Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 boicie sie smierci?

boicie sie smierci? ze po smierci jest nicosc?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 A ro艣linka my艣li? Ma uczucia?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie ma 偶adnej reinkarnacji. Je偶eli kto艣 sobie wyobra偶a, 偶e wcze艣niej ju偶 偶y艂 w innym wcieleniu, albo 偶e po 艣mierci trafi do raju, to s膮 to poprostu jego wyobra偶enia za pomoc膮 kt贸rych stara si臋 upora膰 ze 艣wiadomo艣ci膮 nieuchronno艣ci i ostateczno艣ci 艣mierci. Tego typu wyobra偶enia, pomagaj膮 prze艂ama膰 strach przed 艣mierci膮. Ale nie zmieniaj膮 faktu, 偶e po 艣mierci ju偶 niczego nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czytaj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Po smierci jest nicosc nie boje sie smierci maze o niej zmeczony jestem zyciem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewa333333
my艣l臋, 偶e po 艣mierci jest nico艣膰, czyli to, co przed narodzeniem nie boj臋 si臋 艣mierci, umierania troch臋 si臋 boj臋, a raczej niedo艂臋stwa i b贸lu, ale mam na to rad臋, je艣li oczywi艣cie b臋d臋 w miar臋 mobilna...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wiecie czy przed narodzinami by艂a nico艣膰. W ko艅cu mogli艣my by膰 duszami zeslanymi do tego a nie innego cia艂a a m贸zg wiadomo dopiero powstaje i si臋 rozwija wiec nie mo偶na pami臋ta膰 co by艂o wcze艣niej. Mi to w sumie oboj臋tne co b臋dzie bo i tak nie mam wp艂ywu na to.. no ale hednak tyle si臋 czyta o duchach i innych zjawiskach nadprzyrodzonych. Trudno mi uwierzy膰 偶e 艣wiat powsta艂 z niczego i po nic.. jak te wszystkie atomy zebra艂y si臋 tak do kupy 偶eby powsta艂a np taka niesamowicie skomplikowana konstrukcja jak ludzki m贸zg i jak zosta艂o tchniete w to 偶ycie.. serce jako艣 musia艂o zacz膮膰 bi膰 dosta膰 tego pr膮du itp..

Udost臋pnij ten post

ludzki m贸zg nie jest jak膮艣 niesamowita konstrukcj膮, jest tylko troch臋 lepszy od m贸zgu ma艂py na przyk艂ad

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jest bo co艣 by nie zagra艂o i jeste艣 wariatem.. albo np majac zaburzenia 艣wiadomo艣ci, jakie艣 demencje.. Mo偶na dostrzec jak to jest gdy co艣 dzia艂a nie tak a jak by艂o wcze艣niej. Komu艣 kto zawsze by艂 zdrowy ci臋偶ko to sobie wyobrazi膰 ale ja wiem o czym piszez w艂asnej autopsji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chocia偶 padnie u boku twego tysi膮c, A dziesi臋膰 tysi臋cy po prawicy twojej, Ciebie to jednak nie dotknie. Owszem na w艂asne oczy ujrzysz I b臋dziesz ogl膮da艂 odp艂at臋 na bezbo偶nych. Dlatego, ze Pan jest ucieczk膮 twoj膮, Najwy偶szego za艣 uczyni艂e艣 ostoja swoj膮, Nie dosi臋gnie ci臋 nic z艂ego I plaga nie zbli偶y si臋 do namiotu twego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Potrzebuj膮cyPomocy
Je艣li kto艣 jest w stanie, b艂agam POMOCY! Bardzo chcia艂bym m贸c wierzy膰 w Boga, ale nie jestem w stanie si臋 przekona膰 do tego, 偶e to wszystko prawda. Boj臋 si臋, 偶e nie ma niczego. Przera偶a mnie pustka, nico艣膰. To, 偶e to b臋dzie definitywny koniec i ju偶 nic nie b臋dzie na mnie czeka膰, nic si臋 nie stanie. Przera偶a mnie my艣l, 偶e pewien dzie艅, b臋dzie ostatnim, w kt贸rym zobacz臋 swoj膮 ukochan膮, i zostaniemy rozdzieleni na zawsze. Ju偶 nigdy wi臋cej nie b臋dziemy mogli by膰 blisko. To strasznie okrutne... Kurwa, ka偶dego dnia my艣l臋 o tym, 偶e to si臋 zbli偶a a m贸j czas ucieka.. My艣l臋 o tym coraz wi臋cej i coraz bardziej jestem przera偶ony, strasznie utrudnia mi to 偶ycie. Nie jestem w stanie si臋 odp臋dzi膰 od tej my艣li, ani od tej, 偶e nawet je艣li przestan臋 si臋 tym martwi膰, to i tak czeka mnie ten ostatni dzie艅, a potem ju偶 nic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja sie boj臋, 偶e b臋dzie d艂uga, ciemna, ch艂odna i pusta wieczno艣膰. Nie chc臋 偶y膰 wiecznie. Nikt mnie nie pyta艂, czy chc臋 przyj艣膰 na ten 艣wiat i tyle cierpie膰, a potem jeszcze zosta膰 z tego os膮dzon膮 i znowu cierpie膰. Religia to stek absurd贸w i niesprawiedliwo艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie boj臋 si臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O co chodzi, 偶e nie mog臋 napisa膰 posta, bo tre艣膰 jest uznawana za spam? Brak w nim link贸w, wulgaryzm贸w... Jedynie s艂owa S膮d Ostateczny i Jezus Chrystus.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja boje sie zostawic dzieci same na tym swiecie :(to jest cos co mnie w smierci przeraza najbardziej :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Musia艂am zmodyfikowa膰 tre艣膰 posta, cho膰 dalej nie wiem co by艂o nie tak w poprzednim. A wi臋c: troch臋 obawiam si臋 艣mierci, bo nie wiem jak b臋dzie wygl膮da艂o moje 偶ycie i czy zas艂u偶臋 na 偶ycie wieczne. My艣l臋, 偶e gdy umieramy zapadamy w sen, oczekujemy na ponowne przyj艣cie Chrystusa, zmartwychwstanie cia艂 i S膮d Ostateczny. Niekt贸rzy otrzymaj膮 偶ycie wieczne, posi膮d膮 ziemi臋 na w艂asno艣膰 i b臋d膮 偶yli na tej odmienionej ziemi niczym w raju, inni umr膮 po raz drugi i ostatni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li naprawd臋 zag艂臋bicie si臋 w temat to zrozumiecie 偶e nawet ta przera偶aj膮ca nico艣膰 to w rzeczywisto艣ci nic strasznego, po prostu nasza 艣wiadomo艣膰 znika, nie ma nas, nawet si臋 o tym nie przekonamy... Zero zmartwie艅, b贸lu, nic. Inna kwestia, 偶e niebyt jest po prostu sprzeczny z logik膮, bo ka偶dy z nas jest podmiotem we w艂asnym wszech艣wiecie. No i s膮 jakie艣 tam namacalne poszlaki w postaci regresji hipnotycznych, oobe, transkomunikacji, dzieci臋cych wspomnie艅, wskazuj膮ce 偶e mo偶e co艣 tam jest. Fizyka kwantowa te偶 nie wyklucza istnienia 偶ycia po 艣mierci fizycznego cia艂a, podobnie jak teoria wielo艣wiata i wielowymiarowej rzeczywisto艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 this be the verse

Nico艣膰 nie istnieje, chaos by艂 przed nami i zostanie po nas. Nie b臋dzie nam, po naszej 艣mierci mo偶liwym go odczu膰. Samotno艣膰, b贸l i strach przemiany umierania s膮 przyczyn膮 powstania religii i mn贸stwa z艂a na 艣wiecie. B膮d藕 dobry dla innych, oni te偶 cierpi膮 w trwodze

Udost臋pnij ten post