Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milamilka

DO WSZYSTKICH MAM KTORYCH DZIECI MAJA ODPARZENIA

Polecane posty

sama mialam z tym problem 2 razy pierwszy raz steryd pomog drugi raz lek. dala masc na recepte robiana i nic. Wyprobowalam wszystkie mozliwe kremy masci bez recepty i pomogl tylko ALANTAN masc a przy zmianie pieluch pomaga mycie rumiankiem... mi pomoglo a odparzenie bylo paskudne:)

Mój miał paskudne odparzenia aż mu sie rany porobiły wiesz co mu pomogło ? Zwykła maść bez recepty : maść cynkowa... a teraz smaruje tylko i wyłącznie kremem bambino z tlenkiem cynku i nie ma żadnych problemów :)

Gość Ja kupilam krem na odparzenia
w sklepie Mothercare. Wyglada jak Sudocrem i jest bardzo dobry i do tego tanszy. Wyglada tak: http://ecx.images-amazon.com/images/I/41MEqYa5w%2BL._SX315_SY375_PIMothercareGreen25percentoff,BottomRight,-10,-10_SX315_SY375_.jpg A na odparzenia można również stosować matczyne mleko z piersi, bo ma właściwości antybakteryjne i gojące!

Gość Ja kupilam krem na odparzenia
Masc cynkowa rowniez polecam!! Zreszta cala reszta jest produkowana na jej bazie :)

moja mała miała straszne odparzenia wręcz rany jej się robiły i żaden krem czy maść nie pomagał :/ dopiero kuracja jakąś maścią nie pamiętam nazwy ale miała w sobie tran, do tego orginalne pampersy i takie same chusteczki sprawie zaradziły koszmar to był oby się to nie powtórzyło przy drugim strasznie się boję że znowu będę przez to przechodzić :/

Gość Żaneta35
Ja od swojej koleżanki, że dobry jest sudocrem. Czy wiecie może drogie Panie czy można stosować go również u dzieci mających duże skłonności do alergii?

Gość Piotrekkks
W jego składzie można znaleźć hipoalergiczną lanolinę w związku z tym jak najbardziej :) Moje bliźniaki też mają bardzo delikatną i wrażliwą skorę, więc muszę wiedzieć co jest dla nich dobre.

Gość emcekwadrat
alantan plus i mąka ziemniaczana