Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmywarka

Nieregularny cykl menstruacyjny a ciąża.

Polecane posty

Gość zmywarka

Mój cykl menstruacyjny jest nieregularny, np. odległość między krwawieniami maj/czerwiec wynosi 26 dni, z kolei czerwiec/lipiec 44 dni. Kilka dni temu zrobiłam coś bardzo nieodpowiedzialnego i jest mi z tym okropnie. TEORETYCZNIE były to moje dni niepłodne, ponieważ był to 25 dzień cyklu, śluz też wskazywał na niepłodność. Wysuwam więc pytanie- czy może dojść do zapłodnienia? Druga sprawa jest taka, że test ciążowy ponoć najlepiej zrobić w dniu planowanej menstruacji. W moim przypadku określenie, kiedy może ona nastąpić, jest niestety niemożliwe. Co zrobić w takim wypadku?

Gość witabuenocitrin
odwiedzic ginekologa

Gość zmywarka
Niestety ta opcja odpada.

Gość jasne,że jak współżyjesz
możesz zajść w ciąże nawet jak to są dni niepłodne i się zabezpieczasz - nie ma 100% metody. Zrób test miesiąc po dacie współżycia i wynik powinien być wiarygodny.

Gość zmywarka
Aż miesiąc? To było dwa dni temu, a ja mam ochotę wyjść z siebie i stanąć obok, dostaję świra, nie wiem co mam ze sobą zrobić.

Gość tajasne
wystarczy ok.14 dni przypadku niektorych testów. wcześniej nikt i nic i tak ciazy nie wykryją. jak chcesz wiedziec bardzo szybko to mozesz sprobowac pojac za tydzien na badanie krwi, moze cos wykazac, ale niekoniecznie. dwa dni temu - masz jeszcze troszke czasu na tabletkę "po", ale trzeba działac juz natcyhmiast...

Gość arsoni1ja
weź tabletkę "po" . metoda paskudna, bo prawdopodobnie zabijesz swoje dziecko, ale co zrobić :/