Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kfgieowgiuwgvbw9igwbe

MAM DOSYC :(:(

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Od poniedziałku zaczynam 37 tc, naprawde mam dosyc. Wstaje co godzina (nie przesadzam) do łazienki w nocy, ale nie problem w tym. Chodzi o to że zaraz po powrocie z wc jak kłade sie spać brzuch robi mi sie twardy (nie nisko, tak wyżej gdzie zołądek) i to boli, czuje sie jak by mi ktos flaki rozrywał :( I po chwili przechodzi i za godzine powtórka. Pozatym ostatnio wyniki moczu wyszly złe, wykryto krew i bakterie w moczu, jakas infekcja, mój gin przepisał mi furaginum wlasnie skonczylam brac, w tym tygodniu ide robic nowe wyniki. Najgorsze jest to że mój lekarz NIC mi nie mówi o wszystko musze sie pytac, niewiem czy mam juz jakies rozwarcie, skad te bóle brzucha ehh..a wczoraj sie dowiedzialam ze w poczatkowych tygodniach ciazy (14 chyba ) mialam badanie o przeziernosci karku i niewiem czy wszystko jest ok, bo mi NIE POWIEDZIAL dowiedzialam sie z netu ze takie badanie sie robi :( Mam dosyc :( A juz nie warto zmianiac lekarza na ostatnia wizyte.... Skąd poznać że poród sie zbliza? Ja ciagle mam przeczucie ze to juz niedlugo.. z góry dzieki za odpisy

I do tego często czuje takie rwanie na dole, jakby jajniki :(

żadna tak nie miała? :(

Gość out of
bez przesady wytrzymasz kazdy sie meczyl ja tez w koncowce przez ostatnie 4 dni przed porodem nie spalam wcale bo mala byla glowka do gory i podnosila sie tak ze oddychac na lezaco nie moglam. skurcze sa i bole sa chyba normalne o ile si nie myle w koncowce no i czeste chodzenie siku wiec nie marudz tylko czekaj zycze ci szybkiego i latwego porodu aaa bakterie w moczu o ile dobrze sie orientuje moga byc wskazaniemm do cc, ale nie kazdy gin o tym informuje

dziekuje za odpowiedz ;* Bardzo bym chciala cc, bo okropnie boje sie porodu

Gość out of
wiesz co ja mialam cc bo corka byla ulozona posladkowo ale bylam tak wymeczona ze mi bylo wszystko jedno czy bede rodzic naturalnie (jesli mala by sie w ostatniej chwili odwrocila) czy cc. Chcialam miec to za soba tylko i nic wiecej, chcialam miec z glowy wiec nie myslalam co bedzie i czy bedzie mnie bolalo. Ja wychodze z takiego zalozenia ze przeciez tyle kobiet rodzi - nie ja pierwsza i nie ostatnia - jakos przezyje ale z perspektywy czasu (minelo 2 lata) wolalabym porodd naturany - szybciej sie dochodzi do siebie, latwiej sie dzieckiem zajac jest lzej po prostu

Gość autorka wątku
Słyszałam własnie ze dłuzej sie do siebie dochodzi po cc, ale ja jestem straszna panikara :P Okropnie boje sie krwi, boje sie ze bym sobie nie poradzila, zemdlała w czasie porodu z bólu. Może mam takie głupie podejscie ze względu na mój młody wiek eh.

oglądnijcie sobie jakikolwiek filmik z CC.... przerażające. Ja ostatnio takowy oglądałam na SR i normalnie masakra, to nie jest takie roste, że natną i sobie dziecko jak z pudełka wyciągają :o Przecież to nacięcie ma ok 10cm, przecinają wszystkie powłoki brzucha, wytargiwują wręcz to biedne dziecko, krwi to dopiero jest co niemiara, jezu, obym urodzila szybko i sn bo ta cesarka to mnie dopiero przeraża :o

Gość autorka wątku
Szczerze oglądałam poród SN i CC i oba mnie przerażają :( Chyba oszaleje do rozwiązania! Termin na 19 wrzesien, ale czuje ze bedzie wczesniej.

ja rodziłam SN i nie było różowo ale i tak jak bym miała czas cofnąć to nie zdecydowała bym sie jak bym nie musiała na CC. I ja odradzam jak nie trzeba robić CC

Gość out of
ja jestem tego samogo zdania ja nie mialam wyjscia bo dobro dziecka najwazniejsze ale cesarka to powazna operacja i w zyciu bym sie sama z siebie na nia nie zdecydowala dodatkowo moja mala lekarz skalpelem drasnal po posladku a jak mi ja wyciagali to szarpali mna po calym stole ale najgorsze bylo to ze widzialam wszystko w lampie nad stolem operacyjnym - odbijalo sie wszystko ( mialam znieczulenie podpajeczynowkowe wiec bylam przytomna)

Gość autorka wątku
o Boże.... jak to szarpali? A ja myslalam ze to takie "kolorowe wszystko" ze zero bólu i ze nic sie nie czuje, lezy sie plackiem spokojnie i czeka.... Pozatym jak oni mogli dzidzie jeszcze drasnąc? :/ Ah Ci nasi polscy lekarze :/ To ja juz chyba wole SN

Gość piekny tekst
o matko!out of co Ty taka delikatna? ciesz sie,ze masz dziecko zdrowe!bez przesady z tym szarpaniem.jestem rowniez po cc i rzeczywiscie musieli szarpac,bo jak to dziecko mialo wyjsc?.wymaga to olbrzymiej sily od lekarza,wiec to nie jest takie szarpanie tak sobie....trzeba bylo nie patrzec w lampe:/drasniecie...no zdarza sie...mialam cc ze wskazaniem i teraz tak mysle,ze dobrze sie stalo,bo wiecej traumatycznych historii slyszalam po sn.a dla nieswiadomych polecam przed porodem obejrzec pare filmikow na you tube jak wyglada jeden i drugi porod.

Nic się nie martw Kochana ,Jestes już na koncówce prawie każda z Nas tak się źle czuła . Ja nie moglam spać ,leżeć zgaga mnie chciała wykończyc do tego co chwile chodziłam siku, serce waliło jak szalone ,czekałam tylko na poród... jakby by nie był.. Mój lekarz przebąkiwał coś o cesarce bo z usg wychodziło że dziecko waży 4,5kg,ale wskazania mi nie dał.. Jak już zaczeły sie bóle ,akurat lekarz był na szkoleniu w innym mieście :O czekałam od 6 rano do 15stej w bólach na cc bo okazalo się że mam niewspołmnierność porodową,skurcz gonił skurcz ,ale wiesz świadomośc tego ze zaraz bedzie koniec mojej ciazy dodawałam mi otuchy ,łaskawie wzieli mnie na cc o 15:20 tak samo jak koleżankaz góry byłam przytomna niby byl parawan ,ale widziałamtakie duże podkłady całe zakrwiawione więc... mało przyjemne no i bardzo bolało po cc :O życze najlżejszego porodu :D

Gość autorka wątku
Bardzo chciałabym miec to już za sobą, zazdroszcze dziewczynom które mają to za sobą :) No ale chcialam miec dziecko to warto sie pomęczyć :)

no bo to dziecko przeciez jest duże a przecięcie małe i trzeba dziecko wydrzeć co tez nie jest proste, jezu ja nie moglam patrzec na ten film z cc....okropnie to wyglądalo, a teraz przecież do cesarek nie usypiają tlyko znieczulają od połowy...i oglądać to wszytsko w lampie....okropne :o

Gość autorka wątku
Pewnie jak mi infekcja nie mineła po tabletkach, lekarz moze zdecydowac cc Juz sama niewiem co gorsze, mam mieszane uczucia. Napewno nie bede patrzec w lampe :P

Gość asfffdds
doceń co masz, niektóre kobiety poronią, albo nie mogą zajść w ciąże, ciesz się nie jedna ci zazdrości

Gość gonia 35
jestes w ostatnim miesiacu ciazy to norma , ja tez tak mialam , a myslalas ze to taki miod ,jak urodzisz to sie dopiero zacznie , placz , kolki , zabkowanie takze zycze wytrwalosci

Gość antypatologia
Ja jestem w konc. 39. tyg. i tez wstaje nawet co 20 min. zawsze mi brzuch twardnieje kiedy sie klade, w moczzu bakterie (troche zeszly), nizej infekcja. Biore leki i jakos zyje. Nie wiem, co lekarz mialby ci mowic nt. twoich dolegliwosci, pewnie powie ci, ze to normalne w ciazy, gdyby nie bylo, poinformowalby cie o tym.