Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurfiooonaaa

angielski akcent jest OHYDNYYY !!

Polecane posty

Gość wkurfiooonaaa

kurfa rzygać się chce jak tego słucham :O oglądam różne angielskie seriale i za każdym razem nie mogę znieść tego okhrropnego, sztywnego angielskiego bełkotania!! oglądałabym z lektorem, niestety do większosći są napisy :O angielski w ameryce jest ok, ale w uk jest straszny! nie znoszę tego! musiałam gdzieś to napisać

Gość ja też nie lubię ang.
akcentu

Gość kalafior, ...
mi się podoba akcent francuski, włoski, lubię też brzmienie języków słowiańskich litewski, węgierski, czeski, rosyjski, ....

Gość tajasne
nie ma czegoś takiego jak akcent angielski :]

:) he jak nie lubisz angielskiego akcentu to szkocki i irlandzki musi Cie przyprawiac o mdlosic:) To jest dopiero okropienstwo

Gość wkurfiooonaaa
matko oni tak niewyraźnie bełkoczą jakby im coś w gardle stanęło :O o ile 'amerykański' akcent uwielbiam to ang. jest irytujący strasznie

Gość wkurfiooonaaa
do 'tajasne' to nie wiesz że w anglii i ameryce jezyk angielski różni się wymową? jeśli taki brytyjczyk pojedzie do stanów, to odrazu wszyscy poznają że anglik

Mi tam bez roznicy mozna sie do ich akcentu przyzwyczaic z czasem zaczal mi sie nawet podobac. Ale irnadia to tragedia dla mnie maja bardzo twardy akcent taki wpadajacy w rosjaanina gadajacego po angielsku:P

no właśnie, nie ma czegoś takiego jak akcent angielski...:P jest amerykański, brytyjski, australijski...angielski to jest JĘZYK! kocham brytyjski akcent, jest taki seksowny :) jest tu jeszcze ktoś o podobnych upodobaniach?

no chyba że ktoś mówi po polsku z akcentem angielskim lol, to wtedy to akcent

Gość tajasne
"wkurfiooonaaa - do 'tajasne' to nie wiesz że w anglii i ameryce jezyk angielski różni się wymową? jeśli taki brytyjczyk pojedzie do stanów, to odrazu wszyscy poznają że anglik" a wiesz że w samym jednym Londynie różne dzielnice mówią z lekko różnymi akcentami? :D co innego Cockney, co innego Geordie, co innego dialekty południowe, co innego północne. nie ma uniwersalnego akcentu brytyjskiego, angielskiego itd. :)

Gość ładnie proszę ;)
No co Wy gadacie, mnie się właśnie bardzo podoba angielski akcent, choć zależy w czyim wykonaniu ;)

ooo Cockney to jest pokręcony! ale ogólnie wszystkie londyńskie akcenty lubię (poza emigranckimi ;) ) nie lubię akcentu z północnej Anglii, on to potrafi dobić :)

Gość mnie też wkurwia angielski
akcent. moołskitooooołłss bleeee

a mnie rosyjski i francuski rosyjski brzmi wieśniacko, to zaciąganie uh! ble!!! a francuski...no kurde ile można chrząkać ? ;P

za to francuski uwielbiam ;)

o ja jeszcze niemieckiego nie trawię, uczyłam sie 7 lat i nigdy go nie lubiłam jest ktoś kto lubi ten język? :)

a niemiecki to juz w ogole najgorszy, w ogole nie cierpie niemcow.

Niemcy wbrew pozorom sa fajni, a już w ogóle to mają super poczucie humoru (wiem, też się zdziwiłam), ale język porypany

Gość a mnie sie
podoba bardzo niemiecki :) Wręcz go uwielbiam i zaczęłam się niedawno się go uczyć. A nienawidzę Rosyjskiego. W ogóle Rosjan nienawidzę. Mieszkam blisko granicy z rosją i powiem wam że często przychodzą do nas Rosjanie. Oni tak samo jak Anglicy - pierdzielą do nas po Rosyjsku a my musimy umieć. W ogóle nienawidzę też w anglikach tego, że jak my jedziemy do nich to MY musimy umieć Angielski. Ale jak oni przyjeżdżają do nas to też MY musimy mówić po angielsku. Ostatnio przyszli do nas Anglicy. I coś pierdzielą po angielsku jak by byli u siebie. Ja umiem się dogadać po angielsku i spokojnie mogłabym z nimi pogadać ale kurde mać! Niech by chociaż z szacunku nauczyli się tych podstawowych "dzien dobry" "dziekuje". Udałam głupią i się odwróciłam. A Niemcy? Francuzi? Wiadomo z nimi rozmawiamy po Angielsku, oni nie oczekują, że znamy ich język. Mało tego, ich stać na odrobinę szacunku typu Polskie "dzien dobry" "dziękuję".

Gość wkurfiooonaaa
ok, ok nie wyszczególniajcie za bardzo, bo i tak wszyscy wiedzą o co chodzi, widzę że nie tylko mnie to tak drazni, i jeszcze te ich 'eełrr' jedna z moich znajomych wymawia w ten sam sposób 'r' tyle że ona ma wrodzoną wadę wymowy :O

Gość olgass
Moze i drażni ,ale chyba teraz bez angielskiego przynajmniej na rynku pracy to jak bez ręki. Warto jest się uczyć tego języka, chociazby dlatego zeby nie wypaśc blado na rozmowie kwalifikacyjnej , czy po prostu jesli jakiś obcokrajowiec zapyta nas o droge. A jest teraz naprawde dużo szkół - chociazby speak'up w których spokojnie mozna sie uczyć z pozytywnym dla nas skutkiem.

kto dzis odkopuje tematy z ery dinozaurow? :) ja nie lubie amerykanskiego (takiego typowego, w niektorych stanach maja fajny) uwielbiam szkocki akcent (pocieszny)

Gość marta16
Czemu? Bardziej ohydny jest polski akcent przy angielskim. Fakt, że to można nieźle podszkolić w dobrej szkole językowej (chodziła do Speak Upu). To jedyne wyjście, bo samodzielnie nie jesteśmy w stanie tego wytrenować. Natomiast sam akcent, faktycznie wolę amerykański niż brytyjski, jakoś łatwiej mi zrozumieć Amerykanów.

Gość gość_gość
No dokładnie, najwazniejsze to znalezc dobrego nauczyciela, szkołe w której nauczymy sie jezyka i nawet mozna powiedziec pokochamy to słownictwo i wszystko co jest z nim zwiazane.