Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

nawet najgorsze brylanty/diamenty są lepsze niz cyrkonie

Polecane posty

kupilam sobie uzywany pierscionek z brylancikami taki o jakim zawsze marzylam, na drugiej rece mam zareczynowy z cyrkoniami i jestem w szoku bo cyrkonie wygladaja duzo gorzej , nie maja odbicia, a zawsze sie klocilam ze nie musi byc zareczynowy z brylantem bo to i tak nie widac a marzylam nie o brylancie tylko o konkretnym fasonie, a ze akurat sie taki utrafil z brylancikami to przypadek

Gość Lotterka1989
wow odkryłaś hameryka 🖐️

no jestem w szocku:-)

no i oczywiście jestem popieprzona :classic_cool:

Na pewno, bo cyrkonie sa sztuczne, a brylanty prawdziwe. Tak samo najgorszy ametyst jest piekniejszy niz krysztaly Swarovskiego. Co nie zmienia faktu, ze wiekszosc brylantow jest nudna i brzydka. No moze z wyjatkiem niektorych kolorowych diamentow, ale niestety takich nie posiadam :P p.s. i tak wole szmaragdy

weź mi nie mów biżuteria ze szmaragdami to moje najwieksze marzenie:-) ale są potwornie drogie a pierscionek sobie kupiłam z listkami - jest subtelny, eteryczny i piekny

podobno z diamentami jest tak, że są tak stworzone przez nature ze gdy wpada w nie swiatlo to cie tak rozchodzi ze zawsze jest punkt gdzie ono sie zalamuje po srodku- dlatego tak pieknie blyszcza. no a cyrkonie to w koncu tylko szklo...

dodatkowo jest ozdobiony miniaturami ogromnych murzyńskich penisów... :classic_cool:

Nie jest droga :) przynajmniej taka, jak mi sie podoba - a ja lubie szmaragdy ze skazami, czyli nie pierwszej jakosci :) te bez skaz sa przejrzyste, a mi sie podobaja wlasnie te zmetnienia i zmatowienia ktore sprawiaja ze kazdy kamyk jest inny... ale nawet te pierwsze szmaragdy sa tansze od brylantow

zawsze mozna poszukac na ebayu czy allegro jakas okazje na allegro jest malo ale czasem sie trafi jakis uzywany ze szmaragdem w przystepnej cenie

tak, ale jak masz cyrkonie, to po srodku widzisz taki pusty punkt. a w diamencie jest w nim swiatlo- podobnio tak najłatwiej rozroznic diament od cyrkonii

nie, nie daje sie zwariowac, mam bizuterie rózna i z cyrkoniami i własnie teraz z brylancikami, mam tez inne kamienie typu szafir czy rubin kazda jest piekna ale nie lubie srebra bo czernieje

Gość acadalfooo
Energiczna Trzydziestolatka jak zwykle zdazylas sie pochwalic tym co masz;/

nie nie wiedziałam dzieki energiczna 30

Na Allegro jest tez nowa bizuteria ze szmaragdem, nawet dosc ladna, ale "to nie to". Jakis czas temu kupilam tam jednak kolczyki z podroba szmaragdu (syntetyczny) - cudowne. Musze wymienic kamienie , ale na razie mam tylko jeden szmaragd

ale wiedziałas że są to szmaragdy syntetyczne jak kupowałas czy sie okazalo póxniej?