Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monarosa 1981

mam problem z doborem pigulek,pomóżcie

Polecane posty

Gość monarosa 1981

przez 3 lata stosowalam Evrę ,ale zaczęlam miec straszne migreny podczas okresu,gdy zaczęlam stosowac jasmin migreny miałam codziennie;teraz wlasnie lekarz przepisał mi cerazette;koleżanka przestrzegała mnie przed cerazette,gdyż miała okres co tydzień, już nie wiem co robic,zastanawiam się nad implantem,chociaż przeraża mnie myśl,że będę miala cos pod skóra , a po drugie nie wiem jak mój organizm zareaguje

A moze zrob badanie hormonow bo na czuja ciezko dobrac tabsy a po za tym nie sugeruj sie ostrzezeniem kolezanki ze sa zle bo miala co tydzien krwawienia bo u Ciebie moga one wcale nie wystapic i mozesz sie po nich czuc rewelacyjnie. Co do implantu to w necie jest bardzo duzo neg. opinii jak rowniez pozytywnych. Chyba najlepsza opcja to badanko przed kolejna zmiana. Moze jednak nie bedzie potrzeby zmiany bo bedziesz sie po nich dobrze czula. Moja gin uwaza ze jezeli po 3 msc-ach brania tabsow kobitka bedzie sie nadal zle czula to nalezy zmienic bo tyle potrzeba aby organizm sie przystosowal . Ja przez 5 lat bralam Mercilon i pierwsze trzy miesiace byly masakryczne bo chyba przerobilam wszystkie mozliwe objawy uboczne wymienione w ulotce. Natomiast przy czwartym op. czulam sie rewelacyjnie i przez tyle lat bylam z nich zadowolona. Kazda z Nas jest inna ;)

po pierwsze skoro masz migreny to w ogole nie powinnaś brać tabletek. Ale zrób sobie badania podstawowe, które są potrzebne przy przepisywaniu tabletek: próby wątrobowe (czy możesz brać hormony w formie pigułek), krzepliwość krwi czyli INR, płytki krwi i to MUSI BYĆ ZROBIONE! Bo można doprowadzić do zakrzepicy! I estradiol - to pozwoli dobrać Ci odpowiednie tabletki. tamte powyższe badania to możesz zrobić na NFZ rodzinny może Ci wypisać skierowanie ale na hormony Ci nie wypisze, więc estradiol musisz zrobić sama ok 25 zł. Zrób to, bo na prawdę skoro masz migreny to nie ma zartów.