazwac ''cwaniactwa'' ale to tobie sie wydaje ze jestes cwana a on to wykorzysta zeby cie upodlic i sprowadzić tam gdzie twoje miejsce

wazon moze sie wywrocic jak schna kwiaty to czasem zmieniaja pozycje i zmienia sie srodek rownowagi, a z tym stolikeim to bym raczej myslala, ze facet przestawil i zapomnial o tym nawet. moze cos szukal, moze mu na drodze stal, rozne rzeczy bywaja calkiem wytlumaczalne. nie nakrecaj sie tak od razu.

Gość Margaretka biała
Ten obraz jest duży, w starej przepięknej ramie i przedstawia Alpy. Podobał mi się bardzo. Może napisać do tego faceta od którego kupiłam skąd miał ten obraz i czy go nie ukradł, albo coś. Myślę też, że może warto sprzedac go do jakiegoś zamku w którym atrakcją sylwestrową są duchy np. Do Golubia- Dobrzynia, tam tez o północy pojawia się duch Anny Wazówny, tyle tylko, ze podstawiony.

Gość jaitylkoja
emmmmu cwaniaku a ode mnie co czujesz? chyba siarkę

Gość Margaretka biała
Kurcze ludzie, ja nie wierzę w takie moce, ale może coś w tym jest. Napisać zapytanie do poprzedniego właściciela obrazu?

Gość emuuuuuuuu
oddaj a nie sprzedaj zeby zarobić bo napytasz sobie jeszcze wiekszego problemu,oddaj w miejsce gdzie lubią przebywac duchy,może to być stara biblioteka itp. jesli bedziesz chciała zarobic rozwścieczysz go jeszcze bardziej,i nie sadze zeby to był duch ojca tu ewidentnie chodzi o ten przedmiot a nie odwiedziny dusz.Ludzie bezmyślnie nabywaja stare przedmioty nie majac pojęcia jaką one mają w sobie energie.

Gość Margaretka biała
Zdesperowana żona- kwiaty były prosto z kwiaciarni i stały w wazonie od południa do 20- ej, były świeże jeszcze. Staram się nie nakręcać, ale sama to bym chyba na noc w domu nie została.

Gość emuuuuuuuu
od ciebie smierdzącą rybe między nogami

Gość jaitylkoja
Do autorki: moja mama zmarła w 1984r, potem ojciec znalazł mi nową mamuśkę. Mieliśmy w domu taki ładny duży portret mojej mamy i jak im się urodziła córka (tzn ojca i nowej mamuśki) to w w nieprzewidzianych okolicznościach nagle portret spadł i to na tą córkę! no to ja już nie wiem o co chdzi

Gość Margaretka biała
Emuuuuuu- ale ja uwielbiam antyki. meble mam nowe, ale też na stary styl zrobione. Ten stolik kawowy waży ok. 80 kg, a duzy stół ponad 180 kg, więc nikt go nie przesunął, może duch nie dał rady. Mąż nie przestawił wieczorem bo szedł wcześniej spać niż ja i o 4.20 stolik stał tam na bank.

Gość jaitylkoja
Noooooo masz moc właśnie jadłam wędzonego łososia:D:D

Gość Margaretka biała
Do Jaitylkoja- też mnie wystraszyłaś. Jakas moc jest w tym życiu pozaziemskim?

Gość jaitylkoja
Margaretka: nie skończyło się to źle bo siostra dostała nową rodzinę ale uważam że mama miała o to żal że związał się z nową kobietą za szybko bo 3 miesiące po jej śmierci

Gość marynazwawki
hmm a może jak poszłaś się napić to byłaś lekko zaspana i potrąciłaś stolik nogą i się przesunął?;p a może Twój facet też przypadkiem i nawet nie pamięta? podejrzane, podejrzane, ja bym się bała...