Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniś92

Chcę Schudnąć

Polecane posty

Gość moniś92

jesteście tam?

Gość moniś92
Hej chciałabym się was poradzić. Chciałabym schudnąć parę kilo nie jestem gruba ale mam lekką nadwagę stosowałam już różne diety i ćwiczenia lecz bez większego rezultatu. Ostatnio dużo czytałam o głodówkach i postanowiłam nie jeść przez 3 dni , nie wiem czy dobrze robię. Czy głodówka naprawdę pomaga zrzucić parę kilo? I czy po głodówce nie przytyję z nawiązką ? oczywiście po mam zamiar stosować dietę i tu pytanie do was czy znacie może jakąś dobrą i sprawdzoną dietę która mogłaby mi pomóc? Z góry dziękuję za wypowiedzi Pozdrawiam :)

Gość piczkaxxxxxxxxx
tak po głodówce utyjesz na pewno , mimo tego ze zastosujesz diete , organizm to wszystko co zjesz odłoży w postaci tłuszczu bo po takiej głodówce wszystko ci sie rozreguluje i bedzie jeszcze gorzej wiec to najgorsze co mozesz zrobic jedz co 3 godz , mniejsze ilosci , duzo wody , mało tluszzcow , zero słodyczy , kawa zbożowa, ost posiłek 3 godz przed snem i juz spada ci kilka kilo

nie doradzam glodowki- niby sie na niej chudnie, ale taki szok dla organizmu jest niewskazany a jesli idzie o diety to ja teraz jestem na dukanie i przez dwa dni prawie kg mi spadl, wiec uwazam, ze mozna ja polecic

Gość oj baby baby
głodowka tylko rozleniwi twoją przemianę materii przez co potem będziesz miała większą tendencje do tycia i trudniej będzie ci normalnie schudnąc. Możliwe że po glodowce zauwazysz spadek kilku kilo ale będzie to tylko wynik utraty wody, nie tłuszczu...

Gość moniś92
Właśnie słyszałam i diecie dukana a na czym ona polega ?

Gość moniś92
a co mam jeść przez pierwsze 5 dni na diecie dukana?

Kategorie produktów w fazie ataku 1. Chude mięsa Wołowina (unikamy antrykotu i rozbratla - są zbyt obtłuszczone), cielęcina (kotlety z kością jedynie po usunięciu tłuszczu), konina (wszystko oprócz łaty), wieprzowina i jagnięcia są zabronione. 2. Podroby Wątroba cielęca, wołowa, wątróbki z drobiu i ozór. Unikamy tłustych części. 3. Ryby Sardynka, makrela, tuńczyk, łosoś, sola, dorsz, dorada, okoń, merla, reja, pstrąg, miętus i inne białe i chude ryby, ryby wędzone, ryby w konserwach (wyłącznie w sosie własnym). 4. Owoce morza Skorupiaki i mięczaki takie jak: krewetki, gambasy, kraby, homary, ostrygi. 5. Drób Z tej kategorii zabronione są ptaki o płaskich dziobach takie jak kaczki i gęsi. Pozostałe ptactwo jest dozwolone (warunkiem jest spożycie bez skóry). Najpopularniejszym przedstawicielem tej grupy jest oczywiście kurczak. 6. Chude wędliny Są to produkty o niskiej zawartości tłuszczu (max 4%). Prawdziwa szynka, golonka, szynka wędzona są niestety zabronione w pierwszej fazie diety proteinowej. 7. Jaja Tej kategorii produktów chyba nie trzeba przedstawiać. Dozwolone są produkty jajeczne w każdej postaci. Uważać muszą jedynie osoby borykające się z wysokim poziomem cholesterolu. 8. Chudy nabiał Jogurty, twarożki (bez tłuszczu), serki homogenizowane. Produkty o smakach owocowych są dozwolone, jednak w umiarkowanych ilościach (max dwa razy dziennie). 9. Płyny Ta kategoria jest jedyną obowiązkową dla każdej osoby przystępującej do kuracji odchudzającej. Należy spożywać minimum 1,5l płynów w dowolnej postaci (woda, kawa, herbata, napoje) dziennie. 10. Środki dodatkowe Chude mleko, słodzik (cukier jest zabroniony), ocet, tymianek, zioła, czosnek, pietruszka, cebula, szczypiorek. Przyprawy są jak najbardziej polecane (wzmacniają uczucie sytości). i pierwsza faza trwa od 3 do maksymalnie 10 dni zaleznie od ilosci kg, ktore chcesz zrzucic

Gość moniś92
dzięki bardzo:)

Gość moniś92
a ile jest faz i co je się w drugiej?

faz jest 4 w drugiej dodajesz do tych produktow co masz w pierwszej warzywa (surowe, gotowane, grilowane) Warzywa dozwolone Pomidory, ogórki, szpinak, rzodkiewki, pory, szparagi, zielona fasolka, kapusta, grzyby, seler, koper, sałata, cykoria, boćwina, bakłażany, cukinia, papryka, marchew i buraki (w umiarkowanych ilościach). Warzywa zbronione Kartofle, ryż, kukurydza, groch, zielony groszek, bób, soczewica, fasola, karczochy. I masz piec dni takiej z wazywami a nastepne znowu same proteiny i tak do bolu az schudniesz ile chcesz i potem faza 3 w fazie pierwszej nie mozna cukru, soli (chyba, ze minimalnie), oleju itp najlepiej jest rybe, czy mieso piec lub na parze robic

Gość moniś92
a do tej diety to trzeba stosować jakieś ćwiczenia? Czy da rade bez ? Bo ja za bardzo nie mam czasu na ćwiczenia :)

ja nie cwicze a waga mi spada, wiec chyba nie trzeba :) jezeli planujez zaczynac ta diete pamietaj tylko by bardzo duzo pic, bo zle wplywa ona na nerki i dokladnie stosowac sie do zasad- inaczej nie przyniesie efektu a ze mozesz jesc ile razy chcesz dziennie (byle tylko te produkty, ktore sa wymienione w fazie, ktora aktualnie prowadzisz) to nie masz uczucia glodu jak w innych dietach :)

Gość moniś92
a mniej więcej po ilu dniach waga może spaść i ile może spaść ??

Gość moniś92
dzięki za pomoc:)

Hej mam kolejne pytanko. Czy w diecie dukano mogę jeść warzywa takie jak : kalafior , brokuły , groszek czy fasolka szparagowa ?

Dziewczyny, prawda jest taka, że z dietami tego typu lepiej nie ryzykować. Być może pozwalają schudnąć, ale zdecydowanie rujnują zdrowie. Lepiej jest zwrócić się o pomoc lekarza, kóry ustali odpowiednią dietę. np. dietetycy w Vimed ustalają dietę na podstawie indywidaualnego kodu genetycznego.