Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna młoda z dylematem

Podziękowania dla gości - czy konieczne?

Polecane posty

Gość panna młoda z dylematem

Ostatnio na wielu weselach spotykam się ze zwyczajem stawiania na talerzach gości weselnych różnego rodzaju upominków - aniołków, plastikowych obrączek, gołębi, czekoladek czy figurek pary młodej a nawet wachlarzy. Chciałam więc zorientować się wśród Was Panny Młode, czy Wy również planujecie tego typu podziękowania? Czy są one konieczne, bo goście którzy często są na weselach tak się już przyzwyczaili, że będą zdziwieni ich brakiem? My kupiliśmy już ozdobne pudełka na ciasto (które każdy dostanie przed wyjściem z wesela), na których napisane są podziękowania za przybycie a że wesele będzie na 150 osob to już takie pudełeczka były sporym wydatkiem. Nie chciałabym dokładać kolejnych ale jeśli jest to już normą, to zacisne pasa i kupie te aniołki czy czekoladki. Jak z tym jest u Was?

Gość ulowska
hmm myślę, że wystarczą podziękowania gdy goście będą się zbierać do domu :) wtedy można dać jakąś paczuszkę z ciastem itd.

Gość świeża mężatka...
my dla wszystkich gości mieliśmy ozdobne pudełka z ciastem, dla wybranych jeszcze butelkę wódki - i myślę,że to fajne podziękowanie :)

My będziemy mieć podziękowania na talerzykach a oprócz tego pudełka z ciastem przy wyjściu jako ukłon w stronę bardziej tradycyjnych gości. Ale nie jest to obowiązek. Jeśli jednak będziesz coś kupować to nie kupuj żadnych "stajek".

Gość mirinda30
a my chociaz kilka lat wstecz po weselu ,wszystkim daliscmy karte w srodku wierszyk nie ma pamietam tresci,ale to bylo podziekowanie za przybycie,prezent i wspolna zabawe i do tego nasze zdjecie slubne to tyle

Gość kajhjsss
u mnie nie bedzie podziekowan dla gosci,uwazam to za jakos glupote.

Gość ananas w czekoladzie
mogą być karteczki na talerzyku albo obok z podziękowaniem, sama spotkałam coś takiego i było mi miło ;) na koniec dostaliśmy jeszcze trochę ciasta