Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jaa25

szkola jest za darmo?

Polecane posty

ale to ze ksiazki do 1 klasy szkoly pdstawowej kosztuja ok 330 zl to sie nie liczy, to ze na wyprawke trzeba wydac ok 200zl to tez pikus, potem skladki, kasa na ubezpieczenie,bylam w mopsie i co uslyszalm ze dostane dodatek do zasilku rodzinnego w kwocie 100zl, ale jak ja mam wyprawic dziecko do szkoly za 190 zl, nigdy nikogo o nic nie prosilam, ze wstydem poszlam do tego mopsu a onim mi z takim tekstem, nie wiem co mam robic, nie chce aby corka byla gorsza, ech to sie wyzalilam

moze kupuj używane książki po prostu? moj brat cioteczny idzie teraz do drugiej klasy, moge go zapytac jakie te ksiazki mial w 1

chcialam kupic uzywane ale ksiazki do 1 klasy sa w zestawie i co roku zmenia sie wydawnictwo tzn rok i zawsze sie roznia

Gość hela ela
ponadto w klasie I-III ksiązki są uzywane przez dzieci jako ćwiczenia czyli w nich sie wkleja i pisze :( wiem kurcze coś o tym jak w mopsie pomagają :O

no to straszna lipa jesli tak jest :( brak słów, nie dosc, ze cena to jeszcze 10kg plecak waży... eh a może pójdź do pedagoga szkolnego i z nim porozmawiaj? u mnie w szkole, zawsze był jakies książki do oddania dla tych co ich nie stac.

No niestety ;] To tylko takin "chły maketingowy" ;) Za szkołę nie trzeba płacić, za to płacimy krocie za podręczniki (bezsensownie co rok zmieniane...), tornistry, stroje... itd. ;)

podbijam moze dzisiaj ktos pomoze, szkoa za 11 dni a byly pracodawca nie chce mi wyplacic kasy, szkoda tylko ze nie pomyslal ze przez jego chamstwo bedzie cierpialo moje dziecko